Špenát proplàchneme. A dáme do mísy.
Cherry rozpulime. Osolíme, opepříme a dáme na ně rozmačkany česnek. Dame na plech,zakapneme olejem a pečeme na...
více o Špenátový salát se sýrem
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso s nasekaným česnekem dozlatova. Po...
více o Guláš s kapustičkami
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a...
více o Česnekovo-zázvorová játra
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme.
1/...
více o Česnekovo-zázvorové medailonky
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe jablky. Maso s náplní pak pevně...
více o Cottage křenové závitky (měšce) s jablkem
Cuketu a mrkev si pomocí spiralizéru nebo speciální škrabky nebo klasické škrabky a rozřezání na proužky připravíme do tvaru špaget.
Ingredience na...
více o Cuketo-mrkvové špagety s rajčatovým dipem
Celer, cuketu, papriku, cibulku a kuřecí maso na kousky si lehce osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme sůl, pepř, trošek sladké papriky, předem...
více o Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, česnekem a majoránkou, zakápneme olejem, promícháme a...
více o Cibulovo-paprikové kořeněné maso
Z růžičkové kapusty odstraníme svrchní nevzhledné listy a ve vroucí osolené povaříme dle velikosti kapustiček 2-3 minuty. Pak scedíme a ve studené...
více o Kapustičky s parmskou šunkou
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně...
více o Masové závitky (nejen) se zelím
Kvetak nechat v celku, ocistit omyt a vlozit do vrouci osolene vody na zhruba 10 minut. Pokud je ten kvetak velky tak radeji 15 minut.
Mezitim cibuli...
více o Kvetakova bomba
Na másle si zpěníme cibulku. Přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Odstavíme.
Povolený špenát podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme. Přidáme...
více o Špenátový protlak
Nastrouhané brambory, okurku, česnek, drobně pokrájený romadůr a cibuli dáme do mísy. Přidáme hořčici s majolkou (zakysanou smetanou) a ochutíme solí...
více o Bramborová pomazánka s Romadurem
Na rozpuštěném másle v nepřilnavé pánvi krátce osmažíme pokrájené cibulky, část zelené natě necháme na dozdobení. Přidáme drobně pokrájenou šunku,...
více o Omeleta (nejen) s romadůrem
Cuketu důkladně omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu nebo na čtvrtiny (podle toho jak je velká) a pak obyčejnou škrabkou na brambory z cukety...
více o Cuketové nudle se sýrovou omáčkou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem maso osmažíme dozlatova. Během smažení si pokrájíme...
více o Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek...
více o Bramborové placky (nejen) se zelím
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit...
více o "Tataráček" z Romadůru
Rozkrojím a vydlabu lilek, předpeču lilek (na 200°C 15 minut).
Na pánvičce zesklovatím cibulku, přidám lilek (na kostičky), papriku (na kostičky),...
více o Zapečený lilek s tuňákem
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit...
více o Jehněčí Curry
Na rozpuštěném másle s olejem a rozmáčknutým česnekem necháme osmažit dozlatova pokrájené knedlíky ze všech stan. Přidáme prohřát pokrájené uzené maso...
více o Knedlíky (nejen) s vejci
Prsa překrojíme na nudle asi tak 4-5 ks dle velikosti, dáme do misky, smícháme s kořením a olejem, zabalíme do anglické slaniny, propíchneme parátkem....
více o Kuřecí v anglické slanině
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem a dle požadované hustoty přidáme řecký jogurt (alespoň 10% tuku). Pokud budeme...
více o Česneková pomazánka s řeckým jogurtem
Troubu předehřejte na 180 °C. Paličky očistěte, osolte, opepřete a posypte mletým chilli. Dejte je do pekáčku, posypte nakrájenou paprikou, kterou...
více o Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou
Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte nakrájená loupaná rajčata a prolisovaný česnek a asi 5 minut povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem...
více o Rajčatový krém a slané muffiny
Filé osušte, nakrájejte na nudličky a lehce osolte i opepřete. V misce prošlehejte vejce se sójovou omáčkou, moukou, cukrem, nasekaným koriandrem a...
více o Rybí nugetky se salátem
Quinou propláchněte a vařte 8 až 10 minut v mírně osolené vodě. Sceďte a nechte okapat na cedníku. Cibuli a petržel nasekejte najemno, rajčata a olivy...
více o Salát z quinoy a sušených rajčat
Nejprve si připravíme salát. Jako zeleninová příloha pro čtyři osoby bude stačit: čtvrt menší hlávky zelí pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme...
více o Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu)...
více o Lotrinský quiche
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti...
více o Jednohubky (kanapky) s tresčími játry
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Kopřivy omyté a spařené horkou vodou nasekáme. Pórek necháme lehce změknout na olivovém oleji v hluboké pánvi,...
více o Kopřivové těstoviny
- uvaříme špagety obvyklým způsobem
- na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, opečeme, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na drobné kostičky...
více o Špagety se špenátem a sýrem
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k...
více o Halali-smetanová omáčka po našem
Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, majolku nebo zakysanou smetanu (můžeme zkombinovat), česnek, dle chuti sůl a...
více o Česneková pomazánka se sýrem
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolíme, opepříme a pečlivě prohněteme....
více o Dědovy karbanátky
- cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem, prošleháme a krátce povaříme cca 5 minut
-...
více o Rajčatová polévka s paprikami
1. Ve větším hrnci nechte na sádle zezlátnout na drobno nasekanou cibuli.
2. Přidejte drcený kmín, přisypte mletou papriku a zaprašte hladkou moukou....
více o Půlnoční zelňačka
Vejce, zeleninu a brambory uvařit, nakrájet na kostičky a vychladlé smíchat s majonézou a jogurtem. Osolit a opepřit dle chuti. Lze dochutit octem....
více o Bramborový salát - Petra
Plátky masa po stranách nakrojíme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, zlehka posypeme majoránkou a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme...
více o Jednoduché staročeské plátky se žampiony
Vejce a šunku nastrouháme na hrubém struhadle, okurku pokrájíme na drobné kousky nebo nudličky (nestrouhat!). Pomazánkové máslo smícháme s hustou...
více o Jednoduchá šunková pomazánka
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme tvaroh, majolku (nebo zakysanku), jemně pokrájené zelí, čerstvě nasekanou petrželku, osolíme,...
více o Salát z pekingského zelí
Šťávu z tuňáka slijeme, maso rozmačkáme vidličkou a dáme do misky. Přidáme tvaroh jemně nasekanou cibuli a vejce, na kolečka jemně pokrájený pórek ...
více o Jednoduchý tuňákový salát (pomazánka)