Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento... více o Masová minutka s chřestem
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Poté jí na cedníku necháme okapat. Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na... více o Brokolice na mozeček po našem
Kuřecí plátky posolíme a opepříme. Brambory opláchneme a nastrouháme, trošku posolíme a opepříme. Plátky masa zlehka pokapeme vodou. Vyndáme pánev,... více o Kuřecí prsní plátky s restovanými bramborami
Brambory uvařte v osolené vodě. Filety opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou... více o Pstruh s hráškovými výhonky
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na drobné kostičky. Mezitím smíchejte lučinu s máslem, majonézou, jogurtem a hořčicí, přidejte nakrájená vejce.... více o Topinky s vajíčkovou pomazánkou
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem.... více o Těstoviny s hráškem a sýry
Na másle krátce opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte moukou a orestujte. Zalijte vývarem, přidejte špenát s hráškem a chilli vločkami... více o Polévka ze špenátu a hrášku
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, přidejte na másle orestovanou nakrájenou slaninu, cibuli a řapíkatý celer. Vše promíchejte a přidejte na... více o Koláčky s jablky a slaninou
Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka
Jáhly uvařte podle návodu na obalu, asi 10 minut ve vroucí vodě. Na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidejte jáhly a dochuťte solí... více o Kuřecí jáhlové rizoto
Oloupané brambory nastrouhejte najemno, osolte a nechte 5 minut odpočinout. Pak z nich vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte pepř, kmín, majoránku,... více o Sejkory F.O.O.D.
3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a s moukou orestujte na světlou jíšku, zalijte vývarem a rozšlehejte. Vařte asi 20 minut, poté oslaďte, přidejte... více o Uzené s křenovou omáčkou
Vejce osolte, opepřete a zlehka vyšlehejte se smetanou a moukou. Na pánvi rozehřejte olej. Orestujte na něm kousky šunky, zalijte je vaječnou směsí.... více o Omeleta se šunkou a špenátem
Vejce jen zlehka rozšlehejte a nalijte na pánev potřenou troškou olivového oleje. Snižte teplotu a vařečkou je načechrejte, do případných skulin vejce... více o Omeleta s hráškem a sýrem
Nakrájím cuketu s lilkem na malé kostky, osmahnu na másle, zaliji vývarem. Přidám mrkev a hrášek a vařím cca 10-15 min. Poté tyčovým mixerem mixuji do... více o Cuketovo-lilkový krém
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a sýru a zavineme (spíchneme párátkem nebo... více o Plněná vepřová rolka
Kapustu nakrájejte na 1cm proužky, brambory a mrkev na kostky, cibuli nasekejte najemno. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli a rozvonět... více o Kapustová polévka s klobásou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud... více o Šunka s hořčičnou omáčkou
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a... více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici. Platky krkovičky si omyjeme a... více o Krkovička s bylinkovým máslem
Sýry a cibuli nakrájíme na kostky, které jsou malé asi 2 až 4 cm. Smícháme s kořením a bylinkami a necháme odležet. Mezi tím dáme smíchané oleje... více o Naložené sýry
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali... více o Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Dobře očištěnou kachnu nasolíme nejlépe den před plněním a pečením. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujeme dle chuti. Rohlíky den až dva staré... více o Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Stehna zbavíme kůže, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle s olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Pak stehna vyndáme stranou. Do výpeku nasypeme... více o Kuřecí (králičí) hořčicová stehna
Řízky připravíme klasicky jak jsme zvyklí. Pokrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Následně řízky... více o Máslové řízky - sváteční
Na másle s troškou oleje osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který následně zasypeme moukou a nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme za stálého... více o Špenátová polévka s pórkem
Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce... více o Topinky se sýrem, šunkou a vejcem
Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kmín a mouku a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a přidejte... více o Vývar s kapustou
Na másle orestujte nadrobno nasekané šalotky s česnekem nakrájeným na plátky, přidejte na menší kostky nakrájené králičí maso, osolte, opepřete.... více o Králík na houbách
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí. Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky... více o Vinná klobása na pivě
Na pánvi rozpusťte trochu másla, aby se zahřálo. Přidejte 4 lžíce hladké mouky a osmažte ji dozlatova. Přilijte mléko, přidejte hořčici a za stálého... více o Rychlá sýrová omáčka na těstoviny
Rýži uvaříme dle návodu. Já ráda k jejímu vaření používám MV troubu (s dvojnásobným množstvím vody a špetkou soli na 15 minut - dle výkonu MVT). Dále... více o Rýže po italsku
Očištěný a na růžičky rozebraný květák 5 minut povařte. Sceďte a zprudka orestujte na 2 lžících oleje dozlatova. Přidejte proprané fazole, nadrobno... více o Salát s fazolemi, čekankou a květákem
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí. V... více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Do mouky přidejte špetku soli a 2 vejce. Smíchejte a pomalu přidávejte 100 ml vody. Vypracujte měkké vláčné těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Maso... více o Knedlíčky s vepřovým
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem asi centimetr nad pohanku a dle návodu uvaříme cca 12 minut doměkka společně s nastrouhaným nebo nasekaným... více o Hlíva s pohankou
Kuskus nasypeme do misky, zalijeme dle návodu vroucím vývarem (vodou) a necháme zakrytý nabobtnat. Pokrájenou cibuli necháme maličko zezlátnout na... více o Kuskus s hlívou
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme ... více o Fazolkový kuskus
Listy medvědího česneku umyjte a nasekejte najemno. Máslo nechte změknout do pokojové teploty a pomocí šlehače nebo ruční metly utřete společně s... více o Máslo s medvědím česnekem
Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud... více o Plněná focaccia se šunkou
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,... více o Křupavý salát se šunkou
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými... více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme... více o Drůbeží salát II.
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice,... více o Phall (nepálivý)
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem. Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a... více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s... více o Okoun na másle a kmínu