Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni....
více o Houbovo-smetanové špecle
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme houby (hlíva, žampiony, hřiby...), které jsme si předem pokrájeli na plátky a...
více o Bylinkovo-houbové špecle
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu...
více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme...
více o Chřestová polévka dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí....
více o Pivní preclíky dle Ládi Hrušky
Směs z mletého masa můžeme připravit v podstatě stejně tak, jak jsme zvyklí při přípravě karbanátků nebo sekané, podle tradičních osvědčených...
více o Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka (množství cca150 gramů, dle chuti), bílou jemně...
více o Tuňáková pomazánka s mascarpone
Uvařené těstoviny dle návodu scedíme a dáme do mísy (nebo pokrájené vařené oloupané brambory). Přidáme vepřové nebo hovězí maso ve vlastní šťávě,...
více o Zapečené těstoviny / brambory s masem
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě (2-3 minuty, dle velikosti), pak scedíme a větší přepůlíme. Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a...
více o Masové kari s kapustičkami
Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,...
více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme formu na muffiny.
Housky a maso nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s ovesnými vločkami. Zalijeme...
více o Nádivkové muffiny
Kuřecí stehna nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Osolte a opepřete. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte. Maso vyjměte, přidejte...
více o Kuřecí párty koláčky
Troubu zapněte na 200 °C. Paličky osolte, opepřete a dejte na chvilku péct, aby se maso zatáhlo. Česnek prolisujte a smíchejte se všemi zbylými...
více o Paličky s tex mex omáčkou
Rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do mističky. Zakapeme citrónem a přidáme jogurt. Avokádo rozmačkáme tak,...
více o Avokadová pomazánka s uzeným lososem
Množství dle počtu strávníků.
Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně...
více o Grilovaná pivní prsíčka
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle...
více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto...
více o Hovězí pivní pupek na grilu
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé...
více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a...
více o Blesková česnečka s uzeným masem
Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není...
více o Jednoduché špecle se zelím a masem
Brambory a vejce pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhané (nebo jemně pokrájené) okurky, drobně...
více o Bramborový salát po našem
Hermelín nakrájíme na drobné kousky a dáme do mascarpone, které jsme rozmíchali se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, jemně...
více o Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a...
více o Králík po milánsku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené...
více o Barevná masovo-sýrová sekaná (karbanátky)
Očištěnou kuřecí kůži rozkrájíme na drobnější kousky. Poté je rozložíme na připravený pekáč, zdá dávat olej či ne, je na každém, Láďa Hruška to...
více o Chipsy z kuřecích kůžiček dle Ládi Hrušky
Připravíme si misku s vlažnou vodou ve které následně rozmočíme ztvrdlý chleba. Dále je příprava podobná jako u většiny bramboráčků, čili přidáme do...
více o Bramboráčky - chlebáčky dle Ládi Hrušky
1. Krajíce chleba rozpůlíme, potřeme kečupem nebo protlakem a naskládáme na plech vymazaný olejem nebo na pečicí papír.
2. Na každý půlkrajíc...
více o Neapolské chuťovky
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku. Kdo chce, může přidat i nakrájená játra – nejsou nutností. Necháme odstát a mezi tím namočíme chleba do...
více o Nadívané kuřecí kůže podle Ládi Hrušky
Filety tmavé tresky z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si...
více o Treska tmavá na másle pečená
Postup: Řepy upečte při 180 stupních (trvá to asi 30 minut) a nechte je zchladnout. Poté je oloupejte a dejte do mixéru spolu se zakysanou smetanou,...
více o Krémová pomazánka z červené řepy
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme...
více o Bylinkovo-celerová líčka
Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme...
více o Bylinkový guláš se slaninou
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou...
více o Líčka na zelenině
rozmraženou rybu usušíme,pokapeme citronem a osolíme. Necháme 1 hodinu odležet.
Hladkou mouku a koření na ryby smícháme,přidáme,špetku soli a trošku...
více o žraločí steak
Nejprve uvaříme těstoviny - doporučuji penne. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme cherry rajčátka, olivy a kapary. Po chvíli...
více o Penne s rajčatovou omáčkou
Uzeného lososa rozmixujeme s oloupanými vařenými vejci a dáme do misky. Přidáme pomazánkové máslo, osolíme, opepříme, dobře promícháme a pak dle...
více o Jednoduchá lososová pomazánka
Uzeného lososa natrháme na malé kousky nebo rozmixujeme. Mascarpone osolíme, dle chuti přidáme kopr (cca 1 lžíce) a pokud chceme mít pomazánku lehce...
více o Lososová pomazánka s koprem
Silnější plátky krkovice, prokrojíme a pak teprve naklepeme. Uvnitř prokrojenou kapsu potřeme hořčicí a vložíme do ní plátek slaniny, pak jí opět...
více o (nejen) Křenová krkovička
Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky,...
více o Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou
Plátky masa naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a smažíme z...
více o Smažené řízky s bramborovým salátem se zelím
Scezené fazole dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dochutíme trochou láku z okurek,...
více o Fazolový salát - rychle a chutně
Hlávku pekingského zelí očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat. Nakrájíme jej na drobnější proužky. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme je na...
více o Salát z pekingského zelí II.