Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je...
více o Bruschetta
Do mísy dáme nakrájená rajčata (na plátky), nakrájenou cibuli (na kostičky), přidáme prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, dáme trochu octa, trochu...
více o Rajčatový salát
Do mísy nakrájíme čínské zelí, rajčata, papriku, okurku a ředkvičky.
Vše osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme....
více o Zeleninový salát II.
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v trojobalu a důkladně osmahneme z obou stran na oleji. Poté osolíme a opepříme.
Podáváme...
více o Játra jako řízek
Osmahneme slaninu, přidáme cibuli, do tmava osmažit, posypat kmínem, přidat česnek, kapustu, zalít 3/4 l vody, přidat masox. Po uvaření kapustičky...
více o Zimní polévka s kapustičkami
Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu několik minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a restujeme na rozpáleném oleji. Až je...
více o Leniččiny špagety
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a pak vložíme připravené maso, ale...
více o Masový dort
Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto,...
více o Karásci
Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji...
více o Neobvyklá sekaná
Hranolky, zeleninu a na kostičky nakrájený salám smícháme, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, okořeníme a za občasného zamíchání pečeme. Ke konci...
více o Rychlá večeře II.
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a necháme cca 3 hodiny v chladničce uležet. Pak...
více o Zbojnická mladosť
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčků, celou...
více o Rajská omáčka podle maminky
Krajíčky chleba opečeme na oleji (nebo sádle) z obou stran. V hrnečku rozšleháme vejce se špetkou soli a pepře. Opečený chléb vyjmeme a na pánev...
více o Topinky s vaječnou omeletou
Mezitím co se vaří těstoviny, nakrájíme rajčata na malé kousky, přidáme tuňák, opepříme, osolíme. Přidáme těstoviny a promícháme. Je to velmi rychlé a...
více o Tuňákový salát Mexico
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, pokud s kostí, uděláme zářez u kosti. Potřeme česnekem, proložíme do nakládací mísy s cibulí a...
více o Maso na gril
Do kastrůlku dáme všechny suroviny, kromě kuřete a vaříme zvolna asi 10 minut. Vychladíme. Očištěné a jemně nasolené kuře potřeme marinádou zvenku i...
více o Kuře na grilu
Uvařenou řepu, vaříme ji s trochou octa a soli, oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky. Salám nakrájíme na malé kostičky a rovněž tak cibuli....
více o Pomazánka z červené řepy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme...
více o Gratinovaná játra
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo...
více o Rybí filé na labužnický způsob
Maso nakrájíme na plát, osolíme, okořeníme. Švestky nakrájíme, promícháme s lupínky, skořicí a majoránkou. Směs natřeme na plát masa. Stočíme roládu a...
více o Krůtí roláda II.
Uvařené široké nudle osmažíme v rozehřátém oleji. Cibulku pokrájíme na drobno, zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme pokrájený pórek, pokrájenou papriku...
více o Smažené nudle na čínský způsob II.
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom pokrájíme na hrubší nudličky a opražíme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým černým...
více o Vepřové maso na víně II.
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z...
více o Pštrosí vejce III.
Odstraníme nať z fenyklu. Fenykl rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Osmahneme maso na oleji, přidáme fenykl. Potom podlejeme bujónem a pomerančovou...
více o Vepřové s fenyklem
Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek, pokapeme citronem a vše smícháme ze...
více o Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme chvíli odstát. Pak přidáme vejce...
více o Dýňové bramboráky
Kuřecí maso nadrobno nasekat. Cibuli, petrželku, řapík celeru a chilli papričku (kdo má rád ostrá jídla, nechá semínka, jinak vyhodit) nakrájet...
více o Pikantní kuřecí karbanátky
Opláchnuté a osušené řízky naklepeme přes fólii a z jedné strany je potřeme směsí s prolisovaného česneku, soli a oleje.
Na každý řízek položíme...
více o Balkánské závitky
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté svaříme vodu a bujon, do toho přidáme kečup a promícháme. Přidáme nastrouhané česneky a...
více o Kuře v kečupu II.
Uzené maso, klobásu a vejce pokrájíme a ozdobně rozložíme na hlubší mísu. Smícháme smetanu s jogurtem, přidáme křen, osolíme, opepříme, dobře...
více o Velikonoční salát II.
Všechny ingredience na omáčku smícháme a vaříme 30 minut (jednotlivé ingredience dáme podle chuti). Vešleháme škrobovou moučku, přecedíme a necháme...
více o Pikantní vejce
Uzené maso uvaříme ve vodě s celou cibulí, celým novým kořením a černým pepřem. Necháme vychladnout. Nakrájené žampiony podusíme na oleji, osolíme,...
více o Uzené maso se žampiony
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před...
více o Polévka z uzeného masa II.
Prsa nakrájíme na kostky, ochutíme pepřem, kari, osolíme, pokapeme pivem a necháme 2-3 hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky...
více o Kuřecí špíz s pivem
Na másle opražíme na kostky nakrájenou zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, krátce opražíme, zalejeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme....
více o Pivní polévka
Kotlety osolíme, opepříme a prudce z obou stran opečeme. Potom je obalíme ve směsi strouhanky a sekané natě. Vložíme na pekáč a při 200 °C pečeme do...
více o Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou
Do kastrolku dáme olej a med a zahřejeme. Přidáme hořčici a pepř. Promícháme a touto směsí potíráme maso a obalíme ve strouhance. Uložíme do...
více o Kachní prsa v medovém těstíčku
Oloupané banány namočíme na 2 hodiny do rumu a trošky kokosu. Na naklepané, osolené, opepřené a kari kořením posypané řízky položíme šunku, plátek...
více o Kokosový závitek
Brynzu rozmícháme s prolisovaným česnekem, na drobno nakrájenými olivami, osolíme, opepříme. Kotlety nakrájíme tak, aby vznikly kapsy, naplníme...
více o Kotlety plněné brynzou II.
Na oleji zpěníme cibuli, dáme na kolečka nakrájené brambory, trochu orestujeme, zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, můžeme přidat i jiné...
více o Chlebová polévka od Martínka
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na oleji...
více o Znojemské vepřové plátky
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já...
více o Nejúžasnější jogurtové řízky
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme. Pečeme zvolna v dobře vymaštěném...
více o Nádivka šumavská - starodávná
Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno,...
více o Anglické závitky
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno...
více o Vepřové koleno marinované
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Potom je příčně rozkrojíme na poloviny. Mezi poloviny vajec vložíme plátek rajčete a spojíme párátkem....
více o Vajíčkové špízy
Máslo vymícháme se žloutky a solí, přidáme nadrobno nakrájené maso a bůček, na kostky nakrájenou žemli zvlhčenou vývarem z uzeného masa, sekané...
více o Velikonoční baba
Maso vaříme se solí, cibulí a kořením, dokud maso není měkké. Potom polévku scedíme, maso nakrájíme na kostky a spolu s mrkví nakrájenou na kolečka...
více o Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na každý hovězí plátek plátek vepřový. Obalíme v mouce, zbylou mouku sklepneme a dobře přitlačíme....
více o Dvojbarevné rolky
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme na nudličky nakrájenou šunkou a slaninou. Vejce rozmícháme se solí a...
více o Vepřová roláda II.