Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte...
více o Kaldoun s játrovými knedlíčky
Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a...
více o Husa v šouletu
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky...
více o Hovězí po burgunsku
Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra.
Po...
více o Játra s kari jablky
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně...
více o Křenová omáčka s jazykem
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a...
více o Páj plněný pórkem
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso, osolte a nechte zatáhnout. Podlijte vínem a redukujte při nižší teplotě,...
více o Hovězí líčka s kari omáčkou
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou...
více o Burger s fat cat omáčkou
Brambory s cibulí oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce rozklepneme do mísy, rozmícháme se smetanou a osolíme. Na pekáč s vyšším okrajem dáme olej,...
více o Chalupářské filé
Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné...
více o Kapustové měšce na zelenině
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na menší sousta. V pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme kuřecí kousky, připáde cca půl balení ďábelského...
více o Kuřecí fajitas
Kuřecí prsíčka prokrojíme, ale nedokrojíme. Vznikne nám větší plátek, který přes fólii naklepeme, jemně osolíme, opepříme, poklademe tence krájeným...
více o Kuřecí "Matteo" roládky
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci.
Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra...
více o Domácí plněná roláda z mletého masa
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky, přidáme nakrájený kopr najemno, salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek, nakrájíme na půl...
více o Mistrovský bramborový salát
Tuřín oloupeme a pokrájíme ho na zhruba stejně velké kostičky, které uvaříme doměkka - na skus, v osolené vodě s trochou citronové šťávy nebo octa ...
více o Tuřínový salát (na způsob bramborového)
Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji...
více o Drůbeží výpečky
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko...
více o Hovězí šuej ču
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme...
více o Vepřové po francouzsku
Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka...
více o Čočka na kyselo s vejcem
Na másle si osmahneme hladkou mouku, zalejeme mlékem, či vodou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme najemno nastrouhaný křen, povaříme a dochutíme solí a...
více o Křenová omáčka s vejcem
Toustový chléb nakrájejte na kostičky a nechte ho přes noc vyschnout. Ráno ho prolijte mlékem a nechte nasáknout.
Na másle orestujte nakrájenou cibuli...
více o Špekové knedlíky
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte...
více o Červené zelí s jablky
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku...
více o Dušené kuře (králík) s cizrnou
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme...
více o Bramboračka - houbovačka
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Všechny ingredience přidáme do jogurtu a promícháme.
Můžeme podávat k masu, zeleninovým i těstovinovým salátům....
více o Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Na 4 porce potřebujete: 400 g červené čočky, 1,5 litru zeleninového vývaru nebo vody, 1 větší cibuli, 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1...
více o Lahodná polévka z červené čočky
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného...
více o Houbové plátky na smetaně
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného...
více o Plec pečená (nejen) se zelím
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,...
více o Rybí steak
Cizrnu necháme v teplé vodě alespoň 6 hodin a dáme vařít (cca 45 minut). Cibuli na pánvi osmahneme, přidáme sekaná rajčata, povařenou měkkou cizrnu,...
více o Moje cizrna
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky...
více o Řízky z hlívy
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější...
více o Cuketová směs se slaninou
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme...
více o Masová minutka s řapíkatým celerem
Bílé fazole necháme dle návodu namočit ve vodě (ideálně den předem).
Červenou řepu rozkrájíme na drobné kostky, vložíme na pekáček, osolíme a opepříme...
více o Chilli polévka
1. Z 300g těsta vyválíme kulatý plát o 2 cm větší než koláčová forma
2. Plát dáme do formy vypláchnuté vodou a propícháme ho vidličkou
3. Těsto...
více o Mámin sýr-šunkový koláč
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme...
více o Kančí guláš - staročeský
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do...
více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání....
více o Křenová plec na smetaně
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme...
více o Anglická gulášová polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,...
více o Guláš s hráškem
Tento recept mám z turecké kuchařky, kterou jsem koupila přímo v Istanbulu. Pokud máte rádi lilky stejně jako já, tak si tento recept zamilujete....
více o Lilková musaka
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,...
více o Kapustové karbanátky po našem
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a...
více o Pořádná česnečka