Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v...
více o Zelňačka s paprikovým lalokem
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte...
více o Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,...
více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta...
více o Pizza bolognese
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso,...
více o Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou.
Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené...
více o Quinoa s dýňovým pyré
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného...
více o Dušené vepřové maso s kedlubnou
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.
Vše...
více o Vajíčková pomazánka s řepou
Červenou řepu s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme oloupaná nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu nebo jogurt, osolíme,...
více o Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Rajčata a jarní cibulku umyjte a nakrájejte na kousky. Nasekejte koriandr a promíchejte vše spolu s dresinkem a fazolemi mungo.
Dresing: smíchejte...
více o Zeleninový salát s klíčky
Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme.
Na oleji nebo sádle osmažíme...
více o Kroupové zelí
Cibule si očistíme, nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, přidáme odblaněná, umytá a nakrájená játra na kousky, necháme zatáhnout, lehce...
více o Kachní játra na cibulce s hranolkami
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou Nivu, jemně nastrouhaný česnek, na slabá kolečka pokrájenou...
více o Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem II.
Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru, nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou...
více o Sojové výpečky (vrabci)
Na oleji či másle osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme krátce rozvonět i jemně nasekaný česnek.
Následně přihodíme k cibuli...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na...
více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Nejprve si z libovějšího debrecínského špeku nebo slaniny sundáme kůži a poté ho pokrájíme na nudličky, které necháme nasucho osmažit v rozpálené...
více o Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Čočku propláchneme a necháme alespoň 1 hodinu máčet ve vodě, poté scedíme. V hrnci rozpálíme máslo na střední teplotu. Přidáme cibuli a restujeme do...
více o Čočková polévka
K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři....
více o Salát Little Gem s vejcem a slaninou
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech...
více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Vychlazený očištěný salát natrháme na menší kousky a dáme do mísy, kde ho zakapeme olejem.
Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou šunku a sýr...
více o Salát se šunkou a sýrem
Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna.
Na trošce sádla (oleje) osmažíme pokrájenou...
více o Vepřové v kapustě
Vychlazený salát pokrájíme na osminky nebo ho natrháme na menší kusy a pokapeme lehce olejem.
Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, mírně osolíme,...
více o Little Gem s hořčicovým přelivem
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme přes noc uležet v lednici. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na proužky. Po chvilce přidáme...
více o Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a...
více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na měsíčky a slaninu na kostičky. Gnocchi uvaříme dle návodu.
Do hluboké pánve dáme vyškvařit slaninu a škvarky,...
více o Gnocchi se žampiony
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory nastrouháme na hrubo na struhadle nebo v robotu, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme přes...
více o Bramborák do trouby
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a...
více o Hovězí quesadilla
Nejprve si dáme uvařit na skus růžičky brokolice do hrnce s pařáčkem a s troškou vody, které následně necháme zchladnout.
Vejce a sýr (já použil...
více o Brokolicová pomazánka
Stehna vykostíme, kůži očistíme, maso rozložíme na prkénko kůží dolů a do vyšších částí masa uděláme ostrým nožem zářezy.
V mističce si smícháme cca...
více o Kořeněné kuřecí steaky
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme až nám pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení...
více o Vydatná česnečka "co dům dal"
Kedlubnu nastrouháme do mísy. Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o...
více o Bramboráčky z kedlubny
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být...
více o francouzská polévka
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce...
více o Dušená plec se zeleninou
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku,...
více o Pomazánka z pečeného vepřového masa
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody...
více o Hořčicové kuře (králík) na slanině
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody (cca 1 - 1,5 litru) s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Potom vývar scedíme a maso obereme od...
více o Vydatná česnečka z uzených žeber
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova...
více o Hovězí líčka na houbách
Na másle osmažíme na proužky pokrájenou debrecínku, kterou po smažení posypeme moukou a paprikou dle chuti, necháme krátce osmažit.
Přisypeme na...
více o Kyselica s debrecínkou
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Do horkých rozšťouchaných brambor vmícháme svižně jemně pokrájenou...
více o Šťouchané brambory s uzeným sýrem
Vychladlé vařené brambory (pokojové teploty) pokrájíme na plátky nebo kostičky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený vychlazený ledový salát a zakysanou...
více o Bramborovo-ledový salát
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný...
více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme...
více o Hráškový prívarok (přívarek)
Na oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme mleté maso a smažíme za častého míchání do oddělení masa od sebe. Přidáme protlak, nasekaný česnek, vše...
více o Rajčatová polévka s řepou a mletým masem