Všechno nameleme na masovém strojku, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Mažeme na rohlík, nebo chleba. Je to dobré i na topinky....
více o Krakonošská pomazánka
Brambory nakrájíme na kousky, přidáme nakrájená rajčata, okurky (na kolečka), cibuli (na půlkruhy). Do hrnečku nalejeme olej a smícháme s vegetou....
více o Chorvatský bramborový salát - RAB
Na lžíci oleje osmahneme drobně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a prudce smažíme, aby se opékalo. Průběžně promícháváme, aby se netvořily...
více o Polévka chilli con carne
Maso nakrájíme na kostky,osolíme, okořeníme a spolu s cibulí ho na oleji osmažíme. Zalijeme přiměřeně vodou a vaříme do měkka. Vedle na pánvi si na...
více o Kotlety na houbách II.
Uhněteme těsto z mouky, 130 g másla, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžic vody. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu.
Cibuli oloupeme, nadrobno...
více o Klobásový koláč se špenátem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici nejlépe přes noc odležet, ale stačí i na několik...
více o Vepřové plátky v gulášové šťávě
Rýži uvaříme v sáčcích do měkka společně s novým kořením a celým pepřem. Na oleji osmahneme cibuli (většinou se to dělá do zlatova, já ji raději mírně...
více o Houbové rizoto
Sýr, máslo a zeleninu smícháme. Salám si nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi. Uvařená na kostičky "naporcovaná" vajíčka přidáme ke zbytku surovin...
více o Jednoduchá sýrová pomazánka
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso...
více o Krkonošská pohádka
Na změklý plátek sýra (nesmí být z lednice, jinak se zláme) položíme 1-2 kousky chřestu a zavineme tak, aby hlavičky vykukovaly ven. Na míse popráším...
více o Sýrové rolky s chřestem
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření...
více o Rychlé zapečené brambory
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme, abychom...
více o Grilované medailonky s banány
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme po obou stranách na oleji. Potom přidáme sladkou papriku, tymián, lehce zaprášíme moukou,...
více o Řízky na smetaně
Ve vlažné vodě necháme nabobtnat švestky a rozinky.
Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného...
více o Králík téměř dietní
Vařené brambory rozšťoucháme s kostkou tvarohu, osolíme a opepříme.
Hladkou mouku osolíme, opepříme a pomocí vody vypracujeme těsto tak, aby šlo...
více o Krušnohorské brambrdle J. A. Náhlovského
Filé pokapeme citronem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme nahrubo, podusíme na másle, přendáme do pekáčku, položíme...
více o Japonské filé
Cibulky oloupat a do každé udělat 4-5 vpichů. Vložit do směsi z uvedených surovin a vařit, dokud nezůstane jen trochu husté šťávičky.
Baštíme s...
více o Pečené cibulky na másle a medu
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na...
více o Jednoduchý grenadýrmarš
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme zprudka na pánvi na trošce oleje. Dáme stranou, aby trochu vychladly. Žampiony oloupeme,...
více o Kuřecí prsíčka Nenasyta
Rýži uvaříme ne do měkka, maso nakrájíme na větší kostky, česnek utřeme a vše smícháme i se solí a pepřem.
Dáme do zapékací mísy zalijeme šlehačkou,...
více o Kuřecí prsa v rýži
Nakrájíme prsíčka a vše smícháme dohromady, vznikne řidší hmota. Nabíráme lžicí a na rozpáleném oleji pečeme do zlatova placičky, které dáme na dobrý...
více o Křupavé placičky
Maso nakrájíme na menší kousky(cca 4-5 kousků na 1 porci), osolíme a opepříme.
Každý kousek masa zabalíme do plátku anglické slaniny.
Cibuli nakrájíme...
více o Králičí balíčky
Mleté maso smícháme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Římský hrnec ponoříme do studené vody alespoň na 10 min. Potom dno vysteleme plátky anglické...
více o Plněné papriky v římském hrnci
Syrové brambory nakrájíme na kostičky, přimícháme k masu. Cibuli na drobno nasekáme a přidáme k bramborům a masu. Vše dobře promícháme, osolíme,...
více o Burek
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří...
více o Klasický americký hamburger na grilu
Prvních 13 ingrediencí smíchat (nepřemíchat) plech vyložit pečícím papírem na něj rozprostřít masovou směs na sílu asi 1 1/2 cm, na to položit další...
více o Roláda z mletého masa II.
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil....
více o Honzíkovo kuřecí s medem
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Podáváme nejlépe...
více o Ďábelské fazole
Česnek rozetřeme v hmoždíři se solí. Játra nakrájíme na menší tenké plátky, obalíme v mouce a usmažíme na oleji. Přendáme do nahřáté mísy, opepříme,...
více o Křehká vepřová játra k vínu
Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme 5-8 minut v osolené vodě (nebo v páře) a pak přelijeme studenou vodou. Vejce uvaříme na hniličku (5-8 min)...
více o Brokolicový salát se šunkou a vejci
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme podle chuti. Potřeme taveným sýrem, poklademe plátky šunky (slaniny) a sýra. Na to ještě pokrájené žampiony...
více o Smetanové závitky
Listové těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme. V míse si smícháme brambory, cibuli, salám a sýr, vše nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme,...
více o Slaný závin II.
Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na...
více o Chlodnik - židovská kuchyně
Drůbež rozporcujeme. Maso a 1 cibuli zalejeme vodou, přidáme sádlo a sůl a asi 3 hodiny vaříme. Před dovařením přidáme játra a rozporcovanou drůbež....
více o Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně
Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Přidáme vejce, nať, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Do této hmoty zabalíme předvařenou a vychladlou klobásu...
více o Krakovská pochoutka
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme filé a rozdrobený maces. K vychladlé směsi přidáme vejce, osolíme, opepříme. Dáme do vymazané formy a...
více o Rybí paštika - židovská kuchyně
Uvařené fazole rozmixujeme nebo umeleme spolu s vejci.
Do kaše přidáme nasekanou cibuli, olej, osolíme, opepříme.
Podáváme s chlebem nebo jako přílohu...
více o Fazolová pasta -židovská kuchyně
Vykostěného králíka pomeleme, přilijeme šlehačku, dle chuti osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme odležet do druhého dne a pak tvoříme menší placičky...
více o Králičí placičky
Asi ve 2 dl vody rozvaříme kostku maggi, přilijeme smetanu, okořeníme pepřem a pro výraznější chuť přidáme nakládaný pepř.
Promícháme s vařenými...
více o Pepřová omáčka na špagety
Zelí drobně překrájíme a i s lákem smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklé těsto rozvalujeme na pomoučeném válu, krájíme rádlem čtverečky asi 5x5...
více o Zelné čtverečky
Brambory nastrouháme a mírně vymačkáme, osolíme, opepříme.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opaprikujeme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a na...
více o Bramborový šoulet - židovská kuchyně
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a na nakrájené cibuli na oleji opražíme.
Přidáme předem namočené fazole, zalejeme vodou a 2 hodinu pomalu vaříme....
více o Pohankový šoulet - židovská kuchyně
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a moukou. Na oleji spolu s nakrájenou cibulí opražíme.
Přidáme předem namočené fazole a...
více o Masový šoulet - židovská kuchyně
Filé asi 5 minut povaříme v trošce osolené vody.
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme okapané filé, strouhanku, mléko, pepř,...
více o Rybí filé v paprice
Chléb nakrájíme na malé kostky a se sezamem opečeme na másle.
Nasypeme do mísy, přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí a papriku, na tenoučká...
více o Prima salát
Na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom přidáme na kostky nakrájené brambory, okořeníme, přidáme lžičku kmínu a vaříme,...
více o Květáková polévka II.