Maso rozklepat na tenké plátky, nakrájet na proužky cca 3x7 cm, opepřit, osolit a zprudka osmažit na cibulce.
Přidat nakrájená rajčata, papriky na...
více o Telecí fazole
Mléko nalejeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a posypeme je...
více o Rychlá houbová omáčka
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, květák, salám a eidam nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme, opepříme, přidáme trochu oleje,...
více o Zapečené brambory s květákem
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, opečeme. Slijeme tuk. Přidáme čočku, zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme zeleninu, masox a uvaříme...
více o Čočka po "chlapsku"
Králíka omyjeme naporcujeme. Osolíme, opepříme a přidáme trošku grilovacího koření.
Zelí slijeme a vysypeme na plech nebo pekáč. Na to dáme porce...
více o Králík na zelí
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou.
Podáváte na rohlíku jako jednohubky. Uvidíte že se toho vždy...
více o Česneková pomazánka - nejlepší
Smícháme rúzné druhy sýrů, přidáme kečup a dochutíme solí a pepřem.
Listové těsto rozválíme a potřeme vrstvou připravené směsi. Těsto zabalíme do...
více o Pizza kolečka
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.
Na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme cibulku. Až lehce zrůžoví, přidáme do základu maso a...
více o Ohnivé fazole se švestkami
Všechno nakrájíme na drobné kostičky, smícháme, zalijeme majonézou nebo tatarskou omáčkou, dochutíme a dáme vychladit.
Podáváme namazané na...
více o Slanečková pochoutka
Šunkový salám a sýr nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka a smícháme mleté maso, sýr, salám, pórek, vajíčko, sůl, pepř a nakrájenou petrželku, přidáme...
více o Vylepšená sekaná
Cibuli pokrájíme na kolečka, osmahneme a zaprášíme mletou paprikou. Přídáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní...
více o Čertovský guláš
Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí,...
více o Francouzské škvarky Rillons
Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme a na pánvi (nejlépe na té, kterou můžeme dát i do trouby) opečeme dozlatova.
Hermelín podélně rozřízneme tak, že nám...
více o Kuřecí steak s hermošem a brusinkami
Křen nastrouháme a utřeme s máslem na hustou kaši. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenovou směsí asi 1 cm, vložíme kousek párku nebo...
více o Křenové řízky
Uvařené brambory nakrájíme na osminky a necháme orestovat.
Mezitím si podusíme špenátové lístky (čerstvé minutku, zmrazené do rozmrazení) a v misce je...
více o Špenátovo-bramborová omeleta
Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a...
více o Játra v sýrové omáčce
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme...
více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku
Z másla, mouky a mléka uvaříme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme nakrájené syrečky, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud...
více o Syrečková všehochuť
Olomoucké syrečky nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku, rajče bez slupky, nahrubo...
více o Salát z olomouckých syrečků
Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka, salát vypereme a necháme okapat, pak natrháme na menší kousky, nebo nakrájíme. Cherry rajčátka nakrájíme na...
více o Macho sváteční salát
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku.
Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C....
více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,...
více o Kuře a la Burgas
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do...
více o Brokolicová polévka s brambory
Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým...
více o Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží
Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku,...
více o Lyonská roštěná
Všechny plody moře uvaříme (asi 20 minut) ve slané vodě s papričkou.
Po vychladnutí smícháme s dalšími ingrediencemi a zakápneme olejem.
Pokud...
více o Salát z plodů moře
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly...
více o Těstoviny s česnekem a slaninou
Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na...
více o Dědečkovy brambory
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme....
více o Hovězí guláš v tlakáči
Rozklepané plátky naplníme směsí osmažené cibulky se slaninou, kysané zelí a nastrouhané nivy. Spíchneme párátkem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme,...
více o Vepřový sen
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka....
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku...
více o Křupavé brambory v římském hrnci
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme, aby nám vznikl plát. Osolíme, opepříme, vložíme plátek šunky, nakrájenou sterilovanou broskev a zasypeme strouhanou...
více o Krůtí kapsa dle Radka
Maso a houby nakrájíme na kousky, cibule a rajčata na tenká kolečka. Všechny ingredience smícháme opatrně a ponecháme v lednici alespoň 24 hodin.
Pak...
více o Jídlo z papíru
Tento pokrm je velice rozmanitý, můžete použít prakticky cokoliv. Rád perličky připravuji z několika druhů masa a každou s jinou náplní, ale je to jen...
více o Wenušina improvizovaná perlička
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku.
Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,...
více o Koleno pečené s mletým masem
Sójové boby necháme přes noc namočené ve vodě. Ve stejné vodě je druhý den uvaříme do měkka. Měkké je scedíme a umeleme na masovém strojku společně s...
více o Sójové karbanátky
Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky).
Nálev promícháme s masem, přidáme...
více o Čínský kuřecí salát
Oloupanou, vydlabanou cuketu nakrájíme na velikost "bramborových hranolků".
Cibuli na jemné půlměsíčky, dáme do mísy, promícháme se lžící soli a...
více o Cuketové matesy II.
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce...
více o Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a vložíme na plech. Klademe na něj vrstvu tenkých plátků brambor, vrstvu plátků dýně, vrstvu tvarohu....
více o Dýňový nákyp
Sušené houby namočíme na 1 hodinu.
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme trošku oleje a nakrájenou cibuli, kterou opražíme do sklovita. Potom...
více o Houby - z každého rožku trošku
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, dáme polovinu na plátky nakrájené dýně, osolíme, opepříme, posypeme...
více o Zapékaná dýně
Kuře rozkrojíme podél hřbetu a rukou naplocho roztlačíme. Ze všech stran okořeníme a osolíme. Hřbetem dolů položíme na vymazaný pekáček a zatížíme...
více o Předpečené kuře
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón, opepříme,...
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso...
více o Jehněčí plec pečená
Kuřecí plátky posolíme a naskládáme do pečící misky. Nakrájíme na hrubo cibule a necháme zpěnit na oleji (oleje může být míň), přidáme kečup a necháme...
více o Kuřecí plátky podle Makulky
Prsíčka si nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme je steakovým a pepřovým kořením. Zprudka je orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený hermelín,...
více o Excelentní zážitek
Cibulku zpěníme, osmahneme pokrájenou šunku a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a necháme chvilku probublat.
Smícháme s uvařenými těstovinami, do...
více o Rychlá lehká večeře
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí...
více o Papáčkovy špagety (těstoviny)