Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky... více o Kotlety v omáčce s hlívou
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře... více o Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou
Pokrájené vařené batáty osmažíme v pánvi dozlatova. Během smažení (asi v polovině) přidáme na nudličky pokrájenou slaninu a téměř ke konci, aby nám... více o Batáty se slaninou
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi... více o Pečený květák s kari
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,... více o Pečená dýně
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně... více o Pečená řepa s česnekem a fetou
Nakrájenou cibulku s dýní zpěníme v hrnci na másle. Přidáme zázvor, hřebíček a kari. Přilijeme bílé víno a vývar, uvedeme do varu a ochutíme... více o Dýňová polévka.......Danča
Všetku cibuľu si nakrájame na polcentimetrové kolieska a len polovicu z nej vložíme do rozpálenej masti. Cibuľu pravidelne miešame, aby sa nám... více o Francúzska cibuľová polievka
Video nájdete na tomto linku: https://youtu.be/1xEx9TFCu44 Zemiaky si nakrájame na približne polcentrimentové polkruhy a dáme variť do osolenej vody.... více o Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,... více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Brambory uvařte ve slupce ideálně už den předem. Mrkev oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky,... více o Bramborový salát
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g... více o Pečené kuře s nádivkou
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko. Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík.... více o Květákovo - vločkové placičky
Syrový květák nastrouháme do mísy na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek. Přidáme vejce, opepříme, osolíme... více o Květákové placičky s uzeným masem a sýrem
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je opepříme, mírně osolíme a zakápneme olejem a lákem z okurek. Okurky a... více o Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Vychladlé vařené brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky nebo plátky. Omytou, očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy k... více o Bramborový salát se zeleninou a bílým sýrem
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme... více o Rýže s pečeným masem
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou... více o Rybí burgery
Silnější plátky kotlet, kýty, krkovice nebo kuřecí prsa... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme a vytvoříme tak hlubší kapsy, které osolíme a opepříme,... více o Cottage kapsy se sušenými rajčaty
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v... více o Kapří polévka
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak... více o Polévka ze pstruha
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájen kaštany a vše ještě krátce orestujte, část kaštanů... více o Kaštanový krém
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu. 15 minut... více o Hrachová polévka
Nejprve si uvaříme quinou. Cibuli osmažíme na másle nebo oleji lehce dozlatova. Pak přidáme krátce osmažit jeden větší nasekaný stroužek česneku,... více o Quinoa s houbami ala houbový kuba
Na polévku použijeme vývar, například ze silvestrovského ovaru, který jsme vařili dle vlastních zvyklostí. Já přidávám menší cibuli s vrchní slupkou,... více o Ovarová polévka s quinoou
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou. Po chvilce... více o Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra. Po osmažení jater přidáme... více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Na malém množství oleje osmažíme očištěné, opepřené kuřecí srdíčka dozlatova, ke kterým následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli... více o Pikantní kuřecí srdíčka
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem. Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda,... více o Kančí karbanátky / sekaná
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou kedlubnu dorůžova. Po osmažení kedlubnu zaprášíme hladkou moukou a houbovou drtí, kterou necháme buď s... více o Kedlubnová polévka s bramborem
Mušle očistěte, mango oloupejte, obojí nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte najemno stejně jako většinu kopru (4 kousky nechte na ozdobu). Vše... více o Tataráčky z mušlí a manga
Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájenou mrkev a celer na kostičky lehce dozlatova. Pak přisypeme osmažit drobně pokrájenou cibuli a na závěr... více o Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s... více o Portobello (nejen) se sušenými rajčaty
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může... více o Vepřové se zelím v minutkové verzi
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí. Pak... více o Polévka z hlívy s vinnými nočky
Žampiony PORTOBELLO očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme. Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájené nohy od... více o Portobello (nejen) s uzeným sýrem
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný... více o Čočková polévka ze zbylé čočky II.
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme... více o Játrová krkovička na pórkovém sosu
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje. Po... více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Na trošce rozpáleného oleje si maso... více o Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do... více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso... více o Uzené se zelím
Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. V... více o Krkovice se zelím
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Na pánvi s... více o Přírodní maso se žampiony - minutka
Širší plátky vepřového masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Použít můžeme dle chuti i kuřecí nebo krůtí maso. Tímto způsobem v nich uděláme... více o Kapsy plněné (nejen) sušenými rajčaty
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme... více o Kuřecí kaldoun - polévka
Cibulku lehce opražíme na másle. Přidáme brambory s mrkví nakrájené na kostičky. Dále přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Prohodíme v hrnci a... více o Brokolicová polévka
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme... více o Vepřový plátek s listovým špenátem