Srdíčka uvaříme do měkka ve vodě (asi 1,5 l) se solí, rozpůlenými cibulemi, kořením a kouskem citronové kůry. Potom je vyjmeme a vývar přecedíme. Z...
více o Vepřová srdíčka v omáčce
Roštěnec nařízneme, tence naklepeme, opepříme, dáme do misky, posypeme petrželkou, polijeme vínem a olejem a chladíme tak 3 hodiny. V kastrolu...
více o Závitky plněné houbami po italsku
Do šlehačky přidáme 2 tavené sýry, bujón, bazalku, pepř a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme rozpustit sýry. Pokud...
více o Super bílá omáčka k těstovinám
Dáme vařit kosti a zeleninu ,osolíme okořeníme. Po uvaření procedíme a do vývaru přidáme protlaky a smetanu, necháme vařit, mezitím si připravíme...
více o Rajská polévka z Polska
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a...
více o Chutney švestkové
Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do...
více o Chutney z nedozrálých rajčat
Rozšleháme každé vejce zvlášť se 2 lžičkami vody a usmažíme omelety, které nakrájíme na čtverečky cca 2 cm. Uvaříme zvlášť rýži. Na rozpáleném oleji...
více o Smažená rýže s plody moře
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme, nalejeme smetanu a krátce povaříme a dochutíme.
Potom přimícháme vařené...
více o Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Kuřecí maso očistíme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na nudličky, nakonec obalíme ve lžičce solamylu. Na oleji zpěníme cibulku a prudce osmažíme...
více o Čínské nudle s kuřecím masem
Osmahneme cibulku a česnek, přidáme sušené koření a pražíme na mírném ohni, aby se ne připálilo. Přidáme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran....
více o Kuřecí kari
Krabí tyčinky nakrájíme na větší kousky, přidáme na drobno nakrájenou okurku a cibuli, kukuřici, sůl, pepř, majolku a důkladně promícháme. Dáme...
více o Ukrajinský krabí salát
Na oleji opečeme mleté maso, až pustí tuk a rozpadává se na kousíčky. Pak přidáme jemně usekané cibule a česnek, po chvilce popř. na kousky pokrájenou...
více o Zapečené brambory s mletým masem
Cibuli jemně pokrájíme a osmahneme na tuku. Vedle rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme. Směs přidáme na pánev k cibuli a mícháme, dokud se...
více o Cibulový štrůdl
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a...
více o Cuketové zelí
Vše kromě prsíček dle návodu dát do mísy a pořádně promíchat (kdo používá mix fix, do kterého se tato dávka skvěle vleze doporučuji, protože se to v...
více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě na gril
Brambory oloupeme, nakrajíme na na malé kousky, nasypeme do hrnce, přidáme sůl a kmín a uvaříme. Mezitím na pečící pánvi necháme rozpustit máslo,...
více o Brambory s kuřecím masem a žampiony
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli...
více o Smetanová omáčka k těstovinám a masu
Rajská jablíčka zalijeme studenou vodou, přidáme sádlo, mouku, cibuli a celerovou nať.
Vaříme tak dlouho, až se rajská rozvaří. Mezitím smícháme maso...
více o Maďarské plněné papriky
Křen nastrouháme najemno. Smícháme s lučinou, přidáme majonézu a zakysanou smetanu, nastrouhané jablko a vajíčka. Opepříme osolíme a necháme 1 hodinu...
více o Pomazánka křenové pochutnání
Králíka naporcovat do pekáče, potřít hořčicí, okořenit. Navrch poklást špek nakrájený na plátky. Rozpustit koustku másla a vše máslem zalít. Přikryté...
více o Pikantní králík II.
Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Drožďová pomazánka - Dědův recept
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,...
více o Vepřové maso s hráškem na smetaně
Na vymazaný plech máslem, vysypaný strouhankou položíme lehce naklepané kotlety. Posolíme, popepříme, potřeme kečupem. Nato položíme silnější vrstvu...
více o Zapečené kotlety II.
Řízečky vložíme do mísy a promícháme s marinádou, tu připravíme smícháním vajec, moučky, prolisovaného česneku, soli, pepře a majoránky. Česneku a...
více o Naložené kuřecí řízečky
Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci.
Poté upleskáme menší...
více o Pleskačky
Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.
1/2 této směsi dáme na dno zapékací...
více o Pratchýnino kuře
Mléko, hladkou mouku, sůl, pepř, sýr, papriku a vejce smícháme v hladké těstíčko a v něm obalujeme nakrájené houskové knedlíky, které potom smažíme na...
více o Řízky pro pondělní pohodovou večeři
Chobotničky necháme zvolna rozmrazit, dobře opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody (nesmí být osolená). Oškrábeme si menší brambory a...
více o Pečené chobotničky
Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme a vaříme 1 hodinu do měkka, přidáme ostatní, rozmixujeme, propasírujeme a plníme do sklenic. Můžeme sterilizovat....
více o Domácí hořčice
Zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni maso nakrájené na kostky a prudce opečeme, pak osolíme, opepříme, zakapeme sójovou a worchestrovou omáčkou,...
více o Hovězí na rajčatech
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami
Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme mouku, vejce, jemně nasekanou cibuli, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný...
více o Trenčínský řízek
Sýr a salám nastrouháme na hrubo, přidáme vejce a ochutíme. Mažeme na plátky chleba či pečivo. Zapečeme v troubě na 200 °C.
Rychlá a chutná večeře,...
více o Rychlá večeře III.
Nejdříve uvaříme těstoviny.
Umyjeme cuketu, rajčata a nakrájíme vše na 0,5 cm široké proužky
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Oloupeme česnek a...
více o Cuketový nudlový nákyp
V mléce dobře rozšleháme všechny ingredience, a naklepané řízky do něj ponoříme. Druhý den můžeme smažit na tuku. Podáváme s brambory, rýží nebo jen s...
více o Cikánská pečínka
Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na...
více o Cuketa plněná
Polovinu cibule rovnoměrně rozložíme na dně plechu, na cibuli pokládáme kotlety (kotlety naklepeme a z obou stran posolíme, popepříme).
Na kotlety...
více o Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem
Smícháme přefiltrovanou šťávu z citronu s půl hrníčkem oleje, petrželí, majoránkou, drceným česnekem, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso...
více o Marinovaná kuřecí prsa
Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme.
Uvařené těstoviny naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a naskládáme je na vymazaný...
více o Plněné těstoviny tuňákovým krémem
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře....
více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou...
více o Mušle II.
Rozkrájíme cibuli (část na drobno a část na hrubo), cukety nakrájíme na "kostičky" cca 1,5 x 1,5 cm, papriky a hlívu na zhruba stejné dílky. Rajčata...
více o Paella vegetariana
Vše smícháme dohromady, lžicí tvoříme placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance a smažíme, nejlépe na 100% tuku.
Tak jsem spotřebovala zbytek...
více o Špenátové karbanátky II.
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem,...
více o Preclíky