Kuřecí maso nakrájím na kostičky, smíchám se solí, pepřem a kořením (dávám grilovací, trochu kari, papriku a podle toho, co mám doma), přidám lžíci...
více o Rychlá kuřecí pochoutka II.
Makrely zbavené ploutví a vnitřností umyjeme, usušíme, posypeme pepřem, solí, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Mezitím na másle do růžova...
více o Opilé makrely
Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, dáme do mísy a smícháme s prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Kuřecí maso pokrájíme na malé...
více o Zapečené brambory se smetanou II.
Anglickou slaninu opražíme do křupava, přidáme česnek nasekaný najemno a narychlo osmahneme. Pak přidáme rajčata a zeleninový vývar (stačí jen vegetu...
více o Rajská česnekačka
Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou cibulku (já používám elektrické...
více o Tuňáková pomazánka IV.
Uvařit pohanku. Na tuku osmahnout kostičky cibule, přidat rajčata nakrájená na kostky, koření a česnek. Chviličku podusit, rajčata by měla jen mírně...
více o Zapečená pohanka s rajčaty
Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a...
více o Košovská specialita
Krabí tyčinky a vejce nakrájíme na kousky, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a petrželovou nať nakrájíme najemno. Krabí tyčinky zakápneme citronovou...
více o Krabí salát s vejci
Rozpis je na 2 ks zadních nohou.
Do kastrůlku dáme rozpustit máslo a opečeme na něm porce králíka z obou stran. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou 1/2...
více o Králík na pivu
Na vyškvařené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme máslo. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky a osmahneme na cibuli dozlatova. Pak...
více o Srbské rizoto II.
Houby uvaříme ve slané vodě a necháme okapat. Pak je nasekáme nadrobno, přidáme vajíčka, sůl, pepř, zelenou petrželku a drobně nakrájenou cibuli....
více o Karbanátky z hub
Kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, přidáme cukr a mírně podlijeme vývarem. Dusíme doměkka. K měkkým...
více o Dušené kedlubny
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu mouky a promícháme (připravíme těsto jako na bramborák,...
více o Chlumecký řízek
Celer očistíme, nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme ve vývaru nebo osolené vodě téměř doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku,...
více o Celerová polévka II.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, nasekaný česnek. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, kari a oregano, můžeme přilít trochu vody a dusíme. Ke konci...
více o Masový koláč s brokolicí
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, opepříme, ochutíme šalvějí a bazalkou. Podusíme asi 15 minut. Přimícháme...
více o Verzere
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi oleje, chilli koření, vegety, pepře, plnotučné hořčice a rozmačkaného česneku (popř. česnekové marinády)...
více o Upírova smrt
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do marinády, kterou připravíme z výše uvedených ingrediencí. Tymián je třeba hodně rozdrtit v dlaních,...
více o Vepřové plátky v tymiánu
Papriku omyjeme a očistíme a krátce opečeme na rozehřátém grilu. Poté ji nakrájíme na drobné kostičky. Olivy vyjmeme ze skleničky a na sítku necháme...
více o Avokádo plněné olivovým salátem
Očištěným žampionům opatrně vykroutíme nožky. Nožky nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky s drobně nakrájenou mozzarellou, tvarohem, tuňákem,...
více o Dietní pečené žampiony cisařovny Sisi
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji zpěníme na olivovém oleji. Vmícháme kečup, dobromysl, pepř, sůl a na kolečka nakrájené...
více o Bezmasé tortelini s rajčatovou omáčkou
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky fazolí (1 je lépe scedit),...
více o Mexické fazole II.
Kuřecí stehna na jedné straně obnažíme od kosti, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plech vymažeme máslem a vložíme zeleninu. Poté...
více o Kuřesí stehna pečená se zeleninou
Vejce nasekáme na drobno, přidáme na drobno nakrájené ředkvičky a okurky a spojíme majonézou. Vmícháme pažitku. Toustový chléb nakrájíme na...
více o Chuťovky – trojúhelníčky
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev - bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji...
více o Neškodné rizoto
Zeleninu očistíme a syrovou (!) ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně osolíme a opepříme, promícháme a...
více o Salát plný zdraví - celer a červená řepa
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další...
více o Zapečené brambory - co dům dal
Najemno nakrájíme 4 ředkvičky, sýr a cibulku. Tuto směs dáme vychladit do ledničky a mezitím připravíme omeletu. Na pánvičce rozpálíme olej a klepneme...
více o Zeleninová omeleta
Do vroucí vody s bujónem dáme vařit pokrájený květák/brokolici, bramboru, žampiony, cibulku a v případě chuti hrst fazolek. Vše vaříme asi 15-20 minut...
více o Dietní brokolicová/květáková polévka
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni položíme osolonené a pořádně propepřené kousky králíka. Opékáme do zčervenání masa, poté podlijeme...
více o Cibulový králík na pepři
Maso nakrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění přidáme maso, osolíme a přelijeme vývarem....
více o Těstovinové mazlení
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme, zalijeme...
více o Raz dva rizoto jednodušší
Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky,...
více o Letní úžasnost
1/2 vařených brambor (vařím je již nakrájené na hranolky - pak nemusíte čekat než zchladnou) dáme do vymazaného plechu, na ně nandáte nakrájený salám...
více o Francouzské brambory - jednoduché
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel!...
více o Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme...
více o Vepřové kostky v karamelu
Cibuli, česnek a maso nakrájíme a vše promícháme s ingrediencemi. Kostky masoxu rozpustíme v malém množství teplé vody a doplníme ho do množství 1 l,...
více o Nevařený guláš
V míse důkladně prohněteme mleté maso se studenou vodou. Přidáme nastrouhanou cibuli, utřené stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku. Housku namočíme v...
více o Karbanátky se zeleninou
Namočíme houby, kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, naskládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, navrch dáme...
více o Kotlety na houbách III.
Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme....
více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Do větší mísy nasypeme vločky, zalejeme kefírem a necháme tak půl hodinky stát. Do nabobtnalých vloček přisypeme 3/4 hrnku celozrnné mouky,...
více o Celozrnné lívance s kefírem
Cizrnu den předem namočíme. Vodu slijeme, znovu zalijeme a dáme vařit. Uvaříme do měkka. Vychlazenou cizrnu umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici...
více o Hummous
Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme na umělohmnotném struhadle. Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené...
více o Maggi – prima nápady
Saláty důkladně opereme, osušíme, natrháme a pokapeme 4 lžícemi olivového oleje. Sýr brie nakrájíme na úhledné kostky a obalíme v trojobalu. Osmažíme...
více o Salát se sýrovými nugetami
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce...
více o Chudákova husa
Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, pepř, vejce, olej, kysanou smetanu a kvásek. Zamísíme těsto,...
více o Škvarkové pagáčky
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku pepře a vmícháme tatarskou omáčku...
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Brambory nakrájíme na kolečka, nové i se slupkou a dáme na vymaštěný plech, osolíme a opepříme. Poklademe tenounce nakrájenou anglickou slaninou a...
více o Pečené brambory s anglickou slaninou
Mleté maso spojíme s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, citronovou šťávu a je-li zapotřebí,...
více o Karbanátky na pivu
2 větší cibule pokrájíme na kolečka nebo na proužky a orestujeme na oleji a na slanině nakrájené na kostičky. Pak si ochutíme kořením mleté maso,...
více o Pečené plněné papriky II.