Pórek nakrájíme na kolečka. Dáme do misky. Přidáme máslo, sýry, sůl, pepř, majonézu, nastrouhané jablíčko a smícháme. Pomazánka je výborná.
Můžeme ji...
více o Pórková pomazánka III.
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme. Maso nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po obou stranách opečeme na tuku....
více o Hovězí maso na pivu
Tvaroh, sýr a pomazánkové máslo utřeme na hladkou hmotu. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na delší nudličky nakrájenou šunku, salám a kukuřici,...
více o Tvarohová pomazánka extra
Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou....
více o Kubánské kongri
Oloupané cibule nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso a osmahneme, poté osolíme - maso pustí šťávu. Pak přidáme...
více o Boloňské špagety a la Krupi
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne...
více o Fish chowder (americká rybí polévka)
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, trochu opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo proužky a špek také nakrájíme na slabé plátky....
více o Krkovice po cikánsku
Uvařené, vychlazené fazole vložíme do salátové misky, přidáme drobně nasekanou cibuli a šťávu z jednoho citronu. Zelí velice jemně nastrouháme,...
více o Fazolový salát se zelím
Těsto vyválíme a položíme na plech. Na něj hustě k sobě klademe kolečka rajčat, na ně dáme na kolečka nakrájené okurky a párky nebo na nudličky...
více o Rajčatový koláč
Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na...
více o Vepřové kotlety v leču
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kořením na mleté maso a česnekem. Vše promícháme, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky,...
více o Orlický řizek
Nastrouháme cuketu, cibuli na kolečka, česnek na plátky a vaříme vše v hrnci cca 30 minut. Poté nalijeme do skleniček a sterilujeme 20 minut. Já...
více o Základ na čínu z cukety
Na zbarvený cibulový základ přidám nastrouhaný Junior (podusíme). Pak přidám kukuřici, hrášek, vegetu, kečup, podle chuti česnek, sůl, pepř. Vše...
více o Špagety "Ála"
Ve větším kastrolu osmahneme cibuli do měkka. Přidáme mrkev a sladké brambory a smažíme 10 minút. Zalijeme vývarem, přidáme kousky zázvoru, bobkový...
více o Zlatá polévka
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do hrnce, několikrát zamíchám,...
více o Rychlá polévka II.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory,...
více o Dýňový guláš
Syrové brambory omyjeme a podélně rozkrojíme na půlky. Půlky brambor položíme řeznou plochou na pečící papír a dáme do trouby asi na 20 min. při 200...
více o Plněné brambory II.
Ve vodě s 1 čajovou lžičkou citronové šťávy uvaříme těstoviny al dente. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nasekaný...
více o Mušličky s uzeným sýrem tofu
**Nejprve připravíme knedlíčky:** žemle namočíme do vody, cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na másle dosklovita. Přidáme nasekanou šunku a dáme...
více o Polévka z cuket se šunkovými knedlíčky
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo...
více o Salát z kysaného zelí III.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme játra a orestujeme. Vsypeme nakrájené žampióny, zeleninu a dusíme, až jsou játra hnědá (asi 10 min.)....
více o Rychlá kuřecí játra
Mrkev nastrouháme najemno, osolíme, opepříme,přidáme tatarku - asi 2 lžíce. Zamícháme a můžeme mazat na chleba či rohlíky. Je dobrá i s celerem. Ten...
více o Mrkvová pomazánka IV.
Květák uvaříme do měkka, z mouky, žloutků a mléka uděláme vláčné těstíčko (jako na palačinky), do těsta přidáme nadrobno nakrájený květák a pomalu...
více o Květákové smaženky
Cuketu oloupneme a pokrájíme na plátky, posolíme, lehce opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji.
Po osmažení naskládáme do pekáčku, nebo...
více o Cuk cuketa
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách a necháme odstát, aby pustila šťáva, tu pak slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek...
více o Cuketový bramborák trochu jinak
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se...
více o Joskovo masíčko
Opláchnuté maso nakrájíme na porce osolíme, opepříme, posypeme grilvoacím kořením a opečeme. Na zbylém výpeku orestujeme na půlkolečka nakrájenou...
více o Samoborský kotlet
Sojové plátky necháme namočit asi 20 min v 1 l uvařené vody s omáčkami, solí, pepřem a bujónem. Poté scedíme a schováme ochuenou vodu na později....
více o Sojové plátky na houbách
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji a přidáme rozdrobené hovězí maso. Když je maso hotové, přidáme všechno...
více o Pravé Chilli con carne II.
Rýži dáme uvařit podle návodu na obalu. Brokolici dáme na pár minut do páry, dokud nezměkne. Máslo utřeme se žloutky a z bílků ušleháme sníh. Do másla...
více o Zapečené brokolicové rizoto
Nastrouháme mrkev, cibuli, párek, okurku, přidáme všechny zbývající ingredience a dobře zamícháme. Podáváme s chlebem zdobeným rajčetem....
více o Mrkvová pomazánka III.
V míse rozetřeme mazací sýr, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, společně s majonézou zamícháme, poté přidáme prolisovaný česnek, malinko soli a pepře. Po...
více o Česneková pomazánka III.
Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na kolečka. Pórek také nakrájíme na kolečka, uzené maso na kostičky a brokolici rozebereme na růžičky. Na dno...
více o Žabinec
Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém osmahneme tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli a chapadla z olihní (vše pokrájené na malé kostky). Když je...
více o Plněné olihně
Máslo rozpustíme na pánvi. Poté kuřecí prsa nařízneme na chobotničky a orestujeme. Po orestování přiložíme na prsa plátky slaniny, kuřecí prsa tak...
více o Chobotnicky z kuřecích prsou
Jednotlivá prsa naklepeme na hodně tenko, ale tak, aby se neprotrhla, posolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
Na každý plátek položíme středně velkou...
více o Loupežník v jeskyni
Salát nakrájíme na drobno přidáme nakrájené, ale neoloupané jablko (nejlépe Golden jablko) a rozkrájíme kuličky vína. Kuřecí maso osmažíme na olivovém...
více o Indonéský salát
Na olivovém oleji orestujeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, žampióny a šunku a restujeme dál. Potim...
více o Omáčka na špagety alias Topolino
Nejprve si omyjeme řepu a uvaříme (nejlépe v papiňáku 20 minut). Do skleněné mísy nastrouháme najemno mrkev, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a...
více o Salát z červené řepy s tuňákem
Mrkev a zelí nakrájíme na malé drobné kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme do druhého...
více o Salát Coleslaw
Brambory nastrouháme, přidáme pepř, sůl, propracujeme s tofu, solamylem, řepou a ovesnými vločkami. Na pánvi mírně potřené olejem opékáme malé...
více o Placičky s ovesnými vločkami
Sýr a salám nastrouhat, zeleninu nakrájet, přimíchat zbytek a mazat na tmavý toustový chléb. zdobit zeleninou. Vhodná i na diety....
více o Lehká pomazánka
Cuketu a šunkový salám nakrájíme na malé kostičky. Papriku, žampiony na proužky. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zesklovatět, nejlepší je na sádle....
více o Cuketa na čínu
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím...
více o Italská pohanka
Osolenou tresku vložíme do hrnce, zalijeme půl litrem osolené vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 30 minut na mírném ohni.
Poté ji vyjmeme z...
více o Treska po kalabrijsku II.