Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a na malé kostičky nakrájený salám. Ochutíme solí a pepřem. Z těsta...
více o Víkendové koule
Řízky lehce naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi hodinu odpočinout. Potom nakrájíme na špalíčky nivu, na dílky hrušku a...
více o Plněné krůtí (kuřecí) řízečky s nivou
Kotlety naklepe, osolíme, opepříme, poprášíme cibulovým a česnekovým práškem a nakonec jednu stranu kotlet posypeme vegetou a orestujeme na prudším...
více o Kotlety na smetaně se zeleninou
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, česnek nakrájený na plátky, protlak, kečup, koření.
Na talíři každou...
více o Maso ke špagetám
Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem, ochutíme kečupem, pepřem, solí, oregánem.
Lasagne vyložíme na dno pekáčku, pokropíme...
více o Lasagne s masem a žampiony
zeleninu nakrájíme na malé nudličky a smícháme s uvařenými těstovinami. Osolíme, ochutíme na jemno nasekaným česnekem a dáme do silikonové bábovky...
více o Těstoviny zapečené se zeleninou
Na oleji z tuňáka osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme maso z tuňáka a osmažíme. Pak zaprášíme moukou, promícháme a zakrátko...
více o Tuňák Lucitta
Zelí a mrkev pokrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky.
Všechno se dá do hrnce, zalije vodou a nechá se vařit do měkka. Po chvilce vaření se...
více o Zeleninová polévka z nouze
Do směsi sýra a másla umeleme nebo nastrouháme šunkový salám, přidáme na jemno nakrájené kapie, utřený česnek, na jemno nakrájenou cibulku.
Vše dobře...
více o Kapiová pomazánka
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl,...
více o Karbanátky ze syrových ryb na kyselo
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly...
více o Nákládané karboše
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso orestujeme, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekaný česnek. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na...
více o Báječné zapečené těstoviny
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno...
více o Nakládané rybí karbanátky
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži,...
více o Rizoto raz dva
Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná...
více o Vaječná pomazánka s česnekem
Tvaroh s měkkým máslem, majonézou vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké pěny osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný romadur a vmícháme najemno...
více o Pomazánka z romaduru
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme...
více o Volyňský guláš
Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme...
více o Kapustový nákyp s houbami
Kuřecí prsíčka odblaníme a nakrájíme na řízky. Nenaklepáváme je, ale vložíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sójové omáčky, pepře,...
více o Kuřecí prsíčka s brokolicí
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na...
více o Zakryté hovězí plátky
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a...
více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Sýr nastrouháme nahrubo, k němu přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zamícháme s 1 lžici majolky a 1 lžíci zakysané smetany. Kdo chce může přidat...
více o Sýrový salát s pórkem
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky...
více o Kuře ala Bárt
Na másle se rozpustí kvasnice a přidá se na kolečka nakrájená část pórku, pak se přidá hladká mouka a udělá se jíška. Zalije se vývarem, přidá se...
více o Pórková polévka III.
Krabí tyčinky a cibuli pokrájíme, smícháme s rýží a kukuřicí, spojíme majonézou napůl s bílým jogurtem. Osolíme, opepříme, vychladíme.
Pozor, jenom s...
více o Rýžový salát s krabími tyčinkami
1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a...
více o Dřevorubecký guláš II.
Zelí pokrájíme na čtverečky 3x3 cm.
Rozpálíme olej, osmahneme jemně nakrájený pórek s paprikami, přidáme zelí, cukr, ocet, sojovou omáčku, glutasol...
více o Teplý ostrý salát z pekingského zelí
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Kadeřávek očistíme a dáme na 15 minut vařit do osolené vody. Pak vyjmeme, drobně usekáme a dáme na nakrájenou zpěněnou cibuli, lehce osmažíme a...
více o Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem, a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Zapražená pórková polévka se sýrem
Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v menším množství osolené vody asi 10 minut. Na oleji necháme...
více o Salát z růžičkové kapusty a brambor
Na oleji osmahneme ovesné vločky a jemně nasekanou cibuli, zalijeme 1 l vody, přidáme asi 100 g strouhaného celeru, povaříme 10 minut. Přidáme...
více o Sedmikrásková polévka
Tmavé bagety nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které ještě podélně rozpůlíme. Vzniklé "chlebíčky" lehce potřeme nejprve rostlinným tukem a poté...
více o Skvělé rajčatové chlebíčky
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
<BR>Bešamel: z...
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme,...
více o Bezmasé zapékané brambory
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše...
více o Babiččiny rarášky
Očištěné brambory, pastinák nakrájíme na kostky, a cibuli jemně usekáme. Na oleji nejdříve osmažíme cibuli, přidáme pokrájený pastinák a brambory,...
více o Příloha z pastináku a brambor
Brambory uvaříme ve slupce, fazolky ve slané octové vodě. Oloupané horké brambory nakrájíme na plátky smícháme s uvařenými pokrájenými fazolkami....
více o Fazolkový salát s brambory
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kari, promícháme a vsypeme očištěné a pokrájené fazolky. Zalijeme vodou a podusíme doměkka. Oslolíme,...
více o Fazolky na smetaně s kari
Namočenou čočku uvaříme a necháme vychladit. Do mísy zamícháme na kostičky nakrájená vejce (natvrdo uvařená), papriku, rajčata, okurky, cibulku,...
více o Čočkový salát
Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme dle návodu. Omáčku připravíme ze...
více o Sýrové těstoviny
V pánvi na dvou lžících oleje osmahneme uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené těstoviny, promícháme, dochutíme...
více o Chalupářské těstoviny
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a rozdrobený sýr, přilijeme kondenzované...
více o Těstoviny Fudži
Rozmačkáme brambory, vmícháme do nich vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Slaninu, cibuli a česnek orestujeme na oleji. Přidáme oloupané a...
více o Houbový dort