Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme...
více o Bramboračka - houbovačka
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Všechny ingredience přidáme do jogurtu a promícháme.
Můžeme podávat k masu, zeleninovým i těstovinovým salátům....
více o Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Na 4 porce potřebujete: 400 g červené čočky, 1,5 litru zeleninového vývaru nebo vody, 1 větší cibuli, 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1...
více o Lahodná polévka z červené čočky
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného...
více o Houbové plátky na smetaně
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného...
více o Plec pečená (nejen) se zelím
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,...
více o Rybí steak
Cizrnu necháme v teplé vodě alespoň 6 hodin a dáme vařít (cca 45 minut). Cibuli na pánvi osmahneme, přidáme sekaná rajčata, povařenou měkkou cizrnu,...
více o Moje cizrna
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky...
více o Řízky z hlívy
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější...
více o Cuketová směs se slaninou
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme...
více o Masová minutka s řapíkatým celerem
Bílé fazole necháme dle návodu namočit ve vodě (ideálně den předem).
Červenou řepu rozkrájíme na drobné kostky, vložíme na pekáček, osolíme a opepříme...
více o Chilli polévka
1. Z 300g těsta vyválíme kulatý plát o 2 cm větší než koláčová forma
2. Plát dáme do formy vypláchnuté vodou a propícháme ho vidličkou
3. Těsto...
více o Mámin sýr-šunkový koláč
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme...
více o Kančí guláš - staročeský
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do...
více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání....
více o Křenová plec na smetaně
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme...
více o Anglická gulášová polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,...
více o Guláš s hráškem
Tento recept mám z turecké kuchařky, kterou jsem koupila přímo v Istanbulu. Pokud máte rádi lilky stejně jako já, tak si tento recept zamilujete....
více o Lilková musaka
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,...
více o Kapustové karbanátky po našem
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a...
více o Pořádná česnečka
Na másle s olejem si osmažíme do sklovata pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou také osmažíme. Až nám zelenina...
více o Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Špenát necháme na cedníku rozmrazit a okapat. Ze 450 gramů ho zbude cca 250, který dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, muškátový květ, česnek,...
více o Špenátové placičky se sýrem
Oloupanou cuketu nakrájíme na kostky a dáme uvařit do slané vody. Vaříme do měkka, poté zcedíme.
Na oleji opracujeme na drobno nakrájenou cibuli a...
více o Cuketa na mozeček
Ve větší pánvi nebo v hrnci osmahneme na oleji cibuli s česnekem, přidáme na kostičky na krájenou slaninu. Když se slanina opeče přidáme na malé...
více o Cuketové těstoviny
Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky...
více o Houbovo-smetanová krkovička
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně...
více o Grilovaná kuřecí stehna
POZN.: Je to velmi rychlé, doporučuji předem vše nakrájet, rozpustit masox, mléko + mouka, vše dopředu, pak to půjde velmi rychle ;)
Rozpálíme si...
více o Čína s kuřecím masem
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem, promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.
Cibuli...
více o Vepřový gulášek z kýty
Připravíme si nadrobno cibuli, kousek porku, žampiony. Kuřecí prsíčka na nudličky osolíme, opepříme v misce, zakápneme olejem a necháme chvilinku...
více o Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na...
více o Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu,...
více o Hovězí maso s bambusem a houbami
Na oleji osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, poté přidáme nastrouhané okurky, podlejeme požadovaným množstvím vody a...
více o Okurková polévka smetanová
Nejdříve si uvaříme rýži, kterou pak necháme vychladnout.
Nakrájíme si všechny ingredience a smícháme dohromady.
Osolíme a opepříme podle chuti.
Salát...
více o Rýžový salát s krabem
Nachystáme si špagety, přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme těstoviny. Nachystáme si všechna rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Česnek dáme do...
více o Těstoviny po Italsku
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned...
více o Hráškovo pórkový krém
-Nastrouháme si očištěný celer a 2 mrkeve (pozn.: nejlépe na hrubé straně struhadla). Zbylou mrkev si nakrájíme na kolečka. Na malé kostičky si...
více o Vločková polévka (zeleninová)
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku.
Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi....
více o Salát z červeného zelí s hráškem
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek...
více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
Dále si nastrouháme...
více o Chlebové karbenátky č. 2.
1.Oloupeme si kedlubnu, mrkev a česnek.
2.Nastrouháme vše do misky.
3.Nakrájíme na drobno petrželku, kterou vložíme do misky.
4.Osolíme, opepříme a...
více o Kedlubnová placka
Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)...
více o Šunkové kapsy se špenátem
Brambory rozkrájíme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou, upečeme v troubě.
Zatímco se brambory pečou, nakrájíme zeleninu na tenčí plátky,...
více o Kuřecí prsa na čerstvé zelenině
zralé avokado rozpůlím, vyhodím pecku a nakrájím na mřížky,
vydloubnu ze slupky do mísy,
http://www.humr.cz/tipito/jak-se-kraji-avokado/
přidám 3-4...
více o avokado dip
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené...
více o Jednoduchá žampionová směs
Očištěná prsa pokrájíme na delší a širší hranolky, které mírně osolíme, ochutíme nasekanými bylinkami (tymián, petrželka, libeček...) nebo rozetřeným...
více o Šunková prsa se žampiony
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili...
více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou...
více o Lívanečky s česnekovými výhonky