Vepřové řízky si hodně naklepeme, aby byly co největší a daly se přehnout (kuřecí jen mírně naklepeme a rozřízneme jaky na kapsu). Maso osolíme,...
více o Karmelitánské řízky
Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do...
více o Zapečené palačinky se špenátem
Nakrájenou šunku, máslo, mletou papriku (podle chuti), sůl a pepř rozmixujeme. Postupně přiléváme smetanu, až vznikne pěna, do které zamícháme na...
více o Brynzový dort
Vypracujeme těsto a necháme ho 1 hodinu odpočívat. Maso a sýr nakrájíme na drobné kostky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nať, sůl, pepř. Dobře...
více o Sýrový dort s uzeným masem
Slepici (bývají dost levné) uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou v papiňáku doměkka, spolu se solí a celým pepřem. Maso obereme, polovinu...
více o Dršťková ze slepice
Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného...
více o Zámecké brambory
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět...
více o Zapečená uzená makrela na smetaně
Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou...
více o Cikánské pečenky po slovensku
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem nahustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli...
více o Kuřecí kung-pao V.
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky...
více o VlCiho guláš
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a mícháme. Potom přidáme na velmi drobno nakrájenou...
více o Masová omáčka na těstoviny
Utřený česnek se solí promícháme se sýrem a pepřem. Kolečka salámu natřeme tence směsí a obtočíme kolem jednoho konce slané tyčinky. Rovnáme na misku....
více o Kyje
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené řízky vyjmeme, na oleji zpěníme...
více o Kuřecí řízky s játrovou směsí
Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne...
více o Sýrová roláda II.
Celé rohlíky namočíme do vody asi na 10 minut, potom důkladně vymačkáme, dáme do misky, přidáme žloutky, pokrájené maso, pepř, sůl, petrželovou nať a...
více o Nádivka z masa
Sýr romadůr nakrájíme na jemne kostičky, tak i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Potom přidáme sýr, rozmícháme dohromady se sýrem a na konec přidáme...
více o Romadůrová pomazánka
Dobře rozkvedláme vejce a přimícháme ingredience. Obalíme krajíčky chleba po obou stranách a smažíme. Při smažení první strany můžeme na neosmaženou...
více o Šmajové chleby
Zeleninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na olivovém oleji a zalijeme rybím fondem (rybí hlavy atp. uvaříme asi v litru vody, obereme od kosti)...
více o Rybí polévka s bazalkou
Houby namočíme přes noc do vody. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme.
Kroupy...
více o Houbový kuba
Rozmícháme tvaroh, přidáme rozkrájené okurky, cibuli, salám a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme majolku a kdo chce může přidat jogurt. Podáváme s...
více o Falešný vlašský salát
Používám nejraději maso kuřecí, rychle se dělá a je chutnější. Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do...
více o Cikánské řízky
Krupky spaříme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem a trochou sádla.
Na cibulce podusíme houby a vše smícháme dohromady. Okořeníme prolisovaným...
více o Štědrovečerní kuba z Domažlic
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme...
více o Filé v kokosovém kabátku
Kotlety okořeníme, osolíme, obalíme v mouce a dáme zprudka péct do vyhřáté troby, nejlépe na plech (na kterém se odehrává zbytek přípravy)
Přidáme na...
více o Kotlety na houbách IV.
Kuřecí řízky nakrájíme na kousky a naložíme do marinády ze sojové omáčky, trochy kečupu, bazalky, pepře, špetky soli a škrobové moučky. Necháme hodinu...
více o Arabský chléb plněný masovou směsí
Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není...
více o Zapečený špenát s rajčaty
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l...
více o Guláš pašeráka Rudly
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a...
více o Zapečený lilek s parmezánem
Tělíčka dáme do masového vývaru a ještě 0,5-1 hod. vaříme pro chuť. Vyndáme vychladíme a nasekáme na jemno. Namočené žemle v mléce vymačkáme a...
více o Plněné šnečí ulity
Na pánvi rožškvaříme kostičky slaniny, pokrrájenou cibuli a česnek. Přidáme plátky brambor, posypeme solí a opékáme pod pokličkou asi 10 minut....
více o Španělské brambory
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
Brambory uvaříme ve slupce, studené najemno nastrouháme, přidáme uzené nakrájené na kostičky, vajíčka a ostatní ingredience. Mléka jen tolik, aby...
více o Bramborová paštika
Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, stočíme do rolády a nakrájíme na kousky široké asi 4 cm. Uložíme je těsně vedle sebe do vymazaného pekáče...
více o Bramboroví šneci
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme lečo s nakrájenými žampiony(odpařít co nejvíce vody). Na další pánvi orestujeme také maso....
více o Gratinované kotlety se sýrem a žampiony
Tenčí plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vyložíme alobalem, do kterého položíme maso, pod každý kousek dáme oříšek másla. Každý plátek...
více o Magdiny plátky
Cibulku osmahout do zlatova na másle, rozmačkat brambory a smíchat mouku v trošce vody. Dobře promíchat všechny ingredience a tvořit větší kuličky....
více o Masové kuličky z Ikea
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme...
více o Hovězí polévka s houbami
Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku...
více o Pomazánka z makrely
Omyjeme fenykl - odstraníme tuhé povrchové zdužnatělé listové řapíky a nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme pomeranč, přidáme nakrájenou cibuli, černé...
více o Italský salát
Rajčata, papriky a lilky rozkrojíme na polovinu a trochu osolíme. V misce nebo hlubokém talíři (podle množství zeleniny) smícháme strouhanku s...
více o Zapečená zelenina III.
Tvaroh romícháme na hladký krém, osolíme, opepříme. Přidáme hořčici, sekanou pažitku a mleté datle.
Datle vypeckujeme a jemně roztlačíme. Naplníme...
více o Slavnostní datle
Kačenu okořeníme, osolíme. Na másle opražíme cibuli, přidáme na kostky nakrájená jablka, strouhanku, přilejeme kalvados a koření. Vmícháme na kostky...
více o Pečená kachna s kalvadosem
Po opečení kuliček na pánvi, přidat 2 dl vody nebo hovězího vývaru a krátce povařit. Přecedit a přidat šlehačku. Zahustit moukou a dochutit sójovou...
více o Krémová omáčka z Ikea
Syrové brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme - brambory a špekáčky na kolečka, cibuli na osminky (vnější plátky ještě přepůlíme), slaninu na čtverečky...
více o Bramborové ražniči II.
Rýži uvaříme podle návodu, na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme houby (jesliže máme sušené, nejprve je povaříme ve vodě nebo v mléce a...
více o Rýžový kuba
Silnější plátek hovězího roštěnce rozřízneme a rozevřeme, takže vznikne veký plát který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Doprostřed...
více o Masový měšec
Maso nakrájíme na plátky a zprudka na oleji krátce osmahneme. Maso vložíme do pečící mísy, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a přidáme nakrájený...
více o Zapečená kýta na česneku se smetanou