Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou ...
více o Játrový flamendr "Kalimero"
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek, do zbylého mléka rozšleháme žloutky. Česnek utřeme se solí, cibuli na jemno nakrájet, obojí zapěnit na sádle....
více o Cibulové houstičky
Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně posolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do lednice. Sůl...
více o Tzatziki po česku - vlastní recept
Jakoukoliv uzenou rybu (nejlepší je sumec) zbavíme kostí, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru a rozmixujeme.
Pak přidáme majonézu, pepř,...
více o Pomazánka z uzených ryb
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého...
více o Obalené řízky bez obalování
Zelí nakrájíme a dáme vařit s kmínem a solí. Když změkne, slejeme nadbytečnou vodu - ale část necháme v zelí, do horkého vsypeme cibuli nadrobno...
více o Vařený salát
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,...
více o Zbojnické kolínko
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji...
více o Roládky s kysaným zelím
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky ...
více o Zelný salát III.
Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme nokerle ...
více o Nokerle s vajíčkem
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky nakrájené papriky,...
více o Kuře na jablečném džusu
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené kuřecí kousky, okořeníme a podusíme. Přidáme na nudličky nakrájený salát, bujón rozpustíme v horké vodě a...
více o Frikasé
Eidam nastrouháme najemno a zalijeme troškou mléka, aby se sýr nasákl. Přidáme utřený česnek a tatarku a dobře promícháme. Dochutíme.
Výborná na...
více o Česnekovo-eidamová pomazánka
Uvařené brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme na dno vymazané zapékací misky a osolíme, opepříme a popraprikujeme.
Mezitím si spaříme...
více o Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
Květák a brokolici necháme projít varem. Orestujeme cibulku na másle v kastrolu nebo hlubší pánvy. Rybí filé pokapané citronem nakrájíme na větší...
více o Filé z Islandu na smetaně
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejeme olej a za častého míchání na něm opečeme pórek a mrkev. Přilijeme sojovou omáčku a dusíme pod...
více o Nudle po čínsku
Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...).
V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem,...
více o Jarní tvaroh s lupením
Uvařená vajíčka rozkrojíme napůl, žloutek dáme na talíř a vidličkou ho rozetřeme spolu s dvěma lžícemi hořčice a lžící margarínu. Pak přidáme na...
více o Vajíčková pomazánka II.
Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku....
více o Ázerbájdžánské kutaby s masem
Celer a mrkev nastrouháme (jako na bramboráky), rozpustíme máslo a celer s mrkví na něm opražíme, až pustí mrkev barvu. Zalejeme mírně vodou, osolíme,...
více o Celerová jemná polévka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením. Upečema na pánvi na oleji a odložíme. Na pánvi osmažíme dozlatova na nudličky...
více o Špenátová kuřecí prsíčka
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme cibuli,...
více o Plněné kotlety na smetaně
Zelí osolíme a opepříme a necháme ho, aby pustilo vodu. Tu slijeme, k zelí přidáme jogurt, mouka, do které zamícháme prášek do pečiva, vejce. Smažíme...
více o Lívanečky z hlávkového zelí
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu...
více o Bramboráky sváteční
Housku namočíme do mléka, vymačkáme a promícháme s masem. Cibuli osmahneme a vychladlou vmícháme do masa. Přidáme usekanou petrželku, strouhanku,...
více o Placičky z mletého masa II.
Omytý květák a brokolici naporcujeme na růžičky, mrkev nakrájíme na asi 1 cm kolečka, česnek pokrájíme na plátky dáme do hrnce, promícháme se solí...
více o Zeleninový talíř II.
Větší pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem lehce pomažeme tukem. Vejce rozšleháme se smetanou a tabascem a vlijeme na horký tuk. Necháme usadit 20-30...
více o Jarní omeleta pro 2
Rybičky (obsah celé konzervy) vysypeme do mixéru, přidáme změklé máslo a rozmixováváme a přiléváme olej. Až se nám dobře rozmixuje.
Vylijeme (kašovitý...
více o Rybí pomazánka z makrelových řezů
Maso osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami a smícháme s osmaženou cibulkou. Patisonu odkrojíme vršek, vydlabeme dužinu, nakrájíme na...
více o Plněný patison s telecím masem
Rozpůlím lilek po délce a vykuchám bez poškození šlupky. Vydlabaný vnitřek pokrájím na kousíčky. Zahřeji olivový olej na pánvi a na ponechám dál na...
více o Plněný lilek (melanzane ripiene)
Z kuřecího prsa uděláme kapsu a naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením(opatrně ať nepřesolíme, koření je dost slané a niva také)....
více o Plněná kuřecí prsa a la Verča
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme s olejem, moukou, vejcem, žloutkem, solí a pepřem. Z těsta formujeme kuličky velikosti...
více o Zapékané bramborové kuličky
Vo vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry na jemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a dobře promícháme s játry. Dochutíme mletou červenou...
více o Hrnečková paštika
Z palačinkového těsta upečeme tenké palačinky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rychle opražíme, posypeme paprikou a...
více o Masové palačinky
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, scedíme a přidáme omáčku Pesto Rosso.
Plátky anglické slaniny dáme na plech vyložený pečícím papírema pečeme v troubě...
více o Těstovinový salát s anglickou slaninou
Salátem vyložíme větší misku a doprostřed vložíme všechnu nakrájenou zeleninu, žampióny a maso. Zalijeme dresingem z octa, oleje a soli. Z nivy...
více o Italský salát s nivou
Kapra očistíme a rozpůlíme, případně nakrájíme na porce. Do pekáče nalijeme olivový olej a rozpálíme. Kapra okořeníme, vložíme do pekáče a z obou...
více o Pečený kapr
Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Nivu utřeme, salám nakrájíme na kostičky a přidáme k těstovinám. Přidáme lžíci majolky, lžíci olivového oleje...
více o Těstovinový salát s nivou II.
Nakrájíme česnek na drobno, cibuli na kroužky, nivu a rajčata na plátky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme plátky rajčat, opepříme je a...
více o Volská oka speciál
Připravíme míchaná vejce na cibulce. Papriky nakrájíme na kousky a povaříme, aby změkly. Papriky s taveným sýrem vmícháme do vajec, přidáme ostatní...
více o Švédské chlebíčky
Sekanou potřeme hořčicí a opepříme a opaprikujeme. Vložíme ji do pánve zároveň s cibulí nakrájenou na kroužky, opečeme z obou stran, přidáme pokrájený...
více o Sekaná na pivu
Houby nakrájíme na kousky, podusíme na osmažené cibuli, ochutíme mletým pepřem, koriandrem a oregánem, můžeme přidat i 1 kuličku nového koření....
více o Zapečené houby na smetaně
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na...
více o Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Brambory uvaříme a uděláme bramborovou kaši. Uvaříme hrách dle návodu, vmícháme kaši, koření, česnek, osmaženou cibulku a osolíme.
Podáváme samotné s...
více o Bramborová kaše s hrachem
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme špenát, osolíme, přidáme mletý pepř, koriandr a chvíli dusíme. Do směsi vmícháme trochu smetany, přidáme...
více o Špenátový nákyp III.
Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého...
více o Pečené fazole se slaninou
Květák s bramborem, karí a jogurtem a placičky púríKvěták rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zpěnit...
více o Indický květák s curry a placičkami púrí
Umícháme řídké těsto na palačinky, které usmažíme. Při smažení vytíráme pánev kůží ze slaniny či ji pokapeme olejem. V mikrovlnce či na pánvy necháme...
více o Palačinky se špenátem II.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Necháme min. 24 hodin uležet v...
více o Pomazánka z nivy s pivem
Vejce, salám a cibuli nasekáme nadrobno, smícháme a spojíme s majolkou. Vmícháme koření. Můžeme vmíchat i zbytky tavených sýrů či salámu z ledničky....
více o Tříbarevná pomazánka