Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nasekané 2 limetové listy a všechny ostatní přísady na kari pastu zpracujte na pastu v robotu, mixéru či hmoždíři. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej... více o Kuřecí kari s limetkovými listy, citronelou a mangem
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme... více o Vepřové nudličky dušené v paprice
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do mísy. Přidáme změklé máslo a společně utřeme do pěny. Dále pak přidáme ingredience dle naší chuti a požadované... více o Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou plísní
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod. Koření by mělo mít... více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které... více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po... více o Filety (nejen) se zeleninou
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného... více o Špecle s houbovou smaženicí
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni.... více o Houbovo-smetanové špecle
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme houby (hlíva, žampiony, hřiby...), které jsme si předem pokrájeli na plátky a... více o Bylinkovo-houbové špecle
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou... více o Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme cca 200 gramů pokrájených žampionů, pokrájenou šunku a nasekaný česnek (1... více o Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu... více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme... více o Chřestová polévka dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí.... více o Pivní preclíky dle Ládi Hrušky
Směs z mletého masa můžeme připravit v podstatě stejně tak, jak jsme zvyklí při přípravě karbanátků nebo sekané, podle tradičních osvědčených... více o Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Na másle v kastrolu osmažíme na kolečka nakrájený pórek, pak ho zaprášíme paprikou (cca 1,5 lžičky), promícháme, dále vmícháme nakrájená rajčata,... více o Rajský pórek s rýží po balkánsku - rychle a chutně
V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka (množství cca150 gramů, dle chuti), bílou jemně... více o Tuňáková pomazánka s mascarpone
Uvařené těstoviny dle návodu scedíme a dáme do mísy (nebo pokrájené vařené oloupané brambory). Přidáme vepřové nebo hovězí maso ve vlastní šťávě,... více o Zapečené těstoviny / brambory s masem
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě (2-3 minuty, dle velikosti), pak scedíme a větší přepůlíme. Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a... více o Masové kari s kapustičkami
Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,... více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme formu na muffiny. Housky a maso nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s ovesnými vločkami. Zalijeme... více o Nádivkové muffiny
Kuřecí stehna nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Osolte a opepřete. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte. Maso vyjměte, přidejte... více o Kuřecí párty koláčky
Troubu zapněte na 200 °C. Paličky osolte, opepřete a dejte na chvilku péct, aby se maso zatáhlo. Česnek prolisujte a smíchejte se všemi zbylými... více o Paličky s tex mex omáčkou
Rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do mističky. Zakapeme citrónem a přidáme jogurt. Avokádo rozmačkáme tak,... více o Avokadová pomazánka s uzeným lososem
Množství dle počtu strávníků. Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně... více o Grilovaná pivní prsíčka
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle... více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto... více o Hovězí pivní pupek na grilu
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé... více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a... více o Blesková česnečka s uzeným masem
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme na nudličky pokrájenou šunku a rajčata,... více o Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není... více o Jednoduché špecle se zelím a masem
Vařené brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme pokrájené uzené, předvařené scezené kapustičky, nastrouhaný sýr a česnek, osolíme a... více o Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Je mnoho způsobů jak připravit domácí "Rillettes" (dále jen vepřovku) a snad si každý najde takový, jaký mu vyhovuje. Základem je ale vždy dlouhá a... více o Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)
Brambory a vejce pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhané (nebo jemně pokrájené) okurky, drobně... více o Bramborový salát po našem
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso,... více o "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Hermelín nakrájíme na drobné kousky a dáme do mascarpone, které jsme rozmíchali se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, jemně... více o Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Očištěné kapustičky dáme zhruba na 3-4 minuty (dle jejich velikosti) povařit do vroucí osolené vody. Pak je scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě,... více o Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a... více o Králík po milánsku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené... více o Barevná masovo-sýrová sekaná (karbanátky)
Očištěnou kuřecí kůži rozkrájíme na drobnější kousky. Poté je rozložíme na připravený pekáč, zdá dávat olej či ne, je na každém, Láďa Hruška to... více o Chipsy z kuřecích kůžiček dle Ládi Hrušky
Připravíme si misku s vlažnou vodou ve které následně rozmočíme ztvrdlý chleba. Dále je příprava podobná jako u většiny bramboráčků, čili přidáme do... více o Bramboráčky - chlebáčky dle Ládi Hrušky
1. Krajíce chleba rozpůlíme, potřeme kečupem nebo protlakem a naskládáme na plech vymazaný olejem nebo na pečicí papír. 2. Na každý půlkrajíc... více o Neapolské chuťovky
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku. Kdo chce, může přidat i nakrájená játra – nejsou nutností. Necháme odstát a mezi tím namočíme chleba do... více o Nadívané kuřecí kůže podle Ládi Hrušky
Filety tmavé tresky z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si... více o Treska tmavá na másle pečená
Postup: Řepy upečte při 180 stupních (trvá to asi 30 minut) a nechte je zchladnout. Poté je oloupejte a dejte do mixéru spolu se zakysanou smetanou,... více o Krémová pomazánka z červené řepy
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme... více o Bylinkovo-celerová líčka