Cibuli nakrájíme na hrubo a začneme jemně restovat na 2/3 rozpuštěném másle (nejlepší je restovat co nejpomaleji a nejdéle) až do zlatovo-hněda. Poté...
více o Tmavá cibulová polévka
Do pekáčku si dáme na dno olej a poklademe nakrájenou cibuli na kolečka. Kuřecí prsa si rozkrájíme na 4 řízky, osolíme,opepříme a položíme na cibuli....
více o Dodinčin hrnec
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu.
Oloupané brambory nakrájejte na...
více o Sýrový páj
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji.
Přidejte prolisovaný česnek.
Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,...
více o Mrkvový krém
Brambory nakrájejte a uvařte.
Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší...
více o Brambory s volským okem
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v...
více o Hovězí maso rendang
Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku.
Vmíchejte protlak a...
více o Lasagne s hovězím masem
Troubu zapněte na 180 °C.
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotky a česnek nasekejte, šunku nakrájejte na kostičky.
Máslo rozehřejte a...
více o Tagliatelle se šunkou a sýrem
Troubu zapněte na 160 °C.
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus.
Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte.
Slaninu nakrájejte na...
více o Penne se špenátem
Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran...
více o Treska se žampiony ve slanině
Troubu zapněte na 180 °C.
Žampiony nakrájejte na kousky a na másle je opečte dohněda. Přidejte jemně nasekané bylinky. Nechte chladnout.
Mouku...
více o Žampionový chlebíček
Těsto rozválejte a vykrájejte z něj 16 koleček.
Z poloviny vykrojte kroužky. Kolečka v celku potřete vejcem, položte na ně kroužky a potřete i je....
více o Žampionové paštičky
Žampiony nakrájejte na kousky, pórek na kolečka a opečte je na olivovém oleji. Zalijte 1 l vody.
Přidejte bobkový list, sůl a pepř a vařte asi 10...
více o Žampionový krém s krutony
Na tuku osmahneme cibulku do řůžova. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer a mrkev), zlehka orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl...
více o Celerová polévka z Bezděkova
Socca
Veškeré suroviny smícháme dohromady a řádně prošleháme těsto. Výsledná hmota by měla být hustší, než těsto na palačinky, proto se může v případě...
více o Socca se salátem
Fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky, cibuli,...
více o Bramborovo-fazolový salát
Pokrájené vepřové maso nebo vepřový výřez osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami dle chuti a v zapékací míse či pekáčku ho smícháme s pokrájenou...
více o Houboví vrabci
Kuřecí křídla očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice,...
více o Chilli křídla v cibulovém sosu
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem.
Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce.
Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku...
více o Špekové knedlíky s máslem
Sádlo nakrájejte na kostky. Hrnec dejte na mírný plamen a vložte sádlo.
Když pustí trochu tuku, přidejte bobkový list, jalovec a občas promíchejte...
více o Sádlová pomazánka
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte.
Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno.
Vychladlé...
více o Erdäpfelkas
Sýr smíchejte s paprikou, solí a pepřem.
Promíchejte s najemno nakrájenou cibulí (nejlépe červenou).
Přidejte jemně nasekanou pažitku a zelenou...
více o Liptauer
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše.
Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte...
více o Smetanové fleky se zelím
Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli.
Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,...
více o Kapr načerno
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance.
Smažte na oleji z obou...
více o Kapr v trojobale
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky....
více o Bramborový salát nakyselo
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte.
Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte...
více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek.
2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou...
více o Rychlá rybí polévka
Do kuřete vetřete sůl a pepř.
Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v...
více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Růžičky kapusty překrájejte na poloviny. Přiveďte k varu osolenou vodu a kapustu v ní 3 minuty povařte. Poté sceďte a zchlaďte ledovou vodou.
Slaninu...
více o Bílková frittata se sýrem a slaninou
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné...
více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
V širokém kastrolu zahřejte olej.
Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte.
Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze...
více o Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte.
Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut...
více o Hrášková polévka 2
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova.
Přidejte nadrobno nakrájené kaštany a ještě krátce orestujte, část kaštanů potom...
více o Kaštanový krém
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.
Dvě mandarinky oloupejte, měsíčky zbavte vnitřních slupek. Ze dvou zbývajících vymačkejte...
více o Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk....
více o Kachna s fíkovým zelím
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji....
více o Kapustičková polévka
Rozložte těsto na pizzu, potřete je směsí fresh cream se zakysanou smetanou, ochuťte kmínem, solí a pepřem. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a...
více o Pizza se slaninou a smetanou
Oloupané buřty nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nakrájenou papriku, červenou cibuli, ředkvičky a nakládané okurky. Zalijte dresinkem z hovězího...
více o Salát z buřtů
Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran dozlatova, z každé asi 5 minut.
Vyjměte maso a zabalte jej do alobalu. V troubě...
více o Kuřecí prsa s pomeranči
Předem namočte hnědou čočku. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vmíchejte na menší kousky nakrájenou mrkev, nasekaný česnek a...
více o Čočkové ragú
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v...
více o Vinná klobása v těstíčku
Quinu uvařte ve slané vodě doměkka, trvá to asi 15 minut.
Cuketu očištěte a nakrájejte na kostičky. Vločky namočte v troše vlažné vody a nechte...
více o Karbanátek z quinoy
Čočku před vařením alespoň na 4 hodiny namočte do studené vody - lze ji sice uvařit doměkka i bez této procedury, ale pak je třeba počítat s tím, že...
více o Čočkový salát s treskou
1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří.
2. V hmoždíři natlučte římský kmín,...
více o Chilli con carne s kořením
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2. Mouku prosejte...
více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Lososa očistěte. Papáju oloupejte a rozpulte. Vydlabejte semínka a nakrájejte ji na měsíčky. Limetku omyjte a nakrájejte na nudličky. Meduňku a kari...
více o Filety z lososa s papájou
Droždí s cukrem rozpusťe v mléce. Vmíchejte mák, obě mouky, špetku soli, vejce a metlou prošlehejte do hladkého těsta. Nechte asi 30 minut odpočinout,...
více o Losos s blinami a řepou