Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (řízky), lehce rozklepeme a pokládáme na alobal svisle vedle sebe tak, aby se navzájem překrývaly. Osolíme je a...
více o Italská kuřecí roláda
1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce.
2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit...
více o Dýňový krém se zázvorem a chilli
Omytá zralá, pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou bazalku, nasekaný nebo nastrouhaný česnek, osolíme, případně i...
více o Rajčatový salát s bazalkou
Oba druhy mletého masa smícháme. Toastový chléb namočíme do vody, poté vyždímáme a přidáme do masa, dále přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli...
více o Citrusový biftek
Brambory, cuketu, cibuli a pórek nakrájíme na plátky. Suroviny smícháme se smetanou, kukuřicí a kořením. Poklademe na plech vymazaný olejem, pečeme...
více o Zapečené brambory s cuketou
Špek si pokrájíme na jemno a na sucho ho necháme na rozpálené pánvi vyškvařit dozlatova (pustit tuk). Pak do pánve přisypeme na nudličky pokrájenou...
více o Hlíva na špeku
Do pomalého hrnce dáme trochu rozpuštěného sádla nebo oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kostičky, sůl, koření a promícháme....
více o Segedínský guláš z pomalého hrnce
prsa nakrájíme na kostičky. Velikost je podle uvážení. Kuřecí kousky osolíme a opepříme. Vložme do misky a zalijeme asi 4-6 polévkovými lžícemi medu a...
více o kuřecí v medu
Z tvarohu, česneku a zázvoru si umícháme hladký pikantní krém, který osolíme a opepříme dle chuti. Smetanu přidáváme dle potřeby (hustoty). Můžeme...
více o Okurka s tvarohem
Nejdříve si připravím pečící papír na plech, potom očistím cuketu (okrájím slupku) a nařežu ji na kolečka asi 2 až 3 cm vysoká. Ty vydlabu a položím...
více o Plněná cuketa III.
Připravíme si kuřecí maso. Můžeme použít kuřecí stehna nebo paličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a nachystáme si koření, abychom měli vše po ruce.
Do...
více o Pikantní kuře na kečupu
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi ve 2 lžících oleje.
Kuskus vsypeme do misky, zalijeme 350 ml osolené vroucí vody,...
více o Kuskus s kuřecím a zeleninou
Oloupeme cibuli a červenou papriku a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky.
V kastrolu rozehřejeme olej a...
více o Rychlý zeleninový guláš
Nejprve si připravíme kuskus tak, že cca 1 hrnek kuskusu v míse zalijeme 1 hrnkem vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat.
Mezitím si připravíme...
více o Kuskus rajčatový
Do keramické misky dáme smetanu a bílý jogurt. Stroužek česneku nakrájíme na jemné kostičky, přidáme do směsi a zamícháme lžící. Doladíme pepřem a...
více o Pochoutkový dip k zelenině
Na másle si osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které pak přisypeme hrášek, osolíme a přiklopíme pokličkou. Zvolna dusíme doměkka (nerozdusit!),...
více o Dušený hrášek s volským okem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme...
více o Hrášková sekaná nebo karbanátky
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek, nasekaný česnek a krátce také na másle osmažíme. Pak odebereme cca 50 gramů hrášku...
více o Hrášková polévka se slaninou
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek a také ho krátce smažíme. Pak odebereme trochu kuliček hrášku stranou (cca 40 gramů),...
více o Hrášková polévka - smetanová
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce...
více o Dušené maso s hráškem
Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Dáme je na olejem potřenou rozpálenou pánev. Můžeme i na suchou rozpálenou, protože uzenina pustí...
více o Uzenářská směs s hráškem
Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře...
více o Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Sýr nastrouháme do mísy na hrubém struhadle nebo půl na půl s jemnými slzami. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku nebo rakouský špek, slaninu...,...
více o Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem
Hrst sušených hub namočíme do 4 dcl vody. Mezitím si rozehřejeme máslo, na které vhodíme nadrobno nakrájenou větší cibuli, osmahneme ji a vmícháme 2...
více o Rychlá houbová omáčka ze sušených hub
Na vyškvařeném, drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Ke konci...
více o Guláš (nejen) s hráškem
Květák si předvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme zchladnout. Pak pokrájíme na hrubo a dáme do mísy. Přidáme oloupaná pokrájená vejce,...
více o Květákový salát (nejen) s vejci
Nejdříve si nalijeme do konve vodu,a dáme jí vařit na 6
-Až voda začne bublat vložíme špagety, opatrně míchat vařečkou,až budou hotové opatrně!...
více o Špagety s vajíčkama
Na pánvi s trochou oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájenou slaninu a nakonec játra pokrájená na malé...
více o Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo...
více o Játra (nejen) se žampiony
Pokud máme slaninu tučnější, nepoužijeme olej vůbec a pokud máme libovou, tak pánev jen olejem potřeme. Špalíčky česnekových výhonků v pánvi společně...
více o Bylinkové česnekové výhonky
Česnekové výhonky (na osobu cca 120 g) očistíme a pokrájíme na cca 1 - 1,5 cm dlouhé špalíčky, které na minimálním množství oleje společně s...
více o Česnekové výhonky s rýží
Pro jednoho "Pepana": Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce...
více o Pepanovy buřty k pivu
Surimi tyčinky nastrouháme do misky, přidáme majolku, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a nastrouhaného nebo rozetřeného česneku přidáme podle...
více o Česneková surimi (krabí) pomazánka
Surimi tyčinky nastrouháme na hrubém struhadle nebo nahrubo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, osolíme a opepříme dle chuti...
více o Chlebíčky se surimi (krabí) pomazánkou
1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit.
2. Česnek buď...
více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Špagety dáme vařit do osolené vody, podle doby uvedené na obalu.
Mandle nasekáme a opražíme na másle, když jsou do zlatova, vyjmeme je z pánve.
Na...
více o Kuřecí na pomerančích a jablkách
Vychlazená zralá pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou vychlazenou oloupanou okurku, drobně pokrájenou bazalku,...
více o Okurkovo-rajský salát (nejen) s bazalkou
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto...
více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou uzeninu dle vlastního výběru a nakonec krátce osmažíme i nastrouhaný česnek....
více o (nejen) Ředkvičková smaženice
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání...
více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,...
více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším.
Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k...
více o Houskové knedlíky - pečené
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte...
více o Hamburger podle Pohlreicha
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na...
více o Srbský džuveč
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10...
více o Kmínovo-papriková polévka
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané...
více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme...
více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a...
více o Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny