Nejprve si umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle mrkev. Poté nastrouhanou mrkev vmícháme do zakysanky a dle chuti dosolíme a dopepříme.
Rozložíme...
více o Šunkové rolky
Na rozpuštěném másle s olejem orestujte na měsíčky pokrájenou šalotku a slaninu, až šalotka začne zlátnout. Poprašte moukou a za stálého míchání vařte...
více o Dušený hrášek
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené...
více o Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a přidáme omytou a na kostky nakrájenou okurku (3/4 z celé okurky) a na tenké plátky nakrájené...
více o Lehká večeře
Krevety zprudka opečte na sezamovém oleji, osolte je a opepřete a nakonec posypte koprem.
Obě avokáda oloupejte, rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte...
více o Avokádový tartar s krevetami
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme odstát.
Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Zatímco restujeme...
více o Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Orestuji zlehka cibuli na oleji, přidám bobk. list a nové koření a nakonec mraženou zeleninu pod svíčkovou. Podusíme cca 10 minut.
Na druhé pánvi si...
více o Kuřecí omáčka na smetaně (jako svíčková)
Cibuli s česnekem povaříme 5 minut v houbovém vývaru. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Okořeníme, zalijeme přecezeným...
více o Makarony se žampiony
Mrkev i kedlubnu okrouháme, očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Mouku sypeme po troškách, vždy promícháme,...
více o Mrkvovo-kedlubnové placky
Do uvařených a vychladlých těstovin přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, zeleninu, plechovku kukuřice, šunku na kostičky a vejce vařené natvrdo....
více o Těstovinový salát ze Bzové
Na pánvi orestujeme slaninu nebo bůček, česnek, cibulku, vše nadrobno nakrájené.
Potom přidáme maso, osolíme, opepříme a okořeníme.
Když se maso...
více o Fazolové lusky s mletým masem
Na pánvi si osmahneme osolené a opepřené mleté maso.
V rendlíku na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou, moukou a...
více o Gulášovka šéfkuchaře Káji
Z uzeného masa uvaříme vývar.
Maso pokrájíme na kousky a vrátíme zpět.
Přidáme zeleninu, masox, podravku, dosolíme, opepříme a na konec přidáme...
více o Uzená polévka (maminčina)
Papriky omyjeme, ukrojíme stopku a vyčistíme středy.
Mleté maso osolíme, okořeníme a smícháme s hrstkou syrové rýže. Touto směsí papriky naplníme....
více o Plněné papriky podle mojí maminky
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... .
Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté...
více o Dijonská vejce se slaninou
Maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Fenykl očistíme, pokrájíme na nudličky a přidáme k masu s nasekaným česnekem, vše zalijeme lžící oleje,...
více o Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný...
více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Všechny ingredience pokrájíme na malé kostičky.
Smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a vychladíme.
Moc dobrý salát, který můžete jíst jen tak, nebo...
více o Letní salát s ředkvičkama
Vepřovou panenku si nakrájíme na medailonky a jen lehce naklepeme klouby ruky.
Osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a provensálskými...
více o Vepřové medailonky na víně
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Cibuli nakrájíme společně s česnekem, dáme do misky s olejem, vložíme maso a necháme 2-3 hod. v klidu.
Pak vše narovnáme do pekáče opepříme a...
více o Jarní maso
Půl hlavy čerstvého zelí nadrobno nakrájíme (v robotu). Přidáme nakrájené papriky (nejlépe červené), nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný trvdý sýr...
více o Salát z bílého zelí II.
Bulgur si dáme vařit. Pórek, hlívu, tuříny a zelí si nakrájíme na požadované kousky. Množství je asi všeho 1:1:1:1.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme...
více o Letní oběd
Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme...
více o Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Rajčata nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s rýží, fazolemi a ledovým salátem nasekaným na nudličky. Ochuťte solí, drceným pepřem a limetkou.
Na...
více o Tostadas se salátem a avokádem
Na oleji orestujte cuketu nakrájenou na půlkolečka. Promíchejte s paprikou, nudličkami cibule, natrhanou čekankou a kukuřicí. Ochuťte a nakonec...
více o Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Dobře omyté brambory rozkrájejte na čtvrtky, propláchnutý pórek na kolečka. Zázvor oloupejte a nastrouhejte.
V hrnci rozehřejte polovinu oleje a...
více o Bramboračka s lososem
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky....
více o Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Brambory důkladně omyjte, ale slupku neodstraňujte. Rozpulte je a ve vroucí osolené vodě povařte asi 10 minut. Sceďte a nechte stranou.
Troubu...
více o Brambory na estragonu s chřestem
Pečlivě omyté brambory nakrájejte na menší kousky, stejně jako papriku a cuketu. V kastrolu na rozehřátém oleji nejprve osmažte brambory. Přilijte...
více o Ratatouille s bramborami
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nahrubo nastrouhaný celer a na menší kousky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, okořeňte...
více o Celerová polévka s modrým sýrem
Brambory uvařte ve slupce. Ředkvičky, rajčata, papriky a jarní cibulku pokrájejte na kolečka.
Brambory oloupejte, rozdělte do čtyř misek, zasypte...
více o Jarní bramborový salát
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně stejnoměrně... ...
více o Vepřová játra obalovaná
Brambory nakrájíme na plátky. Maso naklepeme osolíme a opepříme. V rendlíku nachystáme vývar z jedné kostky.
Vezmeme hrnec nebo pekáč na zapékání,...
více o Zapečené brambory s lečem
Plátky masa omyjeme, vysušíme, prsty "naklepeme" a okořeníme... Na pánvičce chvíli opečeme z každé strany a podlejeme pivem.
Maso dáme do pekáče,...
více o Pečená krkovice na pivu
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj...
více o Telecí líčka na víně
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, dále uvaříme vejce, cizrnu slijeme (v plechovce je naložená), mrkev oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka,...
více o Exkluzivní salát s tuňákem
Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich...
více o Vepřový jazyk na divoko
Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme na kostky nadrobno nakrájenou klobásu, vejce, přimícháme mouku, sůl, pepř a majoránku.
Vše dobře...
více o Bramborák s uzeninou
Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme....
více o Falešný tatarák z junioru
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem....
více o Barbecue Burger
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací...
více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
Kotletu lehce naklepeme, na dlaň si kápneme trochu olivového oleje a kotletu ze všech stran pomažeme. Na rozpálené pánvi smažíme z každé strany 2-3...
více o Vepřová kotleta