Ovesné vločky asi na 15 minut necháme vařit s hovězím vývarem. Scedíme a přidáme na tuku dozlatova osmaženou cibuli. Vmícháme vejce, nasekanou pažitku...
více o Papriky plněné vločkovou náplní
Mladé cukety a cibuli nastrouháme na tenká kolečka, papriky na proužky, dáme do sklenice, proložíme přísadami, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a...
více o Cuketový salát s cibulí
Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Cibule může být hodně. Smícháme a hodně...
více o Slanečkový salát
Větší oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kostky, přidáme všechny přísady mimo hořčice a vaříme asi 1 hodinu, až začne vystupovat olej na povrch....
více o Pikantní hořčice z cukety
Cuketu nakrájíme na kostky, dáme vařit, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Když je vše poloměkké, přidáme ostatní přísady a jestě povaříme asi 8-10...
více o Hořčice z cukety rajčat a paprik
Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,...
více o Tatarka z cukety
Omytá na kolečka nakrájená rajčata urovnáme na 4 dezertní talířky, poklademe je proužky olejovek a dílky vařených vajec, posypeme drobně nakrájenou...
více o Rajčatový salát se sardinkami
Cibuli a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na nudličky, rajčata na plátky a vše vložíme do mísy. Přidáme rybu z konzervy,...
více o Paprikový salát s rybou
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady (můžeme přidat i 1 lžíci pálivých zrníček z papriky). Nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc...
více o Hanas grilovací tajemství
Do mističky si dáme všechny žervé a rybičky.
Na kostičky nakrájíme cibulku a uvaříme vajíčka na tvrdo. Přidáme do misky s žervé a rybičkami.
Vše...
více o Rybičková pomazánka III.
Omyté a osušené plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které umícháme z nasekaného...
více o Vepřové plátky v zelném těstíčku
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou...
více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Strouhanku nasypeme do misky a nalijeme na ni tolik mléka, aby se všechno vsáklo. Přidáme mleté maso, jednu nastrouhanou cibuli, vajíčko, sůl a pepř....
více o Veselé špagety
Zeleninu omyjeme, očistíme, kedlubny oloupeme a pokrájíme na plátky, kuřecí prsíčka také nakrájíme na plátky. Do vařícího se vývaru vsypeme mrkev,...
více o Drůbeží polévka s kedlubnami
Hermelíny naplocho rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu utřeme s máslem, pepřem, utřeným česnekem, ořechy a sekanou petrželkou. Směsí naplníme...
více o Hermelín s pepřem
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci...
více o Špenátové karbanátky
Mrkev oloupeme a omyjeme. Cuketu omyjeme. Škrabkou na brambory obojí nastrouháme na dlouhé tenké proužky. Rajčata nakrájíme pokud možno na nudličky....
více o Špagety se zeleninou
Sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky. Do tenkých plátků anglické slaniny zabalíme sýr. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Kapustu...
více o Smažený sýrový řízek v kapustě
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky. V pánvi (nejlépe Vok) rozpálíme olej a maso orestujeme až se nám zatáhne a trochu změkne. Přidáme víno, chilli...
více o Kuře v zahradě
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Čistý pórek nakrájíme na špalíčky, osmahneme prudce na rozpáleném oleji, osolíme a podlijeme hrnkem vřelé vody nebo vývaru. Rýži ve varných sáčcích...
více o Pórek s rýží
Oloupanou cibuli nakrájíme na úzké proužky, vložíme do cedníku, prolijeme vroucí vodou a necháme okapat. V míse promícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř...
více o Cibulový salát s jablky
Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí, sůl a pepř, sojovou...
více o Dušené čínské zelí
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a klademe do silně rozpáleného oleje, ve kterém cibule usmažíme dorůžova. Pak k cibulím přidáme...
více o Dušená cibule s rajčaty
Oloupaný a omytý celer jemně nastrouháme, vložíme do mísy a pokapeme citronovou šťávou.
Pak k němu přidáme kuřecí maso, které nakrájíme na malé...
více o Celerový salát s kuřecím masem
Všechny suroviny nakrájíme - množství podle uvážení - přidáme dresing, Hermelín, krabí tyčinky, osolíme, opepříme a přidáme trošku oleje....
více o Standův salát
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kolínka uvaříme v osolené vodě, necháme okapat. Slaninu nakrájíme...
více o Kolínka se slaninou a pórkem
Těstoviny vaříme do poloměkka. Mezitím nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přídáme šunku (popř. masíčko), ovegetujeme, osolíme a opepříme....
více o Špenátovo-těstovinová mňamka
Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme...
více o Samsa
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Rajčata nakrájíme na kousky, trošku posolíme a promícháme, aby pustily šťávu, zatím si nakrájíme nadrobno papriku, cibuli, na kostičky sýr a salám....
více o Výborný rajčatový salát
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme...
více o Bůčková kniha
Naklepte plátky kuřecího masa, osolte a opepřete, naklaďte na plátky nakrájené olivy, přidejte nastrouhanou nivu, zabalte a spíchněte párátkem. V...
více o Kuřecí závitky s olivami a sýrovou omáčkou
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky...
více o Tajemství jizerských hor
Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme podle návodu. Omáčku připravíme...
více o Sýrové tortellini
Maso rozkrájejte na plátky, naklepejte, osolte, okořeňte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Na grilovací jehly...
více o Špízy na bramborách
Maso smíchejte se solí,pepřem a vajíčkem.Uhněťte kuličky a osmažte na oleji.Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev.Promíchejte...
více o Voňavé masové kuličky
Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží....
více o Pikantní vepřová konzerva
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na jednu půlku položíme plátek šunky a kolečko syrečku. Maso v půli přehneme, okraje přiklepneme a řízek obalíme...
více o Plněný vepřový řízek
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, vložíme párek, kapii, cibuli a utvoříme závitek. Ten pak...
více o Formanský špíz
Na naklepané plátky naneseme směs z másla, nadrobno nakrájené cibule, žampiónů, hořčice, kečupu, soli, worchestru a pepře, pak položíme anglickou...
více o Vepřové na jehle
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Kýtu nakrájíme na malé kostky a dáme upéci na zpěněnou cibuli. Přidáme ostatní přísady a nakonec sterilované lečo a vše společně podusíme do měkka....
více o Litoměřická směs
Česnek prolisujeme, přidáme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, kukuřici bez nálevu a dochutíme pepřem a solí. Šťavnaté masíčko z grilu přelijeme...
více o Omáčka ke grilovanému masu jedna báseň
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady a nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc odležet v ledničce, druhý den maso grilujeme a zbylým...
více o Hana's grilovací tajemství
Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, osmažíme je na oleji, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme,...
více o Mozeček z ředkviček
Na rozpuštěném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, rozmícháme, vložíme na kousky pokrájené mladé kedlubny, podle chuti osolíme...
více o Kedlubna na paprice
Okurky oloupeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky, přidáme sůl, trochu sekaného kopru, 1 stroužek lisovaného česneku a dobře natlačíme do nádoby...
více o Zelí z okurek
Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou...
více o Jarní špenát z kopřiv