Žampionům vykroutíme nožky a najemno posekáme a hodíme do misky, k rozmrazené sekané. Ostřejší lžičkou opatrně žampiony vydlabeme, jak to půjde a...
více o Žampiony plněné kuřecí sekanou
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme v chladu...
více o Marináda na maso III.
Žloutky utřeme, přidáme vše ostatní. Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Na rozpálený olej dáváme lžící hromádky. Pečeme z obou stran....
více o Kukuřičné placky
Kotletu nakrájíme asi na 8 plátků. Naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky (ne moc silné). Cibuli nakrájíme na slabá...
více o Kotlety na smetaně zapečené s brambory
Mrkev a celer uvařit. Vychladlou zeleninu umlít spolu s kroupami a cibulí. Smíchat s kořením, vmíchat maso a vejce. Dobře propracovat, přiměřeně...
více o Sekaná s kroupami
Brokolici rozebranou na růžičky, očištěné, nakrájené a slupky zbavené košťály z brokolice dáme na chvíli vařit v páře. Mezitím nakrájíme na plátky...
více o Brokolice takřka veganská
Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud...
více o Špagety Carbonara II.
Cibulku osmahneme na tuku do zlatova. Syrové plecko pomeleme, osolíme a krátce i se šťávou osmahneme na cibulce, až zbělá, přidáme pepř, hrstku...
více o Haše ze syrového masa
Celer, bramboru a tavený sýr umixujeme na hustou kaši. Přimícháme na kostičky nakrájené krabí tyčinky, cibulku i s natí nebo pažitku. Ochutíme solí,...
více o Krabí pomazánka s vařeným celerem
Zprudka orestujeme na oleji cibuli a česnek, přidáme maso, zatáhneme, přidáme protlak, koření a polévku. Podlijeme cca 1 litrem vody a dusíme asi 30...
více o Rychlý guláš "Vitana"
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, brambory a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na alobal. Přidáme lžíci oleje, pár kapek kečupu, sýr,...
více o Pochutnání z alobalu
Brokolici rozebranou na růžičky i s posekanými košťály dáme krátce vařit v páře (stačí pár minut), mezitím nakrájíme zeleninu, vložíme do mísy,...
více o Brokolicový salát s nivou II.
Na cibulce opečeme naklepané, osolené a opepřené kuřecí řízky a na každý dáme velkou lžíci plnotučné hořčice. Opékáme a přidáme nakrájenou anglickou...
více o Výborné kuřecí řízky
Škvarky pomeleme na masovém mlýnku, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurku, podle chuti hořčici, sůl, pepř a kmín. Kdo má chuť, může přidat i...
více o Škvarková pomazánka III.
Tenké plátky slaniny nakrájené na vějířky, kolečka cibule a větší kousky králíka postupně ze všech stran opečeme. Vše vyjmeme a připravíme omáčku.
Do...
více o Králík na černém pivu
Tyčinky, slaninu, kukuřičky, ředkvičky a rajče nakrájíme na kousky, dáme do misky. Na drobno nakrájíme pažitku a vsypeme do misky k ostatním...
více o Krabí salát dle Zuzky a Bdho
Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,...
více o Pikantní vepřové nudličky
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé...
více o Středomořský bažant
Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky...
více o Indické žampióny
Avokádo podélně rozřízneme, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme, přidáme rozetřený...
více o Avokádo zapečené se sýrem
Toustový chléb namažeme kečupem či rajčatovým protlakem. Šunku nakrájíme na malé kousky a pokládáme na namazaný chléb, přidáme nakrájené kousky rajčat...
více o Rychlá skoropizza
Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za...
více o Kuřecí roláda IV.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek dáme na alobal...
více o Řízky v alobalu
Do masa uděláme po vláknu otvory a prošpikujeme párky, osolíme, opepříme a na oleji zprudka zatáhneme.
Maso dáme i z výpekem do pekáče. Přidáme celé...
více o Hovězí špikované sýrovými párky
Brambory překrájíme na půlky a uvaříme do měkka, pak oloupeme. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená...
více o Brambory zapečené s lečem
Těsto vypracujeme, vyválíme 3 mm silné a vykrajujeme z něj kolečka s průměrem asi 6 cm. Na každé kolečko klademe náplň, přehneme a slepíme.
Pirožky...
více o Samsa II.
Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin).
Necháme přikryté na teple 10 minut...
více o Plečinta
Z mouky, soli a vody uděláme těsto. Vody dáme tolik, abychom mohli vypracovat těsto trochu měkčí něž na nudle. Z těsta uděláme malé tenké placky ...
více o Jupka
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo)....
více o Vertuta
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo...
více o Kulebjaka - ruský piroh
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme.
Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu....
více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Vyjmeme, v oleji zpěníme...
více o Vepřové kotlety na hořčici
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady...
více o Nejjednoduší výborná marináda
Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejci a moukou a okořeníme. Tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. Poté kuličky pečeme v troubě...
více o Masové kuličky v sýrovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a cibuli...
více o Kuřecí maso po horácku
Ugrilujeme nejlépe na domácím grilu naložené maso nakrájené na malé nudličky (olej, sójovka, grilovací koření, sůl, pepř, solamyl) a necháme...
více o Alfresco salát s těstovinami
Brambory se nastrouhají najemno, pak se přidají vejce, sůl, pepř a majoránka, nastrouhaná cibule a rozetřený česnek. Přidá se mouka na zahuštění.
Na...
více o Plněný bramborák II.
Rajčata smícháme s cibulí, solí a pepřem.
V hrníčku rozmícháme hořčici s vaječnými žloutky, octem, olejem a česnekem. Směs přidáme k rajčatům a...
více o Rajčatový salát s hořčicí
Oloupanou a očistěnou cuketu nakrájíme na kostky, přidáme zeleninu (já používám mraženou směs na svíčkovou), máslo, osolíme, okořeníme a uvaříme. Pak...
více o Rychlá cuketová polévka
Čočku důkladně propláchneme, necháme 2 hodiny odležet ve vodě, poté vodu slijeme a začneme vařiit. Když čočka začíná měknout, osolíme a přidáme koření...
více o Čočkové kari
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Osolíme, okyselíme octem a zasypeme gyrosovým kořením. Promícháme. Rozpálíme pánev a...
více o Kuřecí salát Gyros
Kroupy vaříme, dokud nejsou měkké, brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme jako na bramborový salát. Smícháme s jemně nakrájenou a do růžova...
více o Kroupová či pohanková bašta
Vařené brambory oloupeme, protlačíme přes mřížkované síto, nebo nakrájíme na kolečka, vajíčka nakrájíme na drobno, ze zeleniny scedíme vodu, přidáme...
více o Francouzské brambory podle maminky
Očištěné a dobře proprané ledvinky vaříme ve vodě 30 minut, potom nakrájíme na nudličky. Kroupy propláchneme studenou vodou, potom přelejeme vroucí...
více o Rassolnik masový
Okurky oloupeme, slupky nakrájíme, zalejeme 150 ml vroucí vody a 10 minut vaříme na mírném ohni. Vývar ze slupek přecedíme, přidáme nakrájené okurky a...
více o Rassolnik z kuřecích drůbků
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše...
více o Bramborová musaka
Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku, kysanou smetanu a hořčici....
více o Výborný letní bramborový salát
Utřít česnek se solí, koření rozmíchat v oleji, přidat ocet s vodou (trochu ostřejší), promíchat a nechat pěkně uležet. Už několik let jíme z masa...
více o Skvělé buřty s cibulí
Kuře rozdělíme na 8 dílů (stehna každé na půl), díly zprudka osmažíme po obou stranách do hněda, přidáme na proužky nakrájenou mrkev, chvilku spolu...
více o Citronové kuře