Troubu předehřejte na 180 °C. Paličky očistěte, osolte, opepřete a posypte mletým chilli. Dejte je do pekáčku, posypte nakrájenou paprikou, kterou...
více o Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou
Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte nakrájená loupaná rajčata a prolisovaný česnek a asi 5 minut povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem...
více o Rajčatový krém a slané muffiny
Filé osušte, nakrájejte na nudličky a lehce osolte i opepřete. V misce prošlehejte vejce se sójovou omáčkou, moukou, cukrem, nasekaným koriandrem a...
více o Rybí nugetky se salátem
Quinou propláchněte a vařte 8 až 10 minut v mírně osolené vodě. Sceďte a nechte okapat na cedníku. Cibuli a petržel nasekejte najemno, rajčata a olivy...
více o Salát z quinoy a sušených rajčat
Nejprve si připravíme salát. Jako zeleninová příloha pro čtyři osoby bude stačit: čtvrt menší hlávky zelí pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme...
více o Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu)...
více o Lotrinský quiche
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti...
více o Jednohubky (kanapky) s tresčími játry
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Kopřivy omyté a spařené horkou vodou nasekáme. Pórek necháme lehce změknout na olivovém oleji v hluboké pánvi,...
více o Kopřivové těstoviny
- uvaříme špagety obvyklým způsobem
- na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, opečeme, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na drobné kostičky...
více o Špagety se špenátem a sýrem
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k...
více o Halali-smetanová omáčka po našem
Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, majolku nebo zakysanou smetanu (můžeme zkombinovat), česnek, dle chuti sůl a...
více o Česneková pomazánka se sýrem
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolíme, opepříme a pečlivě prohněteme....
více o Dědovy karbanátky
- cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem, prošleháme a krátce povaříme cca 5 minut
-...
více o Rajčatová polévka s paprikami
1. Ve větším hrnci nechte na sádle zezlátnout na drobno nasekanou cibuli.
2. Přidejte drcený kmín, přisypte mletou papriku a zaprašte hladkou moukou....
více o Půlnoční zelňačka
Vejce, zeleninu a brambory uvařit, nakrájet na kostičky a vychladlé smíchat s majonézou a jogurtem. Osolit a opepřit dle chuti. Lze dochutit octem....
více o Bramborový salát - Petra
Plátky masa po stranách nakrojíme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, zlehka posypeme majoránkou a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme...
více o Jednoduché staročeské plátky se žampiony
Vejce a šunku nastrouháme na hrubém struhadle, okurku pokrájíme na drobné kousky nebo nudličky (nestrouhat!). Pomazánkové máslo smícháme s hustou...
více o Jednoduchá šunková pomazánka
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme tvaroh, majolku (nebo zakysanku), jemně pokrájené zelí, čerstvě nasekanou petrželku, osolíme,...
více o Salát z pekingského zelí
Šťávu z tuňáka slijeme, maso rozmačkáme vidličkou a dáme do misky. Přidáme tvaroh jemně nasekanou cibuli a vejce, na kolečka jemně pokrájený pórek ...
více o Jednoduchý tuňákový salát (pomazánka)
Maso naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté orestujeme a vložíme do hrnce i s výpekem z pánve (můžeme restovat přímo v hrnci)....
více o Vepřová kýta s hráškem
1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáč vylijeme trochou oleje.
V míse...
více o Čertovy špalíčky s pečeným bramborem
Maso na guláš dle vlastního výběru pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, zaprášíme moukou. V hrnci s rozpáleným olejem osmažíme...
více o Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce...
více o Jednoduchá francouzská kaše
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, zlehka okmínujeme a jemně poprášíme hladkou...
více o Přírodní krkovička se zelím
Na pánvi rozpálíme sádlo a rozprostřeme šunku (tak, aby byla pokrytá celá pánev). Šunku necháme asi 2 minuty smažit a poté polijeme vejci. Hned potom ...
více o Hemenex po mexicku
Do misky dáme pomazánkové máslo, sýr, majonézu a utřeme do pěny. Nakrájíme cibuli a přidáme ji do pěny a opatrně vmícháme. Přidáme hořčici.
Uvařená...
více o Vajíčková pomazánka se sýrem
Okurku oloupeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem (vše dle vlastní chuti chuti) a jemně osolíme. Okurku se...
více o Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší...
více o Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Máslová pěna: změklé máslo vyšleháme s rozmixovanou nebo jemně pomletou šunkou (lze použít i kvalitní šunkový salám). Dle slanosti šunky osolíme,...
více o 2x šunková pěna (pomazánka)
Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky...
více o Chicken Murphy
Do neosolené vroucí vody přidáme větší hrnek rýže a za občasného míchání vaříme rýži do změknutí (cca 12-15 minut).
Mezitím si dáme na pánev rozehřát...
více o Kokosové rizoto s kari
Dáme vařit vodu na těstoviny (sáček obsahuje cca 16 kol těstovin). V pánvi na másle orestujeme nakrájený špek a pórek, po chvíli zalijeme troškou...
více o Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Lehká alternativa pro nás, kteří nesnášíme nebo nemůžeme majonézy...
Ledový salát nakrájejte na tenké proužky a mrkev, okurku a jablko nastrouhejte na...
více o Ledový krabí salát s jogurtem
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku...
více o Fazolové ragú se zeleninou
Omytou řepu dáme ve slupce vařit doměkka (cca 1 hodina vaření - dle velikosti) v osolené vodě společně s oloupaným česnekem, rozmarýnem. Po uvaření...
více o Marinovaná červená řepa - sladkokyselá
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti. Oloupané kedlubny pokrájíme na hranolky. V pánvi si rozpálíme olej a dáme smažit maso...
více o Masovo-kedlubnová směs paprikou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné...
více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Rybu si necháme okapat, ale olej nevyléváme. Rybu pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno a vše v misce promícháme společně s olejem. Dle chuti...
více o Chlebíčky (nejen) pro chlapy
Na trošce oleje si osmažíme na nudličky pokrájená očištěná játra. Po osmažení jater přidáme pokrájenou slaninu a půlměsíčky cibule a smažíme do...
více o Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou...
více o Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na...
více o Guláš s václavkami
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme dorůžova na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu a...
více o Čočková polévka s klobásou a zeleninou
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené václavky a uzeninu s nasekaným česnekem a smažíme do vypaření tekutiny, osolíme a...
více o Bramborové václavky