Zralé avokádo (měkké) oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. V misce rozmačkáme vidličkou na pastu. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a šťávu z...
více o Avokádová pasta
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme a dáme péct 30 minut při 200 °C. Pak přidáme na kostičky...
více o Slepé myši
Maso opláchneme, protkneme proužky slaniny, kyselých okurek a celeru. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku (sádle nebo oleji) na pekáčku. Obě cibule a...
více o Šumavská hovězí pečeně
Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do...
více o Hovězí maso na zázvoru
Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme...
více o Caesar salát s krutony
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme jemně sekaný česnek (podle chuti, zhruba 2-3 stroužky), nakrájenou petrželovou nať (cca 2...
více o Polévka ze zelí a rýže - Balkán
Fazole den předem namočíme, necháme nabobtnat a v téže vodě je přivedeme k varu. Vodu scedíme a fazole zalejeme čerstvou horkou vodou. Uvaříme do...
více o Zapečené fazole s cibulí - Balkán
Rostliným olejem vymažeme pekáč a poklademe na středně tenké plátky nakrájené brambory. Vrstva brambor musi pokrýt dno.
Dále poklademe na kolečka...
více o Kotlety na smetaně III.
V menší mělké misce smícháme mouku, sůl a pepř. Z masa nakrájíme malé řízečky, které obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme máslo a maso po částech...
více o Vepřové řízečky v houbové omáčce
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Kančí guláš
Kuře uvařené v osolené vodě rozebereme na kousky, ještě teplé okapat citrónem. Necháme vychladnout. Pak nakrájíme na kostičky, přidáme velký pórek...
více o Salát s ananasem
V mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kuře potřete vytvořenou kašičkou po celém povrchu a nechte přikryté fólií v chladu přes noc. Pečte na...
více o Marinované kuře Jamaica
Uvaříme rýži, z paprik vykrojíme stopky, které odložíme, vyčistíme vnitřky. Na troše tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, když zesklovatí,...
více o Vegetariánské plněné papriky
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Oloupanou bramboru přeřízněte na půl a položte uřízlou plochou na stůl. Nařízněte několikrát na proužky a pak křížem, ale nesmíte doříznout!!!!...
více o Bramborový ježek
Zeleninu a brambory nakrájíme na malé hranolky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme hranolky brambor dáme do mísy a dál smažíme hranolky zeleniny a...
více o Salát pro dobrou kondici
Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Hřebíček a celé pepře jemně rozdrtíme v hmoždíři,...
více o Pečený kapr s voňavými jablky
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi. Přidáme housku namáčenou v mléce. Vypracujeme bramborové těsto a vyválíme v placku, do které doprostřed...
více o Bramborová roláda s mletým masem
Toustový chléb opečeme nasucho, potřeme máslem. Nakrájíme cibuli, šunku nebo šunkový salám a podusíme na sádle nebo oleji. Přidáme nastrouhaný sýr,...
více o Cibulový sýrový toust
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto...
více o Malínský špaček od sestry Ireny
Mleté maso řádně promícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakrájenou slaninou. Tvarujeme válečky, obalíme v hladké mouce, vkládáme do kastrolu...
více o Lužický skřivan z Boskovic
Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou...
více o Kapr na česneku - Balkán
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky surimi masa, trochu citrónového pepře, sůl a propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme vodou...
více o Surimi rizoto
Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a...
více o Kapr Rex
Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno a přidejte na jemno nakrájené papriky. Přidejte protlak, trochu vody, kečup, chilli...
více o Omáčka na špagety Italiano
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem. Přidáme...
více o Bramborový kuba
Kuře očistíme, opláchneme, nasolíme a posypeme drceným pepřem a grilovacím kořením. Takto připravené kuře položíme do hlubokého pekáče. Z paprik...
více o Pikantní kuře s pečenými bramborami
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca...
více o Žampiónový guláš
Uvaříme čočku a přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kyselou okurku, cibuli, uzené maso nebo ostatní uzeniny. Olej, ocet, pepř a sůl podle chuti.
//...
více o Novoroční čočkový salát
Sušené houby předem namočíme a povaříme. Kuře naporcujeme na menší kousky nebo použijeme stehenní steaky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na...
více o Houbové kuřátko
Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod...
více o Vídeňské velikonoční kuře
Telecí kýtu nakrájíme na 6 plátků a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kolečky vajíček a proužky...
více o Velikonoční rolády
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části...
více o Valašská velikonoční pečeně
Brambory omyjeme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na...
více o Špenátová musaka - Balkán
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a vše restujeme a nakonec přidáme půl lžičky pálivé papriky, sůl a pepř. Dále...
více o Brambory se zelím
Těstoviny uvaříme jen v mírně slané vodě (po uvaření by neměly chutnat slaně), propláchneme studenou vodou. Mezitím nakrájíme cibulku na dobná kolečka...
více o Anglický těstovinový salát
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům....
více o Tatarka ze zakysanky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu...
více o Prezidentské maso
Vejce uvaříme natvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme, dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflonové nádobí), pak odstavíme -...
více o Drožďová pomazánka - úplně jinak
Uvařený květák nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, trochu mléka, mouku a strouhanku- okořeníme. Ze směsi lžící nabíráme...
více o Květákové placičky
Čistou mrkev nastrouháme na jemné nudličky, cibuli jemně pokrájíme a přidáme na dílky nakrájená rajčata.
Promícháme mírně osolíme a opepříme, zalijeme...
více o Mrkvový salát s rajčaty
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule...
více o Brambory na kyselo
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vodou doplníme na objem půl litru, rozšleháme a vaříme 10 minut....
více o Špenátová polévka - dietní
Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený...
více o Kořeněná kýta - dietní
Vepřovou kýtu vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a cibuli, uvedeme do varu a dále vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Podáváme s...
více o Vařená vepřová kýta - dietní
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Rozkvedláme vejce s hořčicí a maso naložíme do této směsi na dvě hodiny.
Na sádle...
více o Mildovo vepřové v hořčici