Mleté maso osolíme, ochutíme cibulí, česnekem, pepřem a kari, promícháme. Přidáme mléko (vodu), strouhanou dýni, vejce a čerstvou strouhanku, vše... více o Dýňovo-masové kari karbanátky
Omyté a oloupané brambory nakrájené na kostky vložíme do hrnce a zalijeme asi 2 l studené vody, kterou osolíme, přidáme špetku podravky a zeleninový... více o Lehká jarní česnečka
Bagetu lehce potřete olejem a dejte na plech s pečicím papírem. Předehřejte gril v troubě a bagetu krátce opečte. Jablko rozčtvrťte, oloupejte a... více o Chlebíčky s brusinkami
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat. Bylinky najemno... více o Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje,... více o Kuřecí na hořčici
Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze všech stran. Takto připravená... více o Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu, pak i česnek a vše dle chuti opeříme. Přidáme pokrájená loupaná... více o Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
V osolené vodě krátce povaříme fazolky, pak scedíme a necháme okapat. Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat... více o Fazolky s Nivou
Na másle podusíme doměkka nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, špenátový protlak a zalijeme 1,7 l horké vody. Povaříme asi 10... více o Špenátová polévka s krutony
Vše smíchejte tak, aby vznikla kompaktní nerozpadavá hmota. Masovou směs nechte asi půl hodiny odpočinout v chladu a poté tvořte šišky (viz obrázek).... více o Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,... více o Frankfurtská polévka s houbami
Množství záleží na počtu strávníků. Smetanu ochutíme solí a pepřem a ušleháme. Ještě než bude zcela ušlehaná přidáme křen podle chuti a síly křenu a... více o Sýr a šunka s křenovou smetanou
Plátky masa ze stran nakrojíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, ochutíme kořením a vložíme do pečícího sáčku na... více o Pivní krkovička z pečícího sáčku
Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také při... více o Caponata
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po... více o Čočková polévka s klobásou
Ledový salát nakrájíme na kousky, přidáme 1/2 neoloupané okurky a 2 rajčata nakrájená na kousky, 1 plechovku červených fazolí Bonduelle v chilli... více o Ledový salát trochu jinak
Ná pánvičce necháme rozpustit máslo, přidáme nakrájený česnek, orestujeme (pozor, aby nezhnědnul - byl by hořký), přidáme nakrájená rajčata na... více o Úžasné špagety
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme... více o Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí
Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také... více o Bešamel od maminky
Pokrájíme obě cibule a na tuku je necháme zesklovatět. Kdo to má rád, tak může před přidáním hřibů trošku přibarvit paprikou. Přidáme pokrájené hřiby,... více o Mačanka karpatská
**1.** Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Přilijeme 1,5 litru vody a uvaříme do poloměkka. **2.** Cibuli... více o Zelňačka s uzeným
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku... více o Gulášová krkovička
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme... více o Uzenářské vepřové
Na másle orestujeme cibulku, přidáme lehce pokrájené lišky, orestujeme, přidáme trošku vody a chvilku dusíme. Poté zalijeme smetanou, osolíme,... více o Soté z lišek s opečenou houskou
Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve... více o Podzimní houbovka s dýní
Očištěné houby, česnek, šalotku a oboje rajčata nakrájejte nadrobno a krátce poduste na rozehřátém oleji. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Z pečiva... více o Chlebíčky s houbami
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple. V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,... více o Bramboráčky s žampiony a cibulí
Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte... více o Hříbky s kachními prsíčky
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme... více o Houbová staročeská pečínka s bramborem
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme z obou stran dozlatova a položíme do vymazané zapékací mísy. Výpek zalijeme vodou (smetanou) a... více o Maso zapékané s cuketou a nivou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě, scedíme. Květák krátce povaříme v osolené... více o Květákovo-sýrový gratin
Tuňáka necháme okapat, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, petrželku nebo pažitku, čerstvě nastrouhanou nebo pomletou strouhanku z den... více o Tuňákové krokety
Vezmeme si střední misku, do které dáme kečup a majonézu. Rozmícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, pepř a sladkou papriku, znovu zamícháme. Většinou... více o Dip k brambůrkám nachos
Připravíme si papriky tak, že jim odřízneme vršky (schovat!) a zbavíme je jádřinců, omyjeme. Syrovou sekanou nabíráme lžící a plníme jí papriky. Když... více o Pečené kapie plněné sekanou se smetanovou omáčkou
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, koření, mrkev nastrouhanou najemno, cibuli nakrájíme opět nadrobno a přidáme. Vše umícháme rukama a tvarujeme... více o Masové kuličky, pečené brambory a tzatziki
Maso pokrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, které osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Maso s paprikovou omáčkou
Brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a strouhaným česnekem, zahustíme dle... více o Bramboráky s prejtem a zelím
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného... více o Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Mrkev očistěte a nakrájejte na stejnoměrné kostky. Vložte do kuřecího vývaru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte těstoviny a vařte podle... více o Kuřecí polévka s těstovinami
Nejprve si připravíme marinádu: v kastrolku si smícháme všechny ingredience na marinádu a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme krátce... více o Salát z jemných párků
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, ochutíme sladkou a pálivou paprikou (po jedné lžičce), nastrouhaným česnekem, kmínem a drobně pokrájenou... více o Bůčková roláda se špekem
Nejdříve si uvaříme rýži s kostkou masoxu obvyklým způsobem. Na pánvi necháme rozehřát sádlo, na kterém usmažíme cibulku s česnekem nakrájeným na... více o Rizoto s pórkem
1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může... více o Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Cibuli dáme do misky, přisypeme sýr, přidáme majonézu (Poličanku) a... více o Sýrová pomazánka Eli
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z obou stran potřeme. Na pánvi... více o Kuřecí s broskví a sýrem
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny a mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky. Na pánvi rozehřejeme máslo,... více o Smetanové těstoviny se špenátem
Kuřecí masíčko nakrájíme na větší kostičky, ty obalíme v mouce a grilovacím koření, dáme na rozpálený olej. Osmažíme zprudka, po té oheň zmírníme a... více o Zeleninový salátek s kuřecím masem
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a... více o Vepřové na česneku
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mezitím si spaříme rajčata a následně je oloupeme. Nakrájíme libovolně papriku a cibuli. Papriku s cibulí... více o Těstoviny se zeleninovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte... více o Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami