Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo...
více o Salát z kysaného zelí III.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme játra a orestujeme. Vsypeme nakrájené žampióny, zeleninu a dusíme, až jsou játra hnědá (asi 10 min.)....
více o Rychlá kuřecí játra
Mrkev nastrouháme najemno, osolíme, opepříme,přidáme tatarku - asi 2 lžíce. Zamícháme a můžeme mazat na chleba či rohlíky. Je dobrá i s celerem. Ten...
více o Mrkvová pomazánka IV.
Květák uvaříme do měkka, z mouky, žloutků a mléka uděláme vláčné těstíčko (jako na palačinky), do těsta přidáme nadrobno nakrájený květák a pomalu...
více o Květákové smaženky
Cuketu oloupneme a pokrájíme na plátky, posolíme, lehce opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji.
Po osmažení naskládáme do pekáčku, nebo...
více o Cuk cuketa
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách a necháme odstát, aby pustila šťáva, tu pak slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek...
více o Cuketový bramborák trochu jinak
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se...
více o Joskovo masíčko
Opláchnuté maso nakrájíme na porce osolíme, opepříme, posypeme grilvoacím kořením a opečeme. Na zbylém výpeku orestujeme na půlkolečka nakrájenou...
více o Samoborský kotlet
Sojové plátky necháme namočit asi 20 min v 1 l uvařené vody s omáčkami, solí, pepřem a bujónem. Poté scedíme a schováme ochuenou vodu na později....
více o Sojové plátky na houbách
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji a přidáme rozdrobené hovězí maso. Když je maso hotové, přidáme všechno...
více o Pravé Chilli con carne II.
Rýži dáme uvařit podle návodu na obalu. Brokolici dáme na pár minut do páry, dokud nezměkne. Máslo utřeme se žloutky a z bílků ušleháme sníh. Do másla...
více o Zapečené brokolicové rizoto
Nastrouháme mrkev, cibuli, párek, okurku, přidáme všechny zbývající ingredience a dobře zamícháme. Podáváme s chlebem zdobeným rajčetem....
více o Mrkvová pomazánka III.
V míse rozetřeme mazací sýr, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, společně s majonézou zamícháme, poté přidáme prolisovaný česnek, malinko soli a pepře. Po...
více o Česneková pomazánka III.
Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na kolečka. Pórek také nakrájíme na kolečka, uzené maso na kostičky a brokolici rozebereme na růžičky. Na dno...
více o Žabinec
Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém osmahneme tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli a chapadla z olihní (vše pokrájené na malé kostky). Když je...
více o Plněné olihně
Máslo rozpustíme na pánvi. Poté kuřecí prsa nařízneme na chobotničky a orestujeme. Po orestování přiložíme na prsa plátky slaniny, kuřecí prsa tak...
více o Chobotnicky z kuřecích prsou
Jednotlivá prsa naklepeme na hodně tenko, ale tak, aby se neprotrhla, posolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
Na každý plátek položíme středně velkou...
více o Loupežník v jeskyni
Salát nakrájíme na drobno přidáme nakrájené, ale neoloupané jablko (nejlépe Golden jablko) a rozkrájíme kuličky vína. Kuřecí maso osmažíme na olivovém...
více o Indonéský salát
Na olivovém oleji orestujeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, žampióny a šunku a restujeme dál. Potim...
více o Omáčka na špagety alias Topolino
Nejprve si omyjeme řepu a uvaříme (nejlépe v papiňáku 20 minut). Do skleněné mísy nastrouháme najemno mrkev, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a...
více o Salát z červené řepy s tuňákem
Mrkev a zelí nakrájíme na malé drobné kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme do druhého...
více o Salát Coleslaw
Brambory nastrouháme, přidáme pepř, sůl, propracujeme s tofu, solamylem, řepou a ovesnými vločkami. Na pánvi mírně potřené olejem opékáme malé...
více o Placičky s ovesnými vločkami
Sýr a salám nastrouhat, zeleninu nakrájet, přimíchat zbytek a mazat na tmavý toustový chléb. zdobit zeleninou. Vhodná i na diety....
více o Lehká pomazánka
Cuketu a šunkový salám nakrájíme na malé kostičky. Papriku, žampiony na proužky. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zesklovatět, nejlepší je na sádle....
více o Cuketa na čínu
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10 minut. Mezitím...
více o Italská pohanka
Osolenou tresku vložíme do hrnce, zalijeme půl litrem osolené vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 30 minut na mírném ohni.
Poté ji vyjmeme z...
více o Treska po kalabrijsku II.
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky dáme do trouby na pekáček na polovinu upéct. Trochu dáme másla a vodu. Mezitím připravíme pórek, žampiony ...
více o Vepřové maso na pórku
Suroviny na karbanátky klasicky smícháme, vytvarujeme malé placičky, obalíme ve strouhance a pomalu na mírném plameni smažíme na oleji dozlatova. Poté...
více o Karbanátky v omáčce
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky a opepříme. Na másle nebo oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme nakrájené maso....
více o Krůtí kostky se žampiony
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme papriku, rozšleháme. Vejce...
více o Toast andaluského rybáře
Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekanou cibuli a nakrájené klobásky orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené...
více o Vydatná česnečka
Na oleji orestujeme cibuli, do ní přidáme na kostky nakrájený dietní salám a nakrájené žampiony a spolu orestujeme. Přidáme kečup a mícháme. Ochutíme...
více o Zapékané pizza topinky
Do hrnce dáme vařit vodu a přidáme propláchnutou rýži a bujón nebo sůl. Když se začne polévka vařit, z oleje a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme...
více o Rejžovka
Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme a vyndáme jadřince. Pak je nakrájíme na asi 8 cm kousky a dáme je na 10 minut povařit do osolené vody. Uvařené...
více o Okurky s tuňákem z Nice
Na másle zpěníme jarní cibulku (používám jen jarní cibulku, má lepší a výraznější chuť), přidáme na kousky nakrájenou libovou anglickou slaninu, na...
více o Gnocchi omáčka
Brambory nakrájíme na tvar hranolků, kuřecí maso na kostičky, hodíme do pekáče s olejem, přidáme kunovjanku (i se šťávou), kečup, 2 lžíce hořčice, sůl...
více o Kunovjanka s kuřecím masem a bramborem
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.
Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v průběhu...
více o Rýžová směs
Cibuli a česnek osmažíme jemně na oleji, přilejeme vařící vodu, nakrájené brambory, kostku bujónu a necháme vařit. Když brambory trochu změknou,...
více o Rajská "mexická" polévka
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli...
více o Židovina
Na rozpáleném tuku osmahneme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření. Potom přimícháme cibuli nakrájenou na proužky,...
více o Čínské nudle (Máša)
Do misky nastrouháme na jemno mrkev, přidáme sýr a pokrájené vejce, lahůdkovou cibulku, kousek másla, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dáme do...
více o Mrkvová mňamka
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Omáčka: na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájený šunkový salám a mírně osmažíme. Do...
více o Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme. Místo majolky můžeme použít i...
více o Rajčatový salát s vejci
Salám umeleme na strojku - 2x! Vejce a cibuli nasekáme na jemňoučko (případně také umeleme). Utřeme máslo s hořčicí a přimícháme všechny ostatní...
více o Výborná pomazánka
Rybu obalíme jako řízek a usmažíme. Z octa, vody, trochu soli a koření uděláme nálev - necháme přejít varem a zchladit. Do sklenice vložíme rybí řízky...
více o Pečenáče