Kuře rozporcujeme na 4 díly. Do velké mísy dáme jogurt, rozetřený česnek, pepř, sojovou omáčku, sůl, chilli a papriku a pořádně rozmícháme. Do...
více o Kuře palivec
Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky. Na rozpáleném oliv. oleji necháme trochu orestovat, přidáme jemně nakrájenou slaninu a necháme...
více o Těstoviny Pimpinela
Ze všech surovin dobře vypracujeme hladké těsto a rozdělíme na 6 dílů a rukou jemně vtlačíme do vymaštěných formiček. Každý koláček posypeme drobně...
více o Sýrové koláčky
Na rozpáleném sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na drobné kousky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso. Osolíme a opepříme. Až je...
více o Mexické fazole
Drůbeží játra důkladně očistíme a spolu s krůtím masem, žampióny a slaninou nakrájíme na stejné kousky. Žampióny očistíme, omyjeme a pokapeme...
více o Drůbeží špízy
Alobal potřeme z vnitřní strany olejem. Bramboru oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. To samé uděláme s jednou mrkví a cibulí. Alobal...
více o Brambory v alobalu
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud smetana na...
více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Králíka omyjeme osušíme a naporcujeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Opečeme na pánvi po obou stranách....
více o Králík na ruby
Maso, brambory, cibuli, klobás, kapii a slaninu nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky napichujeme na ocelovou jehlu, nebo na špejli. Osolíme,...
více o Šamorinský rožeň
Plát masa potřeme solí a pepřem, oloupaná, odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno, položíme na maso a srolujeme - pevně omotáme nití a...
více o Bůček jinak
Do pekáčku rozložíme kuřecí prsíčka, přidáme ostatní suroviny mimo bílého vína. Pečeme v troubě asi 40 minut. Nakonec přidáme 2 lžíce bílého vína,...
více o Kuře strýčka Toma
Listové těsto rozválíme na obdélník cca 20x40 cm. Jednu delší stranu potřeme vejcem, zbytek potřeme špenátovou náplní: špenát rozehřejeme, ochutíme,...
více o Šneky
Menší květák uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme a přidáme cibuli, tatarskou omáčku, bílý jogurt, pepř a trochu nálevu z okurek. Vše dobře promícháme...
více o Falešná treska
Během vaření špaget si připravíme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme hovězí konzervu (doporučuji předem nakrájet),...
více o Opravdu rychlé špagety
Vykuchané pstruhy osolte a pokapejte citronem. Nechte je krátce rozležet.
Obalte je v hladké mouce smíchané s pepřem a nasekanou petrželkou.
Upečte z...
více o Pstruzi po mlynářsku
V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a...
více o Kachna na broskvích
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy, přidáme na kostičky pokrájenou papriku a houby. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření a...
více o Brambory s bazalkou a kari kořením
Mleté maso osolíme a opepříme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, uvařenou mrkev nakrájenou na malé kostky, očištěné pórky a cibulku nakrájené na...
více o Masové karbanátky se zeleninou
Očištěný květák, karotku, celer a brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na malé kousky. Přidáme sterilovaný hrášek, majonézu, mletý...
více o Zapečená šunka plněná zeleninou
Vezmeme cherry rajčata a každé v misce zmáčkneme, aby prasklo. Opatrně pod dlaní, aby nebyla špinavá celá kuchyně. Poté vezmeme olivy a odpeckujeme je...
více o Cherry rajčata s olivami
Vajíčka a brambory nakrájíme na kostky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurky.
Zamícháme, okořeníme, osolíme.
Zálivka: 1 dcl vody, trošku cukru a...
více o Vajíčkový salát
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, a čtvrtky nastrouháme na lupínky (co nejtenčí). Na sádle osmažíme cibulku s klobásou, přidáme kedlubny,...
více o Vařené kedlubny
Mrkev a celer nasrouháme přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu a majonézu dobře promícháme necháme chvíli odležet v lednici.
Mažeme na opečené tousty...
více o Zeleninová pomazánka III.
Do kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev a necháme vařit. Mezitím si uděláme knedlíčky. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme...
více o Pórková polévka s drožďovými knedlíčky
Krkovičku nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na dno papiňáku vložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou 1...
více o Oběd z papiňáku
Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do...
více o Kuře s ořechovou nádivkou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky pokrájený poličan (a popřípadě na kostičky pokrájená kuřecí prsa), osolíme, opepříme a zalijeme teplým...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou II.
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená...
více o Zeleninová halucinace
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme žampiony, okořeníme a dusíme. Hermelínům skrojíme vršky,...
více o Plněný hermelín II.
Zapékací misku vymažeme máslem a trochou rozetřeného česneku. Do druhé misky nalijeme smetanu, mléko, přidáme zbytek česneku, 1 lžičku soli, 1/2...
více o Smetanovo-česnekové brambůrky
Chléb nakrájíme na plátky (celé, ne půlky) v chlebu vyřízneme střed, na který namažeme játrovou paštiku v silné vrstvě.
Okraj - kůrku opečeme na oleji...
více o Topinka Arnošta z Pardubic
Maso,kapustu,cibuli,česnek umeleme a přidáme vejce,strouhanku a koření.Vše dobře prohněteme.Do pekáče nalijeme trochu oleje a vložíme jednu polovinu...
více o Strašně dobrá sekaná
Nejprve nakrájíme rajčata na osminky, papriku na menší proužky, žampiony na plátky a olivy na kolečka. Vsypeme tuňáka z konzervy, osolíme, opepříme a...
více o Těstovinový salát s tuňákem II.
Kvásek: droždí mícháme s cukrem dokud se směs nelije, pak přidáme vodu, mouku, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Těsto: do vykynutého...
více o Cibulové dalamánky
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a...
více o Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Těsto propracujeme a rozprostřeme na plech (v tenké vrstvě). Na 30 minut dáme do lednice. Nakrájíme rajče, pórek a tuňáka na malé kousky, přidáme...
více o Slaný koláč s tuňákem a pórkem
Těstoviny uvaříme al dente. Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme lístky bazalky a nakrájená rajčata. Pár minut restujeme, osolíme opepříme....
více o Penne s rajčaty, bazalkou a mozzarellou
Pariku a maso nakrájíme na menší kostky,které dáme na rozpálenou pánev se třemi lžícemi olivového oleje a začneme restovat.Postupně přidáme adžiku...
více o Rizoto s paprikou
Brambory nastrouháme na jemno (jako na bramboráky), přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem ...
více o Gemerské koule
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli.
Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme...
více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou
Celer okrájíme, rozkrojíme a asi 4 min. povaříme s trochou citronové šťávy. Potom nastrouháme spolu s mrkví a jablkem na hrubém struhadle.
Cibuli...
více o Salát s celerem
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a opražíme. Přidáme nať, trošku kmínu, ocet a prolisovaný česnek.
Potom vložíme...
více o Brambory s vejci na slanině
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným křenem (nebo potřeme krenexem). Jablka rozkrojíme na...
více o Kuřecí závitky s rozinkovou omáčkou
Nivu nastrouháme na hrubším struhadle, pak přidáme pomazánkové máslo, pepř, mletou papriku. Necháme vychladit v lednici a podáváme namazané na...
více o Pomazánka z nivy III.
Těstoviny uvaříme. Papriku, pórek, rajčata i okurku nakrájíme na plátky, nudličky apod. a smícháme s těstovinami. Zalijeme zálivkou....
více o Těstovinový salát dietní
Salát omyjeme, natrháme na menší kousky. Plátky žampionů pokapeme citrónovou šťávou a krátce osmahneme. Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme,...
více o Salát s nudličkami z krůtích prsou
Na 24 hodin naložíme maso do připravené marinády. Na oleji podusíme pórek a papriku asi 2 minuty, přidáme maso a restujeme....
více o Vepřové kostky s pórkem a paprikou
Do připravené marinády naložíme kousky kuřecího masa a necháme uležet 24 hodin. Poté orestujeme na oleji, přidáme hrášek a kukuřici....
více o Pochoutka z kuřecího masa