Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou šunku (lze použít i slaninu) a nastrouhaný česnek a vše ještě krátce... více o Špecle s fazolkami
Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně... více o Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Kuřecí prso nakrájejte na rovnoměrné, ne moc tlusté plátky a lehce osolte. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte na pánvi, dejte stranou, ale tuk... více o Alfredo zapečené gnocchi
Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je... více o Losos s bylinkovou omáčkou
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka... více o Žampionové kotlety na rozmarýnu
Rozpustíme máslo s olejem, pak přisypeme vločky, které necháme zrůžovět. K vločkám přidáme osmažit poté i nastrouhanou mrkev s celerem a česnekem, vše... více o Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami
Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a... více o Karbanátky s cuketou
Pokrájené cibule, špek a olej dáme do hrnce a osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a za občasného promíchání... více o Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
- dýni i zeleninu omyjeme, dýni překrojíme napůl, odstraníme semínka, pokud má poškozenou kůru nebo tvrdou, oloupeme, jinak necháme, vše nakrájíme na... více o Polévka dýňová na česneku s houstičkou
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější.... více o Lečo se smetanovou omáčkou
- podélně rozkrojené lilky bez konců nakrojíme šikmými zářezy v dužině a pokapeme olejem, pečeme na 190°C do změknutí (cca 45 minut - záleží na tom,... více o Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Brokolici si nachystáme na růžičky, dáme vařit do osolené vody a vaříme do měkka. Těstoviny (nejlépe široké nudle - tagliatelle) uvaříme dle návodu.... více o Brokolicové tagliatelle
Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou. Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou... více o Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme... více o Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony
Na másle si orestujeme cibulku a přidáme kuřecí játra. Až jsou játra skoro dozlatova, přidáme bílé víno, počkáme pár minutek, až se nám odpaří alkohol... více o Domácí kuřecí paštika
Cibulku nakrájíme nadrobno a spolu se všemi ingrediencemi smícháme, dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronu a můžeme podávat. Nejlépe servírovat... více o Tuňáková pomazánka s kukuřicí
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a... více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Dýni si nakrájím i se slupkou na menší kostičky, které zlehka opražím na másle. Zaliji horkou vodou a vařím do měkka. Až je dýně měkká rozmixuji... více o Krém z dýně hókaidó
Cibulku nakrájím na drobné kousky. Mrkev, salám a nakládačky nastrouhám na jemném struhadle, vše smíchám. Ochutím ďábelským kořením, solí, pepřem,... více o Mrkvovo-salámová pomazánka
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a odstavíme. Orestujeme si cibuli a přidáme mleté maso, osmažíme, osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Směs... více o Zapečené špagety s mletým masem
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Maso pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo, naklepeme,... více o Přírodní plátek s fazolkami
Uvařené brambory doměkka scedíme, rozšťoucháme a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme vejce, sůl a tolik mouky, abychom měli kompaktní vláčné těsto,... více o Bramborové placky s dipem z řepy
Na rozpálené pánvi s troškou oleje si zprudka (nerozdusit!) osmažíme pokrájenou cuketu, cibuli a papriku dozlatova, kterou na závěr smažení ochutíme... více o Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a... více o Bramboráky se zelnou směsí
Maso pokrájíme na nudličky či kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dozlatova. Do výpeku dáme (jen velmi krátce!) osmažit uzenou sušenou... více o Masovo-papriková směs
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme. Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety.... více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme... více o Zeleninová bramboračka
Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou). Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové)... více o Jednoduchá pomazánka s Romadurem
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky... více o Palačinky se zelnou směsí
Krkovičku mírně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při smažení, pečení či grilování nekroutila. Z oleje, papriky,... více o Gurmánská krkovička
Segedín: Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek,... více o Segedín s knedlíkem po našem
Oloupanou uvařenou řepu nastrouháme do mísy na jemném struhadle společně s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pak už jen vmícháme... více o Česneková pomazánka z červené řepy
Cibuli na trošce oleje nebo na másle osmažíme dorůžova. Přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu s česnekem. Do směsi vmícháme špenát, osolíme,... více o Jednoduché špenátové špecle
Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o... více o Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Pak vložíme osmažit z obou stran i naklepané a po stranách nakrojené, osolené a opepřené... více o Bylinkové kotlety na houbách
Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí nakrájíme na kousky, můžeme použít jak prsní, tak stehenní. Maso jemně nasolíme. Přípravíme si pánev o... více o Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené a... více o Dušené vepřové maso s hlívou
Plátky krkovice naklepeme, po stranách na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a zprudka na rozpálené... více o Papriková krkovička
Palice česneku rozložíme na stroužky, které oloupeme. Plátky masa nebo medailonky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily,... více o Česneková minutka
Pokrájenou slaninu osmažíme společně s cibulí dorůžova. Přidáme maso, vše promícháme a smažíme do té doby, než se nám vysmaží přebytečná šťáva z masa... více o Mleté maso se zeleninou II.
Bramborákové těsto si můžeme připravit podle svého osvědčeného receptu a nemusíme se striktně držet uvedeného receptu. Někdo zahušťuje strouhankou,... více o Kuře pečené na bramboráku
Drobně pokrájenou slaninu (špek) s cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme mleté maso, které za občasného míchání osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme... více o Mletá směs s fazolemi
Filety osolíme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Na rozpuštěném másle s trochou oleje (aby se nám máslo nepřepalovalo) osmažíme připravené filety z... více o Filety s česnekovými výhonky
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a... více o Hovězí kližka ala španělský ptáček
Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným... více o Kuřecí maso na gril i do trouby
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky nebo kostičky, opepříme a jemně osolíme, dáme do misky. Přidáme zázvor, česnek, sojovou omáčku, olej a... více o Masová minutka s hráškem
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova.... více o Dušený králík (nejen) se zeleninou
Umytou syrovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy společně s najemno nakrájenou šalotkou, přidáme na volno rukolu. Vše důkladně... více o Lehký cottage salátek