Chobotničky necháme zvolna rozmrazit, dobře opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody (nesmí být osolená). Oškrábeme si menší brambory a...
více o Pečené chobotničky
Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme a vaříme 1 hodinu do měkka, přidáme ostatní, rozmixujeme, propasírujeme a plníme do sklenic. Můžeme sterilizovat....
více o Domácí hořčice
Zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni maso nakrájené na kostky a prudce opečeme, pak osolíme, opepříme, zakapeme sójovou a worchestrovou omáčkou,...
více o Hovězí na rajčatech
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami
Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme mouku, vejce, jemně nasekanou cibuli, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný...
více o Trenčínský řízek
Sýr a salám nastrouháme na hrubo, přidáme vejce a ochutíme. Mažeme na plátky chleba či pečivo. Zapečeme v troubě na 200 °C.
Rychlá a chutná večeře,...
více o Rychlá večeře III.
Nejdříve uvaříme těstoviny.
Umyjeme cuketu, rajčata a nakrájíme vše na 0,5 cm široké proužky
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Oloupeme česnek a...
více o Cuketový nudlový nákyp
V mléce dobře rozšleháme všechny ingredience, a naklepané řízky do něj ponoříme. Druhý den můžeme smažit na tuku. Podáváme s brambory, rýží nebo jen s...
více o Cikánská pečínka
Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na...
více o Cuketa plněná
Polovinu cibule rovnoměrně rozložíme na dně plechu, na cibuli pokládáme kotlety (kotlety naklepeme a z obou stran posolíme, popepříme).
Na kotlety...
více o Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem
Smícháme přefiltrovanou šťávu z citronu s půl hrníčkem oleje, petrželí, majoránkou, drceným česnekem, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso...
více o Marinovaná kuřecí prsa
Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme.
Uvařené těstoviny naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a naskládáme je na vymazaný...
více o Plněné těstoviny tuňákovým krémem
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře....
více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou...
více o Mušle II.
Rozkrájíme cibuli (část na drobno a část na hrubo), cukety nakrájíme na "kostičky" cca 1,5 x 1,5 cm, papriky a hlívu na zhruba stejné dílky. Rajčata...
více o Paella vegetariana
Vše smícháme dohromady, lžicí tvoříme placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance a smažíme, nejlépe na 100% tuku.
Tak jsem spotřebovala zbytek...
více o Špenátové karbanátky II.
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem,...
více o Preclíky
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do...
více o Rychlá Quiche - sýrový dort
Nejprve vymažemé zapékací mísu tukem, poté do ní vložíme první vrstvu brambor nakrájených na kolečka a tyto posolíme.
Poté přidáme nakrájenou cibuli a...
více o Zapečené brambory s nivou a broskví
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme. Přidáme maso, zprudka orestujeme, vsypeme nakrájenou zeleninu, zakapeme...
více o Krůta v zahradě
Nejprve uvaříme vodu. Poté do ní dáme bujón, po rozpuštění bujónu ve vodě přidáme zeleninu a majoránku. Podle chuti osolíme a opepříme a navrch (těsně...
více o Zajímavá mix polévka
Žampiony očistíme, přepůlíme a potřeme marinádou. Grilujeme buď na grilu nebo na kameni z obou stran do zlatohněda. Hodí se jako příloha k sušším...
více o Žampiony z grilu
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu.
Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v...
více o Zhuldovy fazole
Cibuli nakrájíme, vhodíme do mixéru a přidáme všechno ostatní, rozmixujeme do jemna. Omáčka je výborná ke grilovanému masu....
více o Studená hořčičná omáčka
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i...
více o Fazolový guláš s uzeninou
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme smetanou, do které jsme zamíchali...
více o Zapečené brambory se smetanou
Brokolici rozebereme na růžičky a chvilku povaříme. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, povařenou brokolici a hrášek,...
více o Nudle v omáčce
Žampiony a cibuli nakrájime a osmažíme na másle. Přidáme vejce, opepříme, osolíme a přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a petrželku. Takto připravenou směs...
více o Žampionové tousty
Z mléka a polohrubé mouky uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout.
Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle salám, okurku a na jemném struhadle cibuli ...
více o Falešný vlašský salát II.
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Uděláme cibulovu jíšku, kterou zalijeme vodou, rozšleháme a osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme krupky a uzené maso a uvaříme do měkka. Nakrájenou...
více o Polévka kapustová s krupkami a uzeným masem
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a...
více o Vepřová žebírka Balkán
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí...
více o Zelná polévka s knedlíčky
Brokolici rozebereme na malé růžičky a uvařime 5 min. v páře - musí zůstat křupavá. Vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme mouku a kypřící...
více o Brokolicový fofr koláč
Vypracujeme těsto, necháme 4 hodiny odležet v chladnu. Vyválíme na plát silný asi 3 mm, krájíme na čtverce, potřeme žloutkem, posypeme nasekanými...
více o Sýrové sušenky
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něj na jemno nastrouhaný sýr, sůl a koření. Z hmoty děláme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na...
více o Sýrové kuličky III.
Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,...
více o Králík na zelenině II.
Cuketu okrájíme a nastrouháme nahrubo, cibule pokrájíme a vhodíme na olej, necháme zesklovatět, přidáme cuketu a dusíme, když je napůl měkká přidáme...
více o Směs na tousty z cukety
Slaninu nakrájíme na kostky a usmažíme spolu s nakrájenou cibulí, vmícháme vařené brambory nakrájené na kostky a těstoviny, osolíme, opepříme,...
více o Maďarské brambory
Kuře naporcujeme a stáhneme kůži. Z uvedených přísad uděláme směs (žampiony a cibulky nakrájíme na plátky), maso vložíme do směsi a necháme 2 dny...
více o Nakládané kuře
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Poté vyjmeme, naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme...
více o Králík po "španělsku" od tety Olči
Kuře osolit, opepřit, trochu grilovacího koření, položit na pekáč vymazaný slunečnicovým olejem a polít pivem, přiktyté při 180-200 °C cca 30 minut...
více o Kuře na pivu se špenátovými těstovinami
Cukety neloupeme, jen nakrájíme na kolečka (3-4 mm).
Z octa, cukru, soli a vody uvaříme marinádu, ke konci přidáme koření.
Do horké marinády přidáme...
více o Osvěžující cuketa "koketa"
Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím,...
více o Vepřová panenka na slanině
Do misky dáme šťovík a nalejeme na něj mléko a smetanu, zamícháme, až to domícháme nalejeme kysanou smetanu, zamícháme a necháme 10 minut odstát v...
více o Šťovíková pochoutka
Pokrájená kuřecí játra osmažíme s cibulkou, dle chuti opepříme. Pozor - nesolit, aby nezhořkla! Dle návodu připravíme těstoviny do konzistence al...
více o Těstoviny s jatérky
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, lehce opepříme a osmažíme na pánvi s olejem.
Vyválíme si listové těsto a rozkrojíme ho na 4 stejné díly. Na střed...
více o Kuřecí prsa v listovém těstě
Maso z grilovaného kuřete obereme, nakrájíme na kousky, přidáme na kostičky nakrájené broskve, na kolečka nakrájený pórek, vše spojíme kysanou...
více o Kuřecí salát s broskví