Kuřecí řízečky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dle chutí přidáme koření. Fazolky chvilku povaříme v osolené vodě. Do kastrůlku dáme trochu oleje...
více o Kuřecí steak s fazolkovo-slaninovou čepičkou
Smícháme vločky, semínka, nakrájenou cibuli a česnek s kořením a solí. Přidáme zhruba tolik vody kolik jsme dali vloček. Necháme cca 20 minut odstát ...
více o Sekaná z ovesných vloček
Porce rybího filé osolíme, opepříme a opečeme na osmažené cibuli po obou stranách.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem,...
více o Rybí filé zapečené se sýrem
Najemno nakrouháme zelí. Ve větší pánvi zahřejeme olivový olej, zasypeme ho červenou paprikou, kari a necháme koření rozpustit (nepražíme). Pak...
více o Velmi jednoduchý zelný salát
Cibuli nakrájíme na drobno. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. (Brambory mohou být i syrové). Rajčata...
více o Masová směs v alobalu
Karotku nastrouháme na jemno, přidáme prolisovaný česnek, majolku, sůl, pepř (vše dle chuti) promícháme a necháme asi 1 hod odležet....
více o Karotka s česnekem
Vajíčka uvaříme na tvrdo. Slaninu nakrájíme na kostičky a na kapce oleje vyškvaříme. Uvařená vajíčka nakrájíme podélně, rozložíme na talíř, zakapeme...
více o Selská vejce
Čočku namočíme, slejeme, aby po konzumaci zůstalo jen u větru a zabránili jsme hurikánu :-)zalijeme jí v hrnci tolika vodou, kolik chceme polévky....
více o Odlehčená čočková polívečka
Tyčinky a zeleninu nakrájím na kostičky, vejce nastrouhám jako do pomazánky a vše smíchám s jogurtem a tatarkou a ochutím.
Někdy přidávám nastrouhaný...
více o Surimi salát
V osolené vodě uvařené těstoviny smícháme se směsí, kterou připravíme na pánvi z orestovaného masa, žampionů, pórku, smetany a koření. Vše dáme do...
více o Zapečené těstoviny II.
V osolené vodě uvaříme květák a brokolici, přecedíme a rozštoucháme v míse. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr a salám, nakrájenou cibuli na...
více o Květákovo brokolicové karbanátky
Houby pokrájíme na kousky, a dáme povařit (asi 20 min.). Potom scedíme a necháme chvilku vychladnout. Na větším množství olivového oleje usmažíme...
více o Houbové tousty II.
Do račatového džusu (pokud není, tak do trochy vody) dáme vařit na kolečka nakrájený pórek a petržel. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata nebo o něco...
více o Rajčatovo-pórková polévka
Ingredience smícháme v misce, naposled dávám mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme do vymazaného, hrubou moukou či strouhankou...
více o Slaná cuketová buchta
Předem namočené fazole s bobkovým listem a pepřem uvaříme do měkka. Vodu necháme asi prst nad fazolí, přebytečnou vodu slijeme. Osolíme a zahustíme...
více o Fazolový prívarok
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a 10 min. dusíme....
více o Brambory z Verony
Kuřecí prsíčka nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, česnekový a cibulový pudr a vše důkladně promícháme.
Chléb zbavíme...
více o Thajské jednohubky
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8...
více o Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Nejméně na 8 hodin namočte cizrnu do vody (12 hodin neuškodí). Potom cizrnu pomelte na maso mlýnku společně s cibulí, česnekem a petrželí. Přidejte...
více o Falafel ala dadas
Krkovici upéct jako na klasické vepřo-knedlo-zelo, nakrájet na větší kostky, zelí slít z nálevu, trochu pokrájet, rajčata nakrájet na větší kostky,...
více o Zapečené vepřové
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky či nudličky, osolíme a dle chuti můžeme okořenit grilovacím kořením. Orestujeme na pánvi a necháme vychladnout....
více o Ségřin kuřecí salátek
Omyté filety pokapeme citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Takto upravené osmažíme na másle (kvůli přepalování můžeme přidat kapičku oleje) a...
více o Filety z pangasia s houbovým dipem
Maso, jemně nasekanou cibuli a vejce promícháme s worchestrovou omáčkou dle chuti, osolíme a opepříme. Ze vzniklé hmoty uplácáme placky cca 8 cm v...
více o Hamburgery original
Uděláme si karbanátky (mleté maso, cibule na drobno, sůl, pepř - smícháme s hladkou moukou a tvarujeme placičky). Hlubokký plech vymažeme a naskládáme...
více o Karbanátky s lečem
Do většího hrnce nakráníme cibuli a na oleji osmažíme, přidáme nakrájené zelí, barmbory a houby, zalijeme vodou, osolíme a okořeníme a vaříme doměkka....
více o Polévka ZHB
Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký, celorznný či žitný). Zdobíme např....
více o Tvarůžková pomazánka extra
Rozšleháme mléko s vejci a ochutíme solí a pepřem. Plátky toustového chleba rozložíme na stůl(do dvou řad). Na každý plátek chleba položíme kolečko...
více o Obložené toasty
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky dlouhé asi 4 cm. Z kečupu, solamylu, vajec uděláme těstíčko, osolíme, opepříme a naložíme do něj maso.
Necháme...
více o Kuřecí nugetky
Zelí bez koštálu a papriky nakrájet na menší proužky, mrkev na plátky, cibuli na kolečka a to vše dáme do velikého hrnce a napustíme vodu tak, aby...
více o Tukožroutská polévka
Cibuli na oleji zpěnit do růžova, na ní podusit osolené, okmínované a opepřené houby - jako na smaženici. Do vychladlého vmíchat strouhanku, aby směs...
více o Houbový štrůdl
V polévkovém hrnci orestujeme na tuku cibuli a zelenou papriku, nakrájenou na nudličky. Zaprášíme moukou, ještě chvíli restujeme, poté zalijeme vodou,...
více o Vydatná rajská polévka Stáni Lekešové
Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký jogurt, smícháme bílý jogurt s tvarohem....
více o TZATZIKI - originální řecký recept
Rohlíky nalámeme a namočíme v mléce. Kořenovou zeleninu, brambory, brokolici a 2 vajíčka uvaříme. Zeleninu, brambory a cibuli nakrájíme na kostky ...
více o Zeleninová sekaná
Do pekáče nalijeme 2-3 lžíce olivového oleje (nejlépe panenský) a rovnáme nakrájenou syrovou zeleninu do vrstev: jemně nasekanou cibuli, květák na...
více o Zelenina na víně
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu trochu vody a pod pokličkou...
více o Kuřecí játra se zeleninou
Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a...
více o Roštěnky na zázvoru
Brambory nakrájíme na malé kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme česnek, který rozmačkáme nožem a hodně osolíme. Do vařicí vody přidáme...
více o Česnečka po česku
Uvaříme sójové maso v osolené vodě, s kostou masoxu, česnekem a majoránkou asi 20 min. a poté přecedíme vodu a vymačkáme. Uvaříme rýži s lžičkou kari...
více o Kari rizoto se sójou
Kapustu uvaříme ve slané vodě. Na rozškvařené slanině orestujeme cibuli, kapustu a šmakouna umeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a...
více o Kapustové karbanátky se Šmakounem
Nakrájíme játra na kousky, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z kompotu dáme do misky dvě-tři lžíce kostiček ananasu, přilijeme trochu šťávy a...
více o Drůbeží játra Orient
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme na drobno nakrájené brambory, zalijeme vroucí vodou a...
více o Kmínová polévka s bramborem
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a naložíme do marinády z oleje, soli, pepře, worchestrové a sojové omáčky.
Cibule nakrájíme na větší kousky....
více o iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.
Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme jak jsme zvyklí (plátky, hranolky, kostičky), dáme do mísy, květák povaříme a na drobno pokrájíme, přidáme...
více o Zapečený květák se šmakounem
Na slunečnicovém nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Osolíme, opepříme (nejlépe...
více o Dietní večeře - mňamka
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm...
více o Zámecká drůbeží játra
V hluboké pánvi nebo papiňáku rozehřejeme olej a na něm necháme zezlátnout cibuli - raději déle, ať změkne. Přidáme česnek, kari a chilli koření,...
více o Studentské kari
Vejce uvaříme natvrdo. Vychladlé rozkrojíme na půlku a vyjmeme žloutek tak, aby nám zůstal neporušený bílek. Žloutky umícháme s majonézou a podle...
více o Devil eggs
Jemně nakrájenou cibuli smícháme s kečupem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem. Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs. Přidáme osmažená kolečka...
více o Mexický předkrm