Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas...
více o Sladkokyselé vepřové s ananasem
K tuňákovi přidáme na jemno nakrájenou cibulku s okurkou. Spojíme majonézou a plnotučnou hořčicí, vše důkladně promícháme a ochutíme špetkou soli a...
více o Rybí pomazánka z tuňáka
Všechny druhy mas nakrájíme na nudličky a dáme každé zvlášť do mísy.
Vepřové nudličky posypeme grilovacím kořením, přidáme 1 na drobno nakrájenou...
více o Trikolóra
Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky.
Maso má být ponořené v marinádě a necháme ho...
více o Alenino kuřecí
Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a...
více o Škvarková roláda
Do misky dáme tavený sýr, apetito, majolku, scezený tuňák (pokud možno úplně bez oleje), sůl, pepř. Vše vyšleháme robotem nebo rozetřeme vydličkou do...
více o Rychlá tuňáková pomazánka II.
Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle herkules nebo jej pomeleme. K tomu přidáme máslo, tavený sýr, majolku, česnek, sůl, pepř. Vyšleháme, aby se...
více o Pomazánka z Herkulesu
Do mísy dáme vepřové maso (snažíme se, abychom maso nabrali bez tuku), k tomu přidáme změklé máslo, majolku hořčici, kečup.
Osolíme, opepříme a...
více o Pomazánka z vepřové konzervy
Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a...
více o Mleté maso jinak
Maso nakrájíme na kousky a nejméně 2 hodiny marinujeme ve směsi oleje, koření, mouky a soli. Pak postavíme na oheň a pražíme asi 10 minut. Přidáme...
více o Bombajské masíčko
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté...
více o Masové karbanátky
Filé opečeme na oleji, osolíme, pokapeme citronem, opepříme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme.
Do zapékací misky dáme vrstvu oloupaných a na...
více o Filé zapečené s brokolicí a bramborem
Kuře rozkrájíme na menší kousky, osolíme, opaprikujeme a rozložíme do vymazaného pekáče. Bůček, rohlíky, cibuli a česnek pomeleme, osolíme, přidáme...
více o Kuře pod peřinou
Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme,...
více o Ztracené kuře
Vodu s octem, solí a kořením 5 minut povaříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme přejít varem. Ihned papriky vyjmeme. Oloupaná vejce...
více o Marinovaná vejce
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka...
více o Křupané těstoviny
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli...
více o Karbanátky z ovesných vloček
Kuře osolíme a uvnitř i opepříme. Do kuřete vložíme plátek másla. 2 cibule rozkrájíme na drobno a smícháme s hořčicí. Touto směsí naplníme kuře. Zbylé...
více o Kuře na studentský způsob
Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí zde, čím jemnější, tím lepší. Cibuli nakrájíme co možná nejvíce najemno a...
více o Tatarský Biftek - pravý
Filety necháme polorozmrznout, brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, kterými vyložíme pekáč. Zalijeme vínem a trochou vody. Brambory...
více o Pečené rybí filety na bramborách
Zelí zcedíme a necháme okapat, vejce uvařená na tvrdo a salám postrouháme na hrubo, okapané zelí překrájíme na drobno přidáme majolku. Dobře...
více o Pomazánka z červeného zelí
Kolečka cibule necháme zesklovatět na oleji, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a až se rozpustí, zaprášíme moukou, promícháme a lehce opražíme....
více o Cibulačka pro přátele
Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme...
více o Jehněčí s nivou na bílém víně
Maso, cibuli a česnek umeleme, přidáme koření, vaříme v mikroténovém sáčku (na salámy, tlačenku) dvě hodiny.Před vyndáním propícháme. Můžeme obalit v...
více o Vařená sekaná
Do rozehřátého másla přilijeme pivo, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud nevznikne hustá krémovitá hmota. Osolíme a mažeme na opečené a...
více o Pivní chlebíčky
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut odpočinout do...
více o Taštičky se sýrem cottage
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci papriky, mleté maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vodou podlijeme...
více o Koložvárské zelí
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v...
více o Olomoucké ravioli
Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a do růžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso...
více o Ivančiny těstoviny
Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme...
více o Nadívaný bůček pana Brožka
Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a česnek na tenké proužky a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, houby...
více o Masová směs v bramboráku
Očištěné plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe osolenou směsí nudliček brambor, kostiček šunky, okurky a vejce. Hovězí plátky srolujeme...
více o Bavorský závitek
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Kuře osmahneme na oleji na pánvi dozlatova a vložíme do pekáče. Na pánvi ve výpeku osmažíme nakrájené klobásy a přidáme je ke kuřeti. Ve stejném...
více o Selské kuře s kapustou
Očištěné brambory a zeleninu nakrájíme nahrubo. Vše zpěníme na másle, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené fazole, kousky zmrzlého špenátu,...
více o Polévka alpských pastevců
Nakrájejte dýni a cuketu v poměru 2:1 na centimetrové kostky. Přiveďte vývar do varu, přidejte všechny ingredience vyjma smetany, a snižte teplotu tak...
více o Polévka z dýně a cukety
Vezme se kastrůlek, může být i mísa z varného skla (je lepší), na dno se dá kousek másla velikosti vlašského ořechu a pokryje se naklepanými,...
více o Kastrůlkové ražniči
Na oleji zpěníme cibuli přidáme maso nakrájené na malé kostičky a dusíme do poloměkka. Mezitím spaříme, oloupeme a na kostičky nakrájíme rajčata,...
více o Zapečené špagety podle Zdeny
Všechny suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme...
více o Závin po italsku
Zelí nakrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlé zelí smícháme s...
více o Zelí na studeno
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme...
více o Guláš na druhý den
Maso rozklepneme do obdélníku, osolíme, opepříme a rozprostřeme na něj světlou náplň - 3 rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky, 1 vejce...
více o Kuřecí roláda s dvoubarevnou náplní
Vejce uvaříme na tvrdo a zatím si do mísy nalejeme všechnu tatarku. Poté si na drobno nakrájíme cibulku a vše smícháme dohromady. Na konec dochutíme...
více o Vajíčková pomazánka
Okurku nakrájíme na malé kostky i s paprikou a dáme do misky. Zalejeme jogurtem, přidáme ostatní ingredience a dobře zamícháme. Dáme do chladničky...
více o Letní polévka tip top
Lasagne uvaříme podle návodu.
Hotové scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou.
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl,...
více o Lasagne s rajčaty
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto.
Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který...
více o Hovězí kofta s hummusem
Kuřecí játra uvaříme ve vývaru nebo ve vodě doměka (asi 10 min.), scedíme a dáme do mixéru. Přidáme vejce a trochu vývaru a rozmixujeme najemno....
více o Kuřecí játrovka