Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na nudličky nakrájené maso, přidáme masox, sůl a pepř. Zalijeme 1/2 - 3/4 litrem vody a... více o Tabako
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou slaninu,... více o Krkovička po cigánsku
Do kastrůlku dejte na 2 minuty vařit rýžové víno, vývar, 50 ml vody, sójovou omáčku, cukr, bobkový list a zázvor. Zahustěte škrobem rozmíchaným v... více o Terijaki ze svíčkové
Maso nakrájejte na stejně velké plátky, promíchejte s dalšími přísadami a nechte v chladu několik hodin, lépe přes noc, marinovat. Na kořenicí pastu... více o Grilované kuře v kokosu
1. Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy. 2. Cibuli nakrájíme na kostičky a... více o Babiččin žampionový salát
Do velkého hrnce napustíme vodu a vložíme 2 omyté kuřecí čtvrtky, které necháme pod pokličkou 25 minut vařit. Mezitím si nakrájíme do misky cibuli na... více o Kuřecí vývar II.
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou. Na mírném... více o Omáčka z čerstvých rajčat
Na pekáč dáme pečící papír a rozprostřeme krevety. Nakrajíme jeden citrón na kolečka a také rozprostřeme po pekáči. Vezmeme si misku a dáme do ní... více o Krevety s citronovou omáčkou
Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky... více o Skvělé francouzské brambory
Vývar přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat. V hlubší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte polovinu oleje a lžíci másla a nechte na něm... více o Rizoto s citronem
Nakrájíme kuřecí maso na větší nudličky, posolíme, opepříme, přidáme chilli a rozdrcený česnek. Promícháme a necháme odpočívat. Pruhy masa omotáme... více o Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Nakrájíme cibulku nadrobno a česnek na plátky. Na pánvi vše osmahneme. Přidáme mleté maso a osmahneme cca 10 minut. Mezitím si uvaříme v hrnci vodu a... více o Lasagne bez bešamelu
Nakrájet mrkev na kolečka a osmažit na olivovém oleji. Přidat sůl, pepř, dle chuti. Až bude mrkev osmažená, podlít trochou vody. Podusit, ale tak, aby... více o Sýrová mrkev
Kořen petržele a mrkve omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na 4 díly. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem.... více o Teplý salát z kořenové zeleniny
V pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a za občasného promíchání... více o Česnekové maso se slaninou a fazolkami - minutka
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky.... více o Česnekovo-houbový guláš
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ... více o Španělské ptáčky z vepřového
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ... více o Špízy (ražničí) se zelím
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Přidáme pórek, mrkev a cca 2... více o Pikantní kuřecí nudličky
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme... více o Zelňáky jihočeské
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na oleji. Až začne pouštět šťávu, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit ve vlastní... více o Brokolicová omáčka s masem a kurkumou
Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu
Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je... více o Nejchutnější hamburger
Očištěná játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibuli. Poté, co játra jsou orestovaná, přidáme nasekanou majoránku, osolíme a... více o Slaný štrůdl s kuřecími játry
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Do rozehřáté trouby (na maximum) dáme ciabattu, aby byla křupavá a vlažná. Po vyndání z trouby rozkrojíme napůl. Ze zakysané smetany, oregana,... více o Ciabatta s Olomouckými tvarůžky
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a dáme vařit. Zhruba po patnácti... více o Čočková polévka s párky
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme... více o Vinná klobása se zeleninou
Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití. V... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Mleté maso dobře promícháme s křenem, hořčicí, vejcem, smetanou a rozemletou (nastrouhanou) strouhankou asi z jednoho staršího rohlíku, ochutíme solí,... více o Dijonská sekaná s křenem
1. Brambory pečlivě omyjte. 2. Propíchejte je špejlí. 3. Každou bramboru zabalte do alobalu, vložte na plechu do předehřáté trouby na 200°C a pečte... více o Naplněné brambory
Do 2 l osolené vroucí vody přihodíme oloupaný česnek a 100 g těstovin, potom vaříme cca 6 minut. Mezitím nakrájíme rajče, cibuli, sladkou papriku,... více o Topinková směs
Připravenou směs nechte pět minut povařit a pak vhoďte dvě čajové lžičky sypaného silného černého čaje, nejlépe z oblasti indického Ásámu, Nepálu nebo... více o Masala chai
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zrůžovět. Do jíšky ihned nasypeme pokrájenou kapustu a promícháme,... více o Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat na nudličky pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra... více o Králičí játra - minutka
Z mouky, 1/2 lžičky soli, kousků másla a 1 vejce vypracujte hladké těsto a dejte na hodinu do chladu. Nakrájenou cibuli a pažitku promíchejte s... více o Zimní quiche
Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše... více o Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem
Rýži osmahneme na másle nebo na oleji. Potom přidáme 2 hrnky vody, sůl, nové koření a kousek cibule, necháme 5 minut vařit a potom dojít pod pokličkou... více o Rizoto s Nori
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme. Až cibule změkne, přidáme kari, zamícháme a přilijeme smetanu. Když je smetana prohřátá, přidá se nadrobený bujón... více o Smetanová kari omáčka
Najemno si nakrájíme cibuli, šunku, sýr i papriku. Fazole slijeme a dáme do misky. Přidáme pokrájenou zeleninu, sůl, pepř a lehce promícháme. Nakonec... více o Salát z červených fazolí
Okurku oloupeme. Jablko, okurku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Jemně osolíme a opepříme a smícháme s bílým jogurtem. Dobrou chuť! V horkých letních... více o Letní svěží salát
Na sádle zpěníme hrubě pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme je, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme,... více o Chorvatské rizoto
Papriku si očistíme a rozkrojíme napůl. Do ní dáme složený plátek šunky a 2-3 lžičky řeckého jogurtu. Na jogurt nandáme rozpůlená cherry rajčátka a... více o Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál... více o Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev... více o Mrkvová polévka I.
Mrkev opláchneme, zbavíme konečků a nastrouháme nahrubo na struhadle. Dále dáme do hrnce rozehřát máslo, poté přidáme nastrouhanou mrkev, kterou... více o Dušená mrkev s hráškem II.
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra,... více o Domácí paštika II.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek. Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s... více o Krůtí rolka
Maso nakrájíme na plátky, opepříme. Do středu masa dáme na malé kostičky nakrájený salám, sýr, kapii a hrášek. Řízky přeložíme napůl, okraje naklepeme... více o Plněná kapsa Herkules