Bůček umeleme, přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Spojíme mlékem a necháme do druhého dne v lednici.
Obalujeme jako řízek. Smažíme na rozpáleném oleji...
více o Jihočeský řízek
Bůček rozřízneme na plát a hodně rozklepeme, osolíme, opepříme přidáme pálivou papriku. Poklademe šunkou přidáme čalamádu, srolujeme a pečeme do...
více o Bůček Trnava
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Opečeme na tuku z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájený salám na nudličky a...
více o Kotlety po kladensku
Zeleninu povaříme a vše dusíme, než se voda vyvaří - pro urychlení pomletou zeleninu dávám přecedit přes síto.
1 kg hub + 3 stroužky česneku vaříme 30...
více o Pasta na tousty
Do misky si rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř a najemno nakrájenou
cibulku a mrkev. Láďa Hruška doporučoval, aby cibulka i mrkev, byly opravdu...
více o Vaječná srdíčka dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané...
více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Nejprve si uvaříme špagety, ponecháme je v hrnci a k nim rozklepneme 4 rozšlehaná vejce. Dále k tomu přidáme na kostičky nakrájený sýr, také uzeninu a...
více o Špagetová pizza dle Ládi Hrušky
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou...
více o Omáčka s medvědím česnekem
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány.
Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce...
více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka....
více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky....
více o Přírodní maso se žampionovým přelivem
Na tento recept, jak Láďa Hruška upozornil, musíme použít tvaroh pouze v pozlátkovém obalu! NE TEN Z VANIČEK.
A zde je jednoduchý postup:
Celé dvě...
více o Domácí pivní sýr dle Ládi Hrušky
Mléko nalijeme do vyšší mísy nebo menšího hrnce, přidáme vejce, mouku a kypřidlo a dobře promícháme. Pak vmícháme kukuřici, drobně pokrájenou uzeninu,...
více o Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
Zde máme jednoduchý postup, který Láďa Hruška předvedl v televizi.
Začneme tím, že si do vhodné misky smícháme veškeré ingredience, které máme vypsané...
více o Cukeťák dle Ládi Hrušky
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky (většinou dělám z polohrubé), můžeme ještě trochu...
více o Zelňáky na plech
Láďa Hruška předvedl v tv opravdu skvělý recept - tzv.bábovku pro masožravce, jak sám nazval.
A jak tuto sekanou připravíme?
Nejprve si rozkrájíme...
více o Sekaná dle Ládi Hrušky
Troubu dáme předehřát na 180°C.
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule...
více o Sekaná s hořčičnou krustou
Vejce nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli a salám, majolku (dle hustoty), pomazánkové máslo, sůl, pepř, vše...
více o Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za...
více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme...
více o Bramborový guláš s baby karotkou
Měkký tvaroh (lepší je kostka než vanička) smíchejte s pivem a uvedeným kořením. Uzavřete sklenice a nechte při pokojové teplotě zhruba 5 dní vyzrát....
více o Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před...
více o Dušené maso se žampiony
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme....
více o Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty
Lučinu a pomazánkové máslo dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Pak přidáme drobně pokrájenou okurku, kterou jsme nejprve oloupali, podélně rozkrojili a...
více o Jednoduchá vajíčková pomazánka s okurkou
Maso a hlívu pokrájíme na nudličky. Maso osolíme a okořeníme dle chuti, promícháme a necháme na talíři nebo v misce krátce odležet.
Mezitím si můžeme...
více o Hlíva s přírodním masem - minutka
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,...
více o Maminčiny kuřecí závitky
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče...
více o Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme.
Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a...
více o Pánská bábovka
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4...
více o Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí
Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za...
více o Fazolková rýže - (nejen) příloha
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů).
Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z...
více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme...
více o Vepřové nudličky dušené v paprice
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku...
více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod.
Koření by mělo mít...
více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na...
více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které...
více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po...
více o Filety (nejen) se zeleninou
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného...
více o Špecle s houbovou smaženicí