Rozehřejte ghí a opečte na něm rýži. Zalijte ji vodou tak, aby byla ponořená na šířku prstu, osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut...
více o Rýžové koláčky
Čočku propláchněte. Mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli s česnekem nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte.
Vše opékejte na rozehřátém oleji, dokud...
více o Čočková polévka s kokosovým mlékem
Lososa vložte na 15 minut do mrazáku. Estragon utřete nahrubo v hmoždíři a smíchejte se lžící oleje.
Šalotky nakrájejte na tenké plátky, vypeckované...
více o Lososový tatarák s avokádem
Cibuli nakrájejte najemno. Kapustičky nakrájejte na čtvrtiny, celer na kousky. Část másla rozpusťte ve větším hrnci a zpěňte na něm cibuli. Přidejte...
více o Krém z růžičkové kapusty
Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl)...
více o Kuřecí nudličky v tempuře
Do kuřecích prsou prokrojíme opatrně hluboké kapsy, které naplníme plátky mozzarely a směsí z drobně pokrájených rajčat a italské uzeniny, ke které...
více o Kuřecí řízky (kapsy) po italsku
Do pečicí nádoby vložte omyté vepřové maso, přidejte rozmarýn, sůl, pepř, rozpůlené stroužky česneku a nakonec vmíchejte sádlo a trochu vody.
Troubu...
více o Vepřové na rozmarýnu a pepři
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,...
více o Bulgurové placky s červenou řepou
Troubu zapněte na 200 °C.
Otevřené ústřice vyskládejte na plech a 1 minutu pečte, pak z nich vylijte přebytečnou tekutinu.
Zasypejte je strouhaným...
více o Zapečené ústřice
Nasekanou petržel a bazalku smíchejte s utřeným česnekem, nadrobno nasekanými filety ančoviček a kapary. Dochuťte octem, cukrem, citronovou šťávou a...
více o Hovězí steak se salsou verde
Avokáda oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte propláchnutou cizrnu, tahini i drcený česnek a vše dobře rozmixujte.
Dochuťte solí, pepřem a...
více o Placky s humusem z avokáda
Maso osolte a opepřete a orestujte na oleji z obou stran dozlatova, po vychladnutí nakrájejte na tenké plátky.
Celer nastrouhejte najemno, zakápněte...
více o Celerový sendvič s kuřecím masem
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče...
více o Hovězí vývar
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut.
V hrnci...
více o Zeleninový vývar
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut.
Poté maso a zeleninu opláchněte od...
více o Slepičí vývar F.O.O.D.
Den předem namočte do vody fazole.
V osolené vodě je vařte doměkka asi 40 minut.
Na sádle krátce orestujte nakrájené brambory, zalijte vývarem,...
více o Fazolová polévka F.O.O.D.
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc.
Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli...
více o Beskydský králík
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až...
více o Kotlety plněné kysaným zelím
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete.
Na pánvi na oleji...
více o Bůčková roláda s nádivkou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte...
více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte.
Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba...
více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,...
více o Losos (nejen) v bylinkách
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte....
více o Sekaná s kuřecími játry
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout.
Krůtí prsa namelte najemno,...
více o Krůtí sekaná s paprikou
Maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, vejcem, nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, osolte a opepřete.
Šunku rozmixujte s lučinou a...
více o Sekaná s šunkovou pěnou
Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, ještě opečte s klobásou nakrájenou na kolečka a mrkví pokrájenou na nudličky.
Nakrájejte...
více o Pekelné dršťky
Očištěné dršťky dejte vařit, po 30 minutách je sceďte, vraťte do hrnce a zalijte novou vodou. To udělejte 3x, aby se důkladně propraly.
Vařte do...
více o Dršťková polévka I.
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou...
více o Míšovy fazole v tomatu
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem,...
více o Obalované dršťky
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova na rozpáleném oleji. Mrkev a tuřín okrájíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Zeleninu krátce...
více o Farmářská polévka
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při...
více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme...
více o Jednoduchá škvarková pomazánka
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při...
více o Špenátový kuskus
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte.
V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici....
více o Pórková polévka se slaninou I.
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
Po 30 minutách přidejte na kostičky...
více o Ukrajinský boršč
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím...
více o Steak s houbovým přelivem
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev...
více o MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé...
více o Pečená krůta s čočkovým salátem
Maso zalijte asi 2,5 l vody.
Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu....
více o Česnečka s hovězím
Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek....
více o Vepřová panenka s cibulí a jablky
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do...
více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, osolte a zakápněte 2 lžičkami medu.
Poté přidejte na plátky nakrájené okurky, na nudličky nakrájenou 1 snítku...
více o Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
V hrnci rozpalte 4 lžíce oleje.
Maso nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a ze všech stran je opečte, aby se dobře zatáhlo.
Přihoďte na...
více o Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme. Po zatažení maso osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájený pórek. Pokračujeme...
více o Vynikající těstovinový salát se špenátem
1. Hovězí roštěnou omyjeme a osušíme, připravíme si marinádu smícháním utřených stroužků česneku, oregana, oleje, čerstvě mletého pepře a hořčice....
více o Roasbeef
Zralé avokádo oloupeme, vyndáme pecku a dáme do mixéru. Trošku osolíme, opepříme, přidáme 4 - 6 lžic Hellmann’s majonézy a rozmixujeme. Mezitím si...
více o Valentýnský avokádový sendvič
1. Z obou plátků chleba vykrojte za pomocí srdcového vykrajovátka srdíčko. Rozpalte si pánev a na suché pánvi opečte chleba z jedné strany.
2. Do...
více o Valentýnský snídaňový toast
Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži.
Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou.
Citrony omyjte. Z...
více o Paštika z uzeného lososa