Na olivovém oleji osmahnout prsa nakrájená na tenké proužky (5 minut), pak přidat na koso nakrájené šalotky i s natí, mrkev na tenké proužky a...
více o Kuřecí mandlová polévka
Krůtí prso osolíme, opepříme, prošpikujeme česnekem a zabalíme do anglické slaniny, spíchneme párátky.
Do pekáče dáme kousky másla, rozložíme zeleninu...
více o Krůtí prso jedna báseň
Do většího hrnce dáme máslo a olivový olej a cukr. Zpěníme cibuli pokrájenou na půlkolečka, poté přidáme hrášek a propláchlou rýži. Zalijeme vývarem a...
více o Risi-Bisi po mém
Na vymazaný pekáč klademe plátky masa (hovězí můžeme trochu naklepat), které osolíme a opepříme, na maso naklademe oloupané, na kolečka nakrájené...
více o Maminčino masíčko
Maso nakrájíme na nudličky, na pánvi osmažíme, přidáme koření, zelí, zalijeme mírně vývarem z kostky (nebo z mrkve, celeru a kostí uděláme vývar a...
více o Uzená řezanka pana Kavalíra
Všechno smícháme a rozhodneme se: (1) buď salát s vmíchanou zálivkou připravíme hodinu i více před jídlem - to nám okurky pustí vodu a zálivka bude...
více o Zálivka na okurkový salát
Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti.
Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený...
více o Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Na vyškvařeném špeku se nechá zpěnit nadrobno usekaná cibulka, přidá se 1/2 klobásek (pokrájených na kolečka či měsíčky), osmahneme, přidáme česnek,...
více o Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
**Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky...
více o Mňamka rýže se zelím
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky (nebo na hranolky, jak je kdo zvyklý). Pekáč vymažeme olejem, naskládáme brambory, které prokořeníme, přidáme...
více o Pečené brambory III.
Brambory oloupeme a nakrajíme na středně velké kostky. Pórek omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, salám na kostičky. Na pánvi rozehřejeme...
více o Smetanové brambůrky
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
...
více o Ceasar salát
Kuřecí prsa jemně naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme asi 50-70 g másla a prsa prudce opražíme do zlatova z...
více o Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou
Rozporcovaného králíka okořeníme - česnek, sůl, kmín, podlijeme a dáme péct. Mezitím si připravíme peřinu: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme...
více o Králík v peřině
Pórek nakrajíme na půlkolečka, přidáme šunku, podušené houby, vejce a další suroviny. Uděláme hmotu hustou asi jako na bramboráky. V lívanečníku...
více o Pórkové placičky
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Promícháme a pomalu opečeme v pánvi na oleji doměkka s nakrájenými...
více o Zapečená rýže s bešamelem
Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s...
více o Pečené žampiony
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou červenou paprikou, sójovou omáčkou a worchestrovou omáčkou. Potom přidáme žloutek, prolisovaný česnek...
více o Balíčky s náplní
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájenou cuketu, dýni, barevné papriky, oloupaná rajčata zbavená zrníček, nakrájený...
více o Pečená zelenina s vejci
Očištěná, omytá a usušená kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, obalíme do tenkých plátků anglické slaniny a napichujeme na jehlu...
více o Kuřecí játra na jehle
Bílé fazole uvaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Do vymazané zapékací mísy dáme část uvařených fazolí, osolíme je, okořeníme...
více o Fazolová musaka
Mleté vepřové a hovězí maso smícháme. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, gyrosem, nasekanou bazalkou a petrželovou natí. Promícháme a necháme odstát...
více o Špízy z mletého masa
Rohlíky nakrájené na menší kousky zalejeme mlékem. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji společně s nakrájeným česnekem. Přidáme...
více o Špenátové koule se sýrem
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se...
více o Plněná sekaná
Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout dáme na rozpálený olej, vznikne jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme...
více o Babiččin košíček - Pepíček
Oloupané brambory nastrouhejte na jemno a přebytečnou vodu slijte. Přidejte mléko, vejce, utřené stroužky česneku, pepř, sůl, hladkou mouku, majoránku...
více o Hermelín ve cmundě
Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to...
více o Nesmažené karbanátky
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek.
Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kúru a necháme podusit do sklovata.
Rajčata nakrájíme na...
více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Do zapékací misky nebo na plech rozložíme okapané žampony. Pórek nakrajíme na kolečka a na oleji zprudka osmahneme, přidáme mleté maso a restujeme asi...
více o Zapékané mleté maso se žampiony
Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a...
více o Gyros po řecku s českým masem
V hrnci na oleji opražit dočervena ovesné vločky (dát pozor a nespálit), zaprášit moukou, krátce zasmahnout, podlít vodou a míchat, dokud nezačne...
více o Kvasnicová rodinná polévka
Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat),...
více o Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí maso nakrájíme na menší řízečky, zlehka naklepeme a osolíme. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme mouku, rozmačkaný česnek a...
více o Kuřecí řízečky v česnekovém těstíčku
Maso nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a namačkaný česnek. Pražíme tak dlouho, až paprika ztmavne....
více o Hovězí na černém pivu II.
Játra omyjeme a odblaníme nakrájíme na nudličky. Také cibuli a česnek nadrobno nakrájet. Játra na sádle opečeme, přidáme cibuli a česnek, restujeme....
více o Játra na česneku II.
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na...
více o Játra s anglickou slaninou a žampiony
Kuřecí nakrájíme na malé kousky. Ze strouhaného sýra, vajíčka, hořčice, kečupu a solamylu uděláme těstíčko, osolíme, opepříme. Každý kousek kuřecího...
více o Kuře Myšák
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené brambory a na čtvrtkolečka nakrájenou cuketu. Okmínujeme, osolíme,...
více o Cuketová kulajda - lehká
Krůtí prsa naklepeme na velmi tenko a poté nakrájíme pásy asi 3 cm široké, opepříme, osolíme a stočíme do šnečka. Na 1 špejli přijdou dva šnečci ...
více o Krůtí šnečci v těstíčku
Vezmu lososa (nejlépe různé odřezky) a dám vařit.
Ve větším kastrole rozpustím máslo, na něm osmahnu drobně nakrájenou cibuli a pórek. Zapráším moukou...
více o Lososová polévka
Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme.
V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli...
více o Dušené kuřátko na česneku
Suroviny na zálivku musí mít pokojovou teplotu. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme na takovou konzistenci, která připomíná majonézu.
Bagetu nakrájíme...
více o Salát Caesar
Smícháme v míse jogurt s ostatními přísadami. Rozebereme salát, propereme, natrháme na kousky a jemně vmícháme.
Vynikající s topinkou se sýrem a...
více o Salát z nouze - hlávkový s jogurtem
Ryby nakrájíme na kousky - raději větší, kapii, jablko a pórek najemno. Smícháme, promícháme se smetanou a okořeníme dle chuti.
Chceme-li jemnější...
více o Rybí salát
Ve středním pekáči na oleji osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme párky nakrájené na tenší kolečka a orestujeme. Potom nasypeme...
více o Tarhoňa II.
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby...
více o Dobrovická pikantní roštěná
Z upečeného bůčku odstraníme kůrku. Poté bůček pomeleme nebo rozmixujeme.
Přidáme sýr, cibuli, hořčici, sůl a pepř a nakonec opatrně vmícháme vejce...
více o Bůčková chuťová pomazánka
Plátky krkovičky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní papriku, kmín, gyros a prolisovaný česnek, posypeme špetkou bazalky, pokapeme...
více o Mišiččina fofrkrkovička
Ryby rozdělíme na půl, kůži ponecháme a vyndáme prostřední kost. Rajčata nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Petržel, česnek, kapary, olej, pepř, sůl a...
více o Ryba na zeleno