Tofu nakrájíme na malé kostky, vložíme do smetany, osolíme a necháme 2-3 hod. odstát. Potom ho scedíme a přidáme k němu na malé kostičky nakrájené...
více o Paprikový salát s tofu
Vše smícháme v těsto. Na rozpálené pánvi osmahneme placky - cca 5 placek, na které ještě za tepla rozetřeme kečup, posypeme cibulí a strouhaným sýrem....
více o Bramborová placka s masem
Játra ponecháme přes noc v mléce v lednici, aby změkla. Asi hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, aby se později lépe krájela. Sádlo rozpálíme v...
více o Játra po toskánsku
Z mléka, vajec, žloutku a mouky připravíme těstíčko a trochu je osolíme. Na oleji děláme tenké palačinky.
Mražený listový špenát vložíme na...
více o Palačinky plněné špenátem
Maso omyjeme, osušíme a kolem dokola vydatně opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách opečeme. Troubu předehřejeme na 200...
více o Kořeněná uzená pečínka
Housky (den staré) nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s vajíčky a s nahrubo nastrouhaným sýrem. Směs můžeme vylepšit přídáním bylinek (libeček,...
více o Smažené sýrové placičky
Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky. Bramborové...
více o Sekaná v bramborovém těstě
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme na kostky nakrájené hlavičky hub, přidáme vegetu a rozetřený česnek, pepř,...
více o Zapečené houby s hermelínem
Připravíme si celou panenku - tím myslím maso, špikovacím nožem doprostřed prořízneme díru a promažeme jí hořčicí, dále do ní vložíme na proužky...
více o Rock 'n' Roll to panna
Červené zelí slijeme z nálevu a necháme okapat. V misce smícháme pomazánkové máslo, majonézu, strouhaný eidam, přidáme 4 vejce natvrdo (jemně nasekaná...
více o Kunčická pomazánka
Maso naklepeme, opepříme a osolíme. Oloupané natvrdo uvařené vejce zabalíme do plátku šunky a pak do řízku. Upevníme párátkem a obalíme v trojobalu ...
více o Skotská vejce
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý...
více o Fazolková polévka s mrkví
**Placičky:** vše smícháme a pečeme na pánvi. Má to konzistenci jako bramborák. Pečeme také tak. Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené jen...
více o Cuketové placičky nebo i nádivka
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme houby, podliejeme troškou vody a necháme dusit, až jsou houby měkké. Těsto...
více o Houbové karbanátky bez masa
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme...
více o Zapékaný guláš
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230 °C se peče asi 1 a 1/2 hodíny....
více o Prezidentský guláš II.
Kousky masa zasmažíme do růžova, přidáme nakrájenou cibuli a houby. Po 5 minutách přidáme koření a přilejeme víno. Necháme chvíli podusit a podle...
více o Obalovaná polenta s kuřecím a houbami
Čočku namočíme, uvaříme se solí, bujónem, vegetou a jedním bobkovým listem (stačí malý, hodně provoní). Až je hotová, vycedíme přebytečnou vodu a...
více o Čočkový salát na kyselo
Ze všech plechovek odlijememe tekutinu a pevný obsah smícháme dohromady. (Pokud jsou žampiony naložené v kusech, rozsekáme je na menší kousky). Podle...
více o Rychlý salát s tuňákem
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a...
více o Špízy na grilu
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli....
více o Jiný houbový gulášek
Připravíme si nálev na rýži: rajčata, 1 cibuli a česnek, vše očistíme a omyjeme, nahrubo nakrájíme, zalijeme vodou a 10 minut povaříme.
Pak...
více o Rajčatová rýže s hráškem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji, až zesklovatí. Zaprášíme ji mletou paprikou, opepříme, osolíme a...
více o Brambory na paprice s kuřecím masem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev...
více o Vepřová pro zimní dny
Houby pokrájíme na menší kousky a povaříme 10 min. ve vodě. Cibuli orestujeme bez sádla. Vše necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku. Přidáme...
více o Houbové tousty
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme hlívu na proužky, okořeníme, podlijeme a dusíme do měkka.
Potom vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,...
více o Hlíva na divoko jako svíčková
Nakrájenou cibuli na kolečka a česnek na plátky orestujeme na olivovém oleji, vložíme na kousky nakrájená kuřecí prsa a opečeme. Okořeníme pepřem a...
více o Kuřecí kousky v pikantní omáčce
Kotlety osolíme a opepříme a orestujeme na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka a houby rozpůlíme. Kotlety naskládáme do zapékací misky. Vývar svaříme...
více o Kotlety na smetaně IV.
Cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme, vložíme pokrájené maso, prudce opečeme, zaprášíme paprikou, moukou a osolíme, za občasného mírného...
více o Cikánský guláš II.
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové....
více o Živánská po česku
Na pánvi opečeme na kousky nakrájené kuře, okmínujeme (lehce), osolíme, chvíli podusíme. Přidáme nakrájené houby, trošku opepříme a podusíme. Když je...
více o Houbová mňamka s kuřetem
Hlívu uvaříme (vývar použijeme na polévku), po zchladnutí nakrájíme, přidáme krájenou cibuli a kapii. Z ostatních ingrediencí umícháme klasickou...
více o Hlíva jako salát
Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným...
více o Hlíva ústřičná jako minutka
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky...
více o Španělská paella
Na oleji osmažíme kolečka pórku a cibule. Přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a poprášíme mletým zázvorem. Opečeme ze všech stran,...
více o Matějská pečeně
Maso nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Na maso nalijeme olej a nasypeme vybrané koření, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vložíme do lednice....
více o Těstoviny se smetanovou omáčkou
Na větší množství rozpáleného oleje dáme 150-200 g steak osolený a opepřený, který je potřený z jedné strany hořčicí a česnekem, na němž je přiložen...
více o Steak all exklusive
Prsíčka nakrájíme na podlouhlé nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky. Na oleji osmažíme obě...
více o Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou
Cibuli nakrájíme a usmažíme na oleji, přidáme zeleninu, salám pokrájený na kostičky a orestujeme. Vmícháme uvařené těstoviny a nakrájený hermelín....
více o Těstoviny s hermelínem
Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme...
více o Selská pivní polévka
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na tuku, přidáme nakrájené uzené maso a kmín, ještě chvíli restujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Do talíře dáme...
více o Cibulačka
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme, přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a podusíme. Vmícháme protlak a koření podle chuti.
Dáme do vymazané...
více o Ďáblova pochoutka
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme pivo, prohřejeme a dolijeme...
více o Tvarůžková polévka
Dýni nakrájíme na malé kostky a dusíme v 1 dcl vody asi 15 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, dýni rozmixujeme, vmícháme najemno nakrájenou...
více o Dýňový tataráček
Do párků uděláme podélné zářezy a vložíme do nich kozí roh. Dáme do sklenice, proložíme kolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a...
více o Rohaté párky
Krůtí stehno dáme vařit (já do papiňáku) s jednou střední cibulí, čtyřmi stroužky česneku, asi osmi zrnky nového koření a deseti pepři. Na nakrájené...
více o Krůtí stehno trochu na divoko
Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme "al dente" (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu...
více o Špagety Carbonara
Kuře naprocujeme, osolíme a opepříme, potřeme silnější vrstvou hořčice, po obou stranách. Vložíme do kastrolu kostmi nahoru, obložíme máslem...
více o Kuře s hořčicí na šlehačce
Fazole necháme okapat, zalijeme vařící vodou se saturejkou a necháme přejít varem. Scedíme, tekutinu zachytíme a dolijeme vodou na 3/4 l.
Cibuli a...
více o Fazole na smetaně