Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, na proužy nakrájenou paprikou, nakrájenou cibulí a česnekem. Hořčici rozšleháme s octem a olejem, osolíme,...
více o Tětovinový salát se salámem
Těstoviny uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Na oleji osmažíme na kostky nakrájenou šunku a mrkev. Osolíme, opepříme, ochutíme...
více o Písmenkový salát
Na másle zpěníme nakrájený pórek, zasypeme hladkou moukou a krátce opékáme. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a povaříme....
více o Pórková polévka se šunkou
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do...
více o Zapečené fenykly
Na olej dáme zpěnit na kostička pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kostičky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme...
více o Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a...
více o Boršč od Tefalu
Brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme do pekáče tak, aby zaplnily dno. Poté přidáme nakrájenou zeleninu a maso na kostky, cibuli na kroužky. Osolíme,...
více o Patatos furno
Na pánev s rozehřátým sádlem nebo olejem lžící dáme připravené těsto na bramborák, do tohoto těsta zatlačíme bramborový knedlík (který jsme si...
více o Bramborové knedlíky opečené v bramboráku
Zelené fazolky očistíme a uvaříme ve slané vodě. V jiném kastrolu uděláme hodně tmavou jíšku, kterou zředíme vodou, osolíme, opepříme a okyselíme. Do...
více o Fazolky po staročesku
Příprava: přední část králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a ze všech stran opražíme na lžíci oleje. V pekáčku zpěníme na 3 lžících olivového oleje...
více o Pyrenejský králík
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek....
více o Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
300 g vykostěného králičího masa umeleme, přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, 1 vejce, sůl, špetku mletého bílého pepře a špetku muškátového...
více o Králičí křupavé řízečky
Maso nakrájíme na kousky, řádně omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj šalvějové lístky, stroužky česneku a kousky masa. Při velké...
více o Králík po myslivecku II.
Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek...
více o Králik se šunkou a slaninou
Stehna osolíme a opepříme. Na horkém olivovém oleji je pečlivě opečeme ze všech stra. Slijeme tuk a přidáme špek a znovu dohromady opatrně opečeme....
více o Pečená králičí stehna
Králičí maso osolíme, opepříme. Rozehřejeme máslo a na něm maso opečeme ze všech stran. Potom maso vyndáme. Ze čtyřech jarních cibulek odřízneme horní...
více o Králičí ragů po Lyonsku:
Králíka rozdělíme na 8 částí, které osolíme a opepříme. Na oleji králíka opečeme asi 5 minut, potom maso podlijeme citrónovou šťávou, vývarem a vínem....
více o Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme je , opepříme a prudce opečeme po obou stranách na oleji. Rajčata oloupeme a nakrájíme na silnější...
více o Králičí maso v alobalu
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme....
více o Králík se zelím a mrkví
Králíka nakrájíme na čtvrtky a pak ho vykostíme a maso překrájíme na větší kousky, které osolíme a necháme přibližně 15 minut odležet. Připravíme si...
více o Pikantní králík se zázvorem
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme.
Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vynačkaným rohlíkem, 1 lžící oleja, osolíme,...
více o Smažená plněná vejce
Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme. Potom do ní přidáme rozinky, které jsme předtím namočili ve vlažné vodě a vymačkali, nakrájené olivy, lískové...
více o Plněná paprika
Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a...
více o Roláda z pečeného kolena
Řepu nakrájíme na tenoučké plátky. Zalijeme ji nálevem ze 2 lžic octa, 4 lžic oleje, tymiánu, soli a pepře. Necháme 30 min odležet. Ze zbytku octa,...
více o Salát z červené řepy s klobásou
Papriky nakrájíme na proužky, rajče na tenké měsíčky, cibulku na kolečka. Přidáme kukuřici a promícháme. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a přelijeme...
více o Pestrý paprikový salát
Brambory nakrájíme na plátky, přidáme sóju, na jemno nasekanou cibuli a na jemné plátky nastrouhanou okurku. Osolíme, opepříme. Promícháme s tatarkou...
více o Bramborový salát se sójou
Klobásu nakrájíme na tenká kolečka, přidáme fazole, na malé kousky nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli. Ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem,...
více o Pestrý fazolový salát
Zelí nakrájíme na jemné pásky a spaříme. Přidáme Nivu, prolisovaný česnek nebo ořechy.
Jogurt smícháme s octem, cukrem, pepřem a vmícháme do salátu....
více o Newyorský salát
Maso opečeme na pánvi z každé strany asi 4 min. Potom ho osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Salát natrháme na kousky, přidáme na nudličky...
více o Kuřecí salát IV.
Smícháme vše sypké koření. Polovinou směsi potřeme prsíčka a grilujeme po obou stranách 5 minut. Polovinu směsi společně s cukrem necháme na mírném...
více o Kuřecí prsíčka v karamelu
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi...
více o Křupavý bůček
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru....
více o Tatarský biftek z brambor
Maso nakrájíme na kousky o velikosti 3x3 cm, vložíme do porcelánové misky, zalijeme olejem, přidáme bobkový list a všechno koření, dle uvážení osolíme...
více o Chalupářská jehla
Kuře stáhneme z kůže, naporcujeme, zakapeme citrónovou šťávou, opepříme, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme půl hodiny odstát. Kukuřičné...
více o Lupínkové kuře
Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme, okořeníme...
více o Játra na fazolích
Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák,...
více o Chlebodědek
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené...
více o Zelené halušky s nivovou omáčkou
Dobře omyté kuře vytřeme uvnitř utřeným česnekem a okořeníme. Dutinu vyplníme pokrájenými syrečky promíchanými se slaninou a opět okořeníme. Přidáme...
více o Kuře mnoha vůní
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v...
více o Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,...
více o Houbová omáčka II.
Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme najemno, cukety, mrkev a rajčata na menší kousky. Ve větším kastrolu osmahneme cibuli,...
více o Zeleninovo-masové lasagne
Umeleme libový vepřový bůček, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce solamylu, necelý čtvrtlitr mléka, zamícháme a necháme uležet v chladničce do druhého...
více o Roláda Josefa Cardy
Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do...
více o Plněný bramborák
Smícháme mleté maso s vejci, strouhankou nebo rozmáčenou houskou, rozetřeným česnekem, 2 vajíčky. Okořeníme (pepř, majoránka, kmín) a osolíme....
více o Zapékaní chrousti
Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství...
více o Květákový bramborák