Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak...
více o Pravé řecké Pasticcio
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném...
více o Dušené jehněčí Irish Stew
Na oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme nakrájené a odsemínkované papriky, rajčata, koření papriku i protlak. Vařte 10-15...
více o Těstoviny pepperoni
Na rozpuštěném másle s olivovým olejem necháme zesklovatět nasekané jarní cibulky. Pak přidáme oloupané a nakrájené čerstvé žampiony a namočené a...
více o Penne v houbovo-krémové omáčce
Pivo, med a cukr dejte do hrnce a na středním plameni svařte na sirup.
Troubu předehřejte na 200°C. Maso ze všech stran osolte a opepřete, dejte do...
více o Vepřové na pivu a medu
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s...
více o Valentýnské srdce
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na drobné kostičky. Dáme vařit 1 l vody, vhodíme zeleninu a vaříme skoro do měkka. Přihodíme 2 kostky bujónu, trochu...
více o Zeleninová polévka s krupičkou
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě s trochou kmínu. Vytřeme pekáč (zapékací mísu) trochou oleje a předehřejeme troubu na 200. Až jsou...
více o Snadné brambory
* nakrájíme cibuli na (půl)kolečka
* brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky (ideální tenké plátky nebo kostičky)
* žampiony pokrájíme na menší...
více o Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Kraličí maso uvaříme spolu s kořením, obereme a pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a dáme do něj povařit na kolečka nakrájenou zeleninu a na...
více o Králičí kyselo Dočík
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou...
více o Bystřická kyselica
Nakrájíme a osmažíme cibuli nakrájenou najemno. Zalijeme mlékem, přidáme muškátový květ a pepř. Přivedeme k varu.
Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a...
více o Sýrová omáčka se špagetami
Uvařenou bramboru, mrkev, celer nakrájíme na malé kousky, přidáme sterilovaný hrášek a nakrájneou okurku. Pokrájíme salám na drobné kousky a přidáme....
více o Vlašský salát IV.
PEČENÍ
1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a...
více o Nejlepší vánoční krůta
Vykoštěné kuře nasolíme a plát masa rozložíme na pomaštěný alobal kůží dolů. Do středu nandáme nádivku, pevně zabalíme pomocí alobalu a dáme do pekáče...
více o Kuřecí roláda s dýní
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a...
více o Krůta na víně
Čočku si namočíme a v té samé vodě poté také přivedeme k varu. Osolíme, opepříme.
Na pánvi osmahneme slaninu (párek), přidáme pokrájenou cibuli a...
více o Čočková novoroční polévka
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),...
více o Hovězí po burgundsku
* krabí tyčinky a cibuli nakrájíme na jemno
* dáme do mísy a smícháme s pomazánkovým máslem
* dochutíme pepřem s solí
* necháme v lednici odpočinout...
více o Krabí rychlo-pomazánka
Silnější plátky masa lehce naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.
Smícháme obě hořčice s olejem a do směsi...
více o Krůtí prsa s jemnou omáčkou
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky...
více o Radíčo
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,...
více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10...
více o Krémová česneková cibulačka
Brokolici očistěte, rozeberte na menší růžičky a spařte ve vroucí osolené vodě. Potom je nechte řádně okapat. Meruňky zalijte bílým vínem.
Řízky...
více o Kuřecí roládky s vínem
Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s rozehřátým...
více o Rybí filé na česneku
Rozprostřeme alobal (cca 35 cm x 35 cm - množství na zabalení).
Naklepeme vepřovou kotletu, položíme ji na střed alobalu.
Na kotletu položíme 2 plátky...
více o Vepřová kotleta s bramborem v alobalu
Uvaříme rýži, umyté a od jádřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s petrželkou, cibulkou a fazolí bez nálevu.
V malé...
více o Italský rýžový salát
1. Dáme do mísy: mozzarellové kuličky v celku, černé olivy v celku, nakrájený ledový salát, cherry rajčátka, sůl, pepř a koření podle chuti.
2....
více o Býčí oči
1. Vykrájíme z červené papriky srdíčka.
2. Nakrájíme salátovou okurku.
3. Srdíčka a kostičky dáme do mísy a promícháme.
4. Přidáme do mísy ostatní...
více o Valentýnský salát
* dáme vařit těstoviny dle návodu na balení
* na 1 lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
* k cibuli na pánev přidáme špenát,...
více o Těstoviny se špenátem a masem
Nejprve si přichystáme kuskus dle návodu na balení. (Lžíce oleje, zalít horkou osolenou vodou, nechat chvíli ustát atd.)
V hlubší pánvi rozpálíme olej...
více o Kuskus s tuňákem
Vepřovou kýtu si nejdříve očistíme a pak ji rozdělíme na 8 plátků. Ty rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme kousek sýra a naneseme lžičku...
více o Vepřové závitky plněné sýrem
Žraločí steaky si na 3 hodiny namočíme do vody spolu s citronovou šťávou.
Na oleji zpěníme na půlměsíčky cibuli, na plátky česnek (2 minuty).
Steaky...
více o Žralok
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom...
více o Dušené červené zelí
Nakrájíme si anglickou slaninu, cibulku a česnek nadrobno, osmahneme krátce na pánvičce, přidáme na proužky nakrájenou papriku, dochutíme a necháme...
více o Paprikový salát na pánvi
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut....
více o Pečené sladké brambory s řepou
Oloupanou cibuli najemno nakrájejte, řepu a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, očištěný pórek na kolečka.
Na rozehřátém oleji osmažte cibuli...
více o Řepná polévka s křenem
**Na 500 ml:**
Řepu povařte v osolené vodě asi 55 minut doměkka. Pak ji vyjměte, oloupejte a nadrobno pokrájejte.
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte...
více o Řepný kečup
Řepy povařte v osolené vodě asi 30 minut. Sceďte je a oloupejte.
Troubu předehřejte na 200°C. Ke každé řepě přidejte snítky bylinek a obalte ji plátky...
více o Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Surimi tyčinky pokrájíme nadrobno a dáme do mísy společně s mletým masem, vejcem, zázvorem, škrobovou moučkou, sojovou omáčkou, petrželkou, solí a...
více o Číňánkovy kuličky na zelí
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem...
více o Česnečka trochu jinak
Očištěná králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a nasypeme do zapékací...
více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a vaříme v osolené vodě 10 minut.
Mezitím si oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na...
více o Bramborová frittata
Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min.
Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem...
více o Dobré kuře na paprice