Maso naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté orestujeme a vložíme do hrnce i s výpekem z pánve (můžeme restovat přímo v hrnci).... více o Vepřová kýta s hráškem
1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáč vylijeme trochou oleje. V míse... více o Čertovy špalíčky s pečeným bramborem
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku. Osmažíme na pánvičce na větším stupni. Řízečky poté klademe na... více o Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Maso na guláš dle vlastního výběru pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, zaprášíme moukou. V hrnci s rozpáleným olejem osmažíme... více o Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce... více o Jednoduchá francouzská kaše
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, zlehka okmínujeme a jemně poprášíme hladkou... více o Přírodní krkovička se zelím
Na pánvi rozpálíme sádlo a rozprostřeme šunku (tak, aby byla pokrytá celá pánev). Šunku necháme asi 2 minuty smažit a poté polijeme vejci. Hned potom ... více o Hemenex po mexicku
Do misky dáme pomazánkové máslo, sýr, majonézu a utřeme do pěny. Nakrájíme cibuli a přidáme ji do pěny a opatrně vmícháme. Přidáme hořčici. Uvařená... více o Vajíčková pomazánka se sýrem
Okurku oloupeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem (vše dle vlastní chuti chuti) a jemně osolíme. Okurku se... více o Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích. Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší... více o Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Máslová pěna: změklé máslo vyšleháme s rozmixovanou nebo jemně pomletou šunkou (lze použít i kvalitní šunkový salám). Dle slanosti šunky osolíme,... více o 2x šunková pěna (pomazánka)
Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky... více o Chicken Murphy
Do neosolené vroucí vody přidáme větší hrnek rýže a za občasného míchání vaříme rýži do změknutí (cca 12-15 minut). Mezitím si dáme na pánev rozehřát... více o Kokosové rizoto s kari
Maso nakrájíme na kousky cca 2-3 cm velké, naložíme do misky s olejem a grilovacím kořením a dáme do lednice. Okurky, rajčátka, papriky, salát... více o Zeleninový salát s kuřecím masem a americkým bramborem
Dáme vařit vodu na těstoviny (sáček obsahuje cca 16 kol těstovin). V pánvi na másle orestujeme nakrájený špek a pórek, po chvíli zalijeme troškou... více o Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Lehká alternativa pro nás, kteří nesnášíme nebo nemůžeme majonézy... Ledový salát nakrájejte na tenké proužky a mrkev, okurku a jablko nastrouhejte na... více o Ledový krabí salát s jogurtem
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku... více o Fazolové ragú se zeleninou
Omytou řepu dáme ve slupce vařit doměkka (cca 1 hodina vaření - dle velikosti) v osolené vodě společně s oloupaným česnekem, rozmarýnem. Po uvaření... více o Marinovaná červená řepa - sladkokyselá
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti. Oloupané kedlubny pokrájíme na hranolky. V pánvi si rozpálíme olej a dáme smažit maso... více o Masovo-kedlubnová směs paprikou
Kuřecí řízky v půlce prokrojíme, ale nedokrojíme, osolíme, opepříme a vyložíme uvnitř pokrájenou slaninou a plátky česneku. Přitiskneme k sobě,... více o Kuřecí řízky (nejen) se slaninou - zapečené
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné... více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Rybu si necháme okapat, ale olej nevyléváme. Rybu pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno a vše v misce promícháme společně s olejem. Dle chuti... více o Chlebíčky (nejen) pro chlapy
Na trošce oleje si osmažíme na nudličky pokrájená očištěná játra. Po osmažení jater přidáme pokrájenou slaninu a půlměsíčky cibule a smažíme do... více o Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou... více o Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na... více o Guláš s václavkami
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme dorůžova na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu a... více o Čočková polévka s klobásou a zeleninou
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené václavky a uzeninu s nasekaným česnekem a smažíme do vypaření tekutiny, osolíme a... více o Bramborové václavky
Na rozpuštěném másle s olejem necháme orestovat nastrouhanou velkou mrkev, celer, petržel a pokrájenou kapustu. Potom přidáme nasekaný česnek a na... více o Václavková bramboračka
1. Ve větším hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a nechte zezlátnout. 2. Přihoďte na kostičky nakrájený celer,... více o Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,... více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů ... více o Králičí polévka - vývar
Oloupanou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a necháme lehce osmažit na rozpuštěném másle s olejem. Pak mrkev zaprášíme moukou, necháme ještě... více o Brokolicovo-mrkvová polévka se sýrem
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož... více o Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Z uvedených... více o Jednoduché pivní staročeské řízky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme velmi drobně pokrájené maso, které také osmažíme. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit ještě protlak s... více o Dýňové ragú (nejen) s masem
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a... více o Bramborovo-dýňový buřtguláš
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme drobně pokrájenou kvalitní, dobře ochucenou uzeninu s česnekem , kterou také osmažíme. Přidáme papriku,... více o Dýňový guláš s uzeninou
Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),... více o Pomazánka z "vepřovky"
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře... více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Na másle si opečeme kuřecí maso nakrájené na proužky. Přidáme bobkový list, nové koření. Až je maso opečené, přidáme vodu s bujonem a dusíme pod... více o smetanová omáčka s kuřecím masem
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2-3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépe přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a... více o Vepřová panenka s jablky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za... více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě... více o 2x cuketovo-smetanová omáčka
Cibuli pokrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer na menší kousky. Na sádle zpěníme cibulku. Jakmile je sklovitá, stáhneme ji na... více o Cibulové zelí
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a... více o Pštrosí vejce - pečená
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným... více o Patizonová (kedlubnová) minutka
Maso pokrájíme na malé kousky, cibulku nadrobno a klidně i zelenou část, tvarůžky podle stavu proležení buď rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme na... více o Tvarůžkové (syrečkové) placičky / řízečky s masem
Na másle a pokrájené slanině osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené, osolené a opepřené maso a také... více o Mléčná žampionová omáčka
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme drobně pokrájenou cibulku a šunku, sýr a Floru (můžeme použít i změklé máslo). Vše dobře... více o Sýrovo-vaječná pomazánka
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme.... více o Dušená mrkev v mletém mase