Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme...
více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Kuřecí prsíčka rozkrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu, vejce a zamícháme. Tuto směs necháme asi 2 hodiny uležet. Za stálého míchání opékáme na...
více o Kuře královny Kálí Františka Nedvěda
Na oleji orestujeme mleté maso, ochutíme a až trochu pustí štávu, vložíme nastrouhanou mrkev (čím víc tím líp). Znovu orestujeme a pak zalijeme vodou...
více o Dušená mrkev s mletým masem
Do misky dáme med, přidáme olej, rozmačkaný česnek a ostatní koření. Množství neuvádím každý ať si dá podle vlastní chuti. Kuře dáme do pekáče a...
více o Kuře a jablka
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě rozmíchaným škrobem.
Na vymazanou...
více o Mleté maso na havajský způsob
Filé spolu se slaninou a cibulí umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, vejce, osolíme, ochutíme trochou šťávy.
Dobře promícháme, formujeme...
více o Rybí klopsy
Filé osolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme jemně nakrájenou cibulí a na jemnno...
více o Filé na citronech
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou...
více o Obrácené řízky od babičky
Do pekáče nalejeme trochu oleje, maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na dno pekáče. Zalejeme zeleninovým lečem a tompou, přidáme 2-3 feferonky....
více o Tompa
Cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme párky nakrájené na kolečka a osmažíme.
Zvlášť v hrnku rozmícháme kečup, asi 1,5 dl vody, hořčici, koření a...
více o Palhuba
Buřty nakrájíme na nudličky, přidáme kari koření, worchestrovou a sojovou omáčku, olej a necháme hodinu uležet. Pak přidáme solamyl, vejce a dobře...
více o Čína z buřtů
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a...
více o Mexická polévka v bochníku chleba
Brambory nakrájíme na střední kousky, celer opláchneme, nakrájíme (zelenou nať si necháme na ozdobu), přidáme 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce chilli...
více o Bramborový salát po anglicku
Kuře omyjeme, prosolíme ze všech stran a položíme do pekáčku. Ná pánvi rozpustíme slaninu a kuře jí polijeme. Kuře obložíme máslem, kousek dáme i...
více o Kuře na rumu
Celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme na jemno nakrájený měkký salám (junior), cibuli, sterilované okurky, vejce a smícháme s pomazánkovým...
více o Celerová pomazánka
Brambory vařené pod slupkou oloupeme, nakrájíme najemno.
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme spařit ve vodě s octem a lžičkou cukru.
Do nakrájených...
více o Levný bramborový salát
Nejprve nakrájíme cibuli na kolečka, aby vám při tom neslzely oči, podržíte cibuli pod studenou vodou. Nyní si nadrobno nakrájíte pažitku. Nakrájenou...
více o Tvarohový burger
Z mléka, droždí, mouky umícháme těsto jako na lívance a necháme vykynout. Do vykynutého těsta přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, salám a...
více o Hluchec
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme sezamovými semínky. Zlehka...
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Brambory nakrájíme na kolečka. Česnek rozmačkáme a přidáme do oleje s kořením, zamícháme.
Brambory poklademe na plech a polejeme je ochuceným olejem....
více o Opékané pikantní bramborové plátky
Brambory očistíme kartáčkem. Každou zabalíme do alobalu a pečeme asi 45 min. Mezitím rozmačkáme nivu, přidáme tvaroh, sůl a pepř a nasekanou pažitku....
více o Pečené brambory se sýrovou náplní
Do očištěné papriky vložíme vejce, obalíme plátky bůčku a zabalíme do naklepaného, osoleného a opepřeného řízku. Závitek obalíme v trojobalu a pomalu...
více o Liptovské růže
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme...
více o Králík s hořčicí a majoránkou
Bůček nakrájíme na kostky,dáme do kastrolu (i v remosce je to dobré), přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek také nakrájený, pepřové koření,...
více o Pivní bůček
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí...
více o Brambory zapečené s tlačenkou
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky...
více o Květákové karbanátky II.
Na oleji opražíme narkrájenou cibuli, přidáme zelí, na kostičky nakrájený ananas i se šťávou z kompotu, osolíme podle potřeby, opepříme a dusíme do...
více o Zelí s ananasem jako příloha
Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme.
Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme...
více o Plněné zelí
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud...
více o Plněná paprika II.
Všechno nameleme na masovém strojku, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Mažeme na rohlík, nebo chleba. Je to dobré i na topinky....
více o Krakonošská pomazánka
Brambory nakrájíme na kousky, přidáme nakrájená rajčata, okurky (na kolečka), cibuli (na půlkruhy). Do hrnečku nalejeme olej a smícháme s vegetou....
více o Chorvatský bramborový salát - RAB
Na lžíci oleje osmahneme drobně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a prudce smažíme, aby se opékalo. Průběžně promícháváme, aby se netvořily...
více o Polévka chilli con carne
Maso nakrájíme na kostky,osolíme, okořeníme a spolu s cibulí ho na oleji osmažíme. Zalijeme přiměřeně vodou a vaříme do měkka. Vedle na pánvi si na...
více o Kotlety na houbách II.
Uhněteme těsto z mouky, 130 g másla, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžic vody. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu.
Cibuli oloupeme, nadrobno...
více o Klobásový koláč se špenátem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici nejlépe přes noc odležet, ale stačí i na několik...
více o Vepřové plátky v gulášové šťávě
Rýži uvaříme v sáčcích do měkka společně s novým kořením a celým pepřem. Na oleji osmahneme cibuli (většinou se to dělá do zlatova, já ji raději mírně...
více o Houbové rizoto
Sýr, máslo a zeleninu smícháme. Salám si nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi. Uvařená na kostičky "naporcovaná" vajíčka přidáme ke zbytku surovin...
více o Jednoduchá sýrová pomazánka
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso...
více o Krkonošská pohádka
Na změklý plátek sýra (nesmí být z lednice, jinak se zláme) položíme 1-2 kousky chřestu a zavineme tak, aby hlavičky vykukovaly ven. Na míse popráším...
více o Sýrové rolky s chřestem
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření...
více o Rychlé zapečené brambory
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme, abychom...
více o Grilované medailonky s banány
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme po obou stranách na oleji. Potom přidáme sladkou papriku, tymián, lehce zaprášíme moukou,...
více o Řízky na smetaně
Ve vlažné vodě necháme nabobtnat švestky a rozinky.
Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného...
více o Králík téměř dietní
Vařené brambory rozšťoucháme s kostkou tvarohu, osolíme a opepříme.
Hladkou mouku osolíme, opepříme a pomocí vody vypracujeme těsto tak, aby šlo...
více o Krušnohorské brambrdle J. A. Náhlovského
Filé pokapeme citronem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme nahrubo, podusíme na másle, přendáme do pekáčku, položíme...
více o Japonské filé
Cibulky oloupat a do každé udělat 4-5 vpichů. Vložit do směsi z uvedených surovin a vařit, dokud nezůstane jen trochu husté šťávičky.
Baštíme s...
více o Pečené cibulky na másle a medu
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na...
více o Jednoduchý grenadýrmarš
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme zprudka na pánvi na trošce oleje. Dáme stranou, aby trochu vychladly. Žampiony oloupeme,...
více o Kuřecí prsíčka Nenasyta
Rýži uvaříme ne do měkka, maso nakrájíme na větší kostky, česnek utřeme a vše smícháme i se solí a pepřem.
Dáme do zapékací mísy zalijeme šlehačkou,...
více o Kuřecí prsa v rýži