Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou...
více o Guláš s paprikami
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i...
více o Špekové knedlíky I.
Oloupané brambory, mrkev, fazolky a oloupaná jablka nakrájíme na stejnoměrné kostičky a vložíme do mísy. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné...
více o Francouzský salát
Vepřovou a telecí pečeni, oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na velmi jemné nudličky a přidáme na nudličky nakrájené a trochu vymačkané okurky. Tuto...
více o Pražský salát II.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme...
více o Rožmberské plněné řízky
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a namočíme do marinády alespoň do druhého dne. Marinádu připravíme smícháním všech přísad.
Pak je marinádou...
více o Vepřové kotlety "rošťáci"
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s olejem, octem,...
více o Ruský okurkový salát
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a...
více o Kynutý bramborák
Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřátém másle do zlatova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky...
více o Kuře Imperial
Opláchnuté a osmažené kapří maso nasekáme na větší kostky, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a olejem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet....
více o Kapr s houbami na jehle
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně zaléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto připraveného...
více o Pórková polévka s houbami
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky. Na dno vymazaného pekáče poklademe brambory, kotlety...
více o Kovářské kotlety
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dohladka ji umícháme (neměla by přijmout žádnou barvu a nesmí být zahnědlá), za stálého míchání přilijeme vývar a...
více o Polévka s kerblíkem
Očištěný a opraný salát rozdělíme na jednotlivé listy (větší listy přelomíme) a rozložíme na salátovou mísu.
Přidáme nakrájené vařené fazolky, na...
více o Míchaný salát Capri
Vejce posekáme na malé kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Pak přidáme olej, pažitku a pečlivě promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme...
více o Židovská pomazánka z vajec a cibule
- cibuli nakrájíme na kostičky
- osmahneme dozlatova
- přidáme nakrájená játra a slaninu
- opepříme, okmínujeme
- podlijeme vodou
- můžeme dusit v...
více o Játra dušená po česku
- sýr nastrouháme na hrubší nudličky
- salám, okurky, vejce a cibuli pokrájíme na kostičky
- osolíme, opepříme
- přidáme hořčici a majonézu
- lehce...
více o Holandský sýrový salát II.
- maso nakrájíme na kostky
- cibuli podusíme na tuku
- přidáme papriku a maso
- osolíme, opepříme
- podlejeme horkou vodou
- dusíme doměkka
- příloha ...
více o Maďarský guláš III.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou...
více o Těstoviny v maltézské omáčce
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,...
více o Dušené zelí s paprikami
Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až...
více o Karbanátky z mořské štiky
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a do teplých vmícháme tuňáka i s olejem. Po vychladnutí přidáme nakrájenou papriku a jemně nakrájenou cibuli...
více o Těstovinový salát s tuňákem VII.
Menší kousky čekanky, dílky mandarinek, nudličky šunky, sýra a ořechů, nasekanou petrželku smícháme dohromady a zalijeme připravenou zálivkou a opět...
více o Čekankový salát se smetanovou zálivkou
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a přidáme kuřecí srdíčka rozkrájená na poloviny a řádně propláchnutá....
více o Celerový toast
Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme...
více o Polární směs
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a...
více o Řecký biftek s rýží
Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky...
více o Kuřecí směs s rýží
U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou.
Nádivka: oloupanou cibuli...
více o Plněná kuřecí křídla
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
- brambory, mrkev a celer uvaříme
- brambory a salám nakrájíme na nudličky
- mrkev, celer a okurky na kostičky
- vše promícháme
- necháme proležet v...
více o Vlašský salát III.
- maso nakrájíme na nudličky
- osolíme, opepříme
- opečeme doměkka
- přidáme cibuli, žampióny a kapii
- opatrně podléváme vývarem z masoxu
- nakonec...
více o Pomsta paní domácí
- maso a cibuli nakrájíme na kostky
- osmahneme cibuli a maso
- přidáme grilovací koření, pepř, sůl
- podlijeme vývarem
- dusíme doměkka
- přidáme...
více o Kuřecí kousky s nivou
V šejkru důkladně protřepeme citronovou šťávu a vodku s rajským protlakem, trochou worchestrové omáčky, tabascem, solí a pepřem. Poté nalijeme do...
více o Bloody Mary
Maso smícháme s trochou vody, kořením, solí a najemno pokrájenými feferonkami. Z listového tětsa vyválíme plát, ze kterého nakrájíme zhruba 20 čtverců...
více o Pikantní masové pirohy
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky...
více o Květák po pařížsku
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále...
více o Špenátová polévka
Na oleji osmažíme kousky cibule a česneku, vsypeme nudličky kuřecího masa, přidáme postupně krájené feferonky a zelí. Podlijeme vínem, osolíme,...
více o Kuřecí flamendr
Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem....
více o Pečený králík na zelí s ananasem
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli...
více o Pardubická hovězí pečeně
Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou...
více o Marinované kuřecí řízky
Maso nakrájíme na nudličky. Česnek najemno nasekáme, přidáme zázvor, sójovou omáčku, cayenský pepř a lžíci oleje. Marinádou přelijeme maso a necháme...
více o Čína z vepřového masa s chřestem
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové...
více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek jemně nasekáme. Maso osmahneme na oleji, přidáme cibuli s česnekem. Orestujeme a...
více o Kuřecí ragú se zeleninou