1. Nejprve si všechny ingredience připravíme: brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou uzeninu či maso) nakrájíme na malé... více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku ještě po... více o Dušený lilek s vajíčkem
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř.... více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou
Krevety uvaříme ve vodě s citronovou štávou. Všechny ostatní ingredience smícháme, utvoříme těstíčko, ve kterém uvařené krevety obalíme. Poté krevety... více o Křupavé krevetky
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme osolené kuřecí kousky do zlatova, vyndáme a osmahneme slaninu. Přihodíme ke kuřeti a na pánvi 3 minutky... více o Kuřecí pie
Troubu předehřejte na 180 °C. Palačinky položte na plech pokrytý pečicím papírem. Na každou dejte 2 plátky šunky, doprostřed vyklepněte vejce, okraje... více o Palačinky se šunkou a vejci
Troubu předehřejte na 200 °C. Z plátků chleba vydlabejte část střídky, aby vznikl otvor pro vajíčko. Chleby potřete olejem a opečte hezky dozlatova.... více o Zapečené chleby s vejcem a ricottou
Nakrájíme brokolici (hlavičky), omyjeme, očistíme, osolíme - dáme vařit do změknutí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a vložíme na rozpálenou hlubší... více o Chicken - Brocolli
1) Rozložíme si těsto na vál. 2) Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme tím těsto. 3) Pak na pizzu dame šunku nebo salám. 4) Na šunku dáme žampiony... více o Pizza alá italiano
Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na... více o Kančí gulášek od Veru
Špenátové listy zbavte řapíků a propláchněte. Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte noky, vmíchejte špenát a sušená rajčata.... více o Noky se špenátem a ricottou
Všechnu zeleninu omyjeme, rajčátka - s přihlédnutím k jejich velikosti - rozpůlíme minimálně na poloviny, olivy nakrájíme na tenká kolečka, ledový... více o Salát s rukolou a olivami
Na nádivku nechte nakrájené žemle změknout v mléce. Přidejte ostatní suroviny a dobře promíchejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřátka vně i uvnitř... více o Nadívaná jarní kuřátka
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste.... více o Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Krabí tyčinky nastrouháme na struhadle ještě zmržené do misky. Nastrouháme sýr, přidýme majonézu a jogurt. Opepříme a podle chuti dosolíme.... více o Surimi salát-pomazánka
Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte,... více o Ragú s bramborovými placičkami
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit... více o Smažený losos s avokádovým pyré
Uvařenou řepu nakrájejte na kostičky, přidejte scezenou mrkev s hráškem. Okurky nakrájejte také na kostičky a přidejte k řepě. Sůl a pepř dle chuti.... více o Salát z červené řepy - dietní
Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Z hmoty vytvoříme placky a dáme na páru - 5... více o Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
Cibuli očistíme. Hrášek scedíme. Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme připravené suroviny. Přidáme hrášek,... více o Dobrý pařížský salát
Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády vytvořené z ostatních surovin. Necháme uležet 1-2 dny v ledničce. Smažíme na oleji a podáváme s... více o Rošťáci II.
Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a... více o Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Přidáme mleté maso, sůl pepř a orestujeme. Když je maso hotové, přidáme... více o Špenátové řízky s mletým masem
Maso očistěte, odblaňte, osolte a opepřete. Opečte zprudka na rozpáleném tuku. Mezitím smíchejte dijonskou hořčici s džemem, podle chuti. Touto směsí... více o Jehněčí filet s borůvkami
Nejdříve si nakrájíme prsíčka na menší kousky, nejlépe na tenčí a podlouhlé (já prso přepůlím podélně a pak krájím na kousky), poté posolíme. Do... více o Kuřecí řízečky v brambůrkách
Z konzervy tuňáka odlijeme skoro všechen olej. Cibuli si nakrájíme najemno a nebo ji můžeme nadrtit v česnekovači. Do misky si dáme plechovku tuňáka,... více o Tuňáková pomazánka s tousty
Nakrájíme si půlku cibule najemno. Totéž uděláme s jarní cibulkou. Cibulku pokrájíme CELOU! Promícháme s tvarohem, přidáme sůl dle chuti, trošinku... více o Jednoduchá jarní pomazánka z tvarohu
Kroupy uvaříme dle návodu. Mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme do vroucí vody a necháme změknout. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme... více o Krupkové rizoto
Špaldová zrna dobře propereme pod tekoucí vodou a pak je uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Brokolici očistíme, rozebereme... více o Zapečená špalda s brokolicí
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a... více o Losos s čočkovým salátem
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Maso naskládáme do pekáčku. Pečivo nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky,... více o Kuřecí prsa s bylinkovou krustou
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a... více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs... více o Orientální mrkvová polévka
Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu.... více o Slaný listový závin
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce... více o Fazolkové těstoviny
Rozpustíme máslo v malém kastrolku a přidáme drobně pokrájenou cibuli a pokrájené houby, které necháme krátce podusit. Do mísy dáme nastrouhané... více o Houbové karbanátky s pečeným masem
Játra si nakrájíme a můžeme je namočit do mléka, pokud je chceme měkčí. Dále si nakrájíme na kostičky cibuli, anglickou slaninu, salám. Na sádlo nebo... více o Játra na cibulce
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a... více o Pochoutková pomazánka na chlebíčky
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek, houby a slaninu a opékejte 5 minut do... více o Pečené špenátové rizoto
Uvařenou oloupanou řepu nastrouháme nahrubo a smícháme se zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme dle chuti. Je výborná na čerstvý chléb, jednohubky... více o Pomazánka z červené řepy III.
MASOVÁ SMĚS Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si... více o Bramboráčky s masovou směsí
Uvaříme vejce natvrdo, polovinu hl. zelí nastrouháme nahrubo. Červenou řepu, kukuřici, hrášek a mrkev slejeme. Cibuli nakrájíme najemno. Vejce... více o Domací salát z červené řepy
Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na... více o Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
Namočené fazole slijte a v nové vodě uvařte doměkka. Nahrubo je rozmixujte s trochou tekutiny, prošlehejte s ořechy, dochuťte, přidejte celer a cibuli... více o Fazolová polévka (Lobio)
Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme mléko, osolíme a opepříme. Usmažíme z nich alespoň 4 omelety. (Mně osobně se vždycky trhají, tak tam přidám... více o Asijská plněná omeleta
Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přihodíme maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a vaříme, dokud maso nezměkne. Potom přidáme... více o Rizoto s vepřovým masem
Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem. V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,... více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Rybu osušte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Mrkev očistěte a rozkrojte na polovinu, menší nechte celé. Kapustu nasekejte na tenké... více o Salát z kapusty s treskou
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší... více o Bramborový salát s vejci
Zelí omyjte a nasekejte na tenké nudličky, cibuli nakrájejte na kolečka. V míse smíchejte s jogurtem, olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a... více o Sendviče se šunkou a zelným salátem