V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z...
více o Ondrův Katův šleh
Rýže:
Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna.
Zeleninová pánev:
Nejdříve pořádně...
více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl...
více o Panenka se šalotkou
Brambory si napůl uvaříme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vkládáme do zapékací formy, brambory osolíme a opepříme, na to poklademe vidličkou...
více o Zapékané brambory s vepřovkou
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a...
více o Bylinkový chléb (DUKAN)
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
Na másle opražím krupici dozlatova, na opraženou krupici najemno nastrouhám mrkev a ještě dopražím, až mrkev pustí barvu (někdy kousek mrkve nakrouhám...
více o Mrkvičková polévka III.
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou...
více o Drožďová pomazánka s pepřem
Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,...
více o Vepřová kýta naložená
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.
V misce si připravíme worchester, sůl a pepř a smícháme s masem.
Na pánev nalijeme kapku oleje (jen aby zakryla...
více o Kuřecí nudličky v pepřové omáčce
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná.
1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které...
více o Domácí hambáč
Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a protlačíme sítkem na brambory do misky. Červenou řepu okrájíme a uvaříme do měkka. Po uvaření protlačíme sítkem...
více o Vynikající bramborový salát s červenou řepou
Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Jemná vajíčková pomazánka
Očištěný kus masa potřeme worchesteovou omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami, osolíme, opepříme, zakápneme olejem. Vše dobře do svíčkové vetřeme,...
více o Svíčková Wellington (DoPe)
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené...
více o Tatarák ala DoPe
Maso naklepeme po obou stranách na cca 0,5 cm tlusté plátky a vložíme je do umíchané marinády ze všech ingrediencí. Necháme v ledničce odležet alespoň...
více o Vepřové plátky švej-ču-žou
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme.
Osmahneme mleté maso, poté to celé...
více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Na másle zpěníme cibulku doměkka. Přidáme žampiony, kmín a pepř. Chvíli podusíme. Podlijeme vývarem, chvíli vaříme a přidáme smetanu. Zahustíme a...
více o Velmi snadná žampionová omáčka
Kuřecí křidýlka a paličky potřete směsí medu, oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. Zprudka je orestujte na pánvi a pak vložte společně se šťávou na...
více o Kuřecí na medu s kuskusem
Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce.
Osolte,...
více o Vejce se špenátem a prosciuttem
Na trošce oleje necháme v pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit dozlatova na nudličky pokrájené špekáčky, přidáme zpěnit nasekaný...
více o Cuketové špekáčky
Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní...
více o Cuketové topinky (tousty)
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na...
více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Po přivedení k varu, těstoviny nasypeme do vroucí vody a dle návodu vaříme do stavu al dente.
Než...
více o Raubířovy zapečené těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si...
více o Podzimní houbová bramboračka
Jidášovo ucho spaříme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Potom tvrdší část nakrájíme nadrobno.
Všechny ingredience kromě piva a rýžového papíru...
více o Jarní závitky z Vietnamu
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, proužky nebo co se vám povede. ;) Plechovku mandarinek nebo ananasu slejeme do skleničky.
Na pánev dáme...
více o Kuřecí s mandarinkami nebo ananasem
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky. Maso osolíme, opepříme, přidáme kari a bazalku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Rajčata dáme spařit do...
více o Špagety s kuřecím masem, mrkví a hráškem
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte...
více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte...
více o Salát s pražmou
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek...
více o Candát s chřestem
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat.
Na konci...
více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,...
více o Krkonošský hubník
Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme...
více o Houbová omáčka s masem
Brokolici dáme spařit do vroucí vody na cca 3 minuty. Pak propláchneme studenou vodou. Rozebereme na drobné kousky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na 1...
více o Uzené s brokolicí
Vezmeme misku, do ní nastrouháme najemno nivu, poté přidáme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu (nebo bílý jogurt).
Promícháme a podle chuti přidáme...
více o Česneková pomazánka s nivou
Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka...
více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Kuřecí maso potřete olejem s estragonem. Nechte hodinu odležet.
Mezitím si připravte fenykl, zbavte ho vrchní vrstvy a překrojte. Osolte, opepřete a...
více o Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak...
více o Panenka s olivovou tapenádou
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený...
více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Kýtu odblaníme a opláchneme, prošpikujeme sušeným ovocem a špekem, posypeme kořením a podlijeme vodou (nebo vývarem) pečeme na 200°C dozlatova....
více o Plněná kýta
Nejdříve si připravíme těstíčko na "nudle". Mouku smícháme s vejci, aby těsto nelepilo, poté vyválíme placku a dle své fantazie pokrájíte a necháme...
více o Katčina "cikánská" polévka
Nejdříve si připravte těsto. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte sušené droždí, sůl, promíchejte a poté přidejte teplou vodu s olivovým olejem a...
více o Pizza s cuketou
Nejprve vytřeme pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dáme vařit brambory v celku (v slupce) a po uvaření oloupeme. Mezitím si nakrájíme uzené...
více o Zapečené brambory 2
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když bude maso dozlatova, rozpustíme...
více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami