Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme...
více o Plněná panenka
Krevety vyloupeme a omyjeme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na poloviny rozkrájená cherry rajčátka. Osmahneme a vložíme krevety.
Osolíme...
více o Krevety s cherry rajčátky a těstovinami
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
Smetanu naředíme vodou,...
více o Pečené kuřecí na smetaně
Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák.
Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,...
více o Radoušovo ucho
Do hrnce dáme olej a cibuli a restujeme, až je cibule růžová. Přidáme kmín a ještě chvíli restujeme, přidáme sladkou papriku, mouku a brambory....
více o Španělská polévka
Sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky, šunku na nudličky. Jablko a okurky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno....
více o Sýrový salát II.
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vrchní stranu potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a kousek od okraje položíme dílek nivy....
více o Závitky s nivou v "papiňáku"
Z 1 vejce, soli a asi 1 lžíce strouhanky uděláme omeletu, strouhanka proto, aby omeleta lépe držela pohromadě a netrhala se, což má ve zvyku dělat.
Na...
více o Tajemství
Do osolené vody (+nové koření) dáme vařit kroupy a nakrájenou zeleninu, až jsou skoro měkké přidáme nakrájené brambory, povaříme a nakonec přidáme...
více o Kroupová polévka II.
Sýt Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a na hrubo nastrouhané...
více o Masový koláč
Zeleninu,vejce, šunku a sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno, smíchame s uvařenými těstovinami, ochutíme solí, pepřem a spojíme dresinkem ...
více o Těstovinový salát - výborný
Scedíme a vymačkáme šťávu ze zelí. Salám nakrájíme na nudličky, cibuli a vejce nadrobno, smícháme se zelím a kukuřicí, ochutíme solí, pepřem a spojíme...
více o Zelný salát od beu
Osmahneme cibuli na oleji, poté přidáme papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme. Když začne paprika trochu měknout, přidáme na kostičky či...
více o Rychlá, levná čína
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti....
více o Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky. Dáme do kastrolu, mírně podlejeme vodou, osolíme a dusíme, až jsou papriky měkké...
více o Smetanové lečo
Nejdříve smícháme hořčici s octem, postupně ostatní přísady a vše dobře vymícháme. Ostrost si upravíme podle chuti. Křen musí být čerstvý, ne...
více o Ďábelská omáčka k masu
Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové...
více o Polévka z vepřových kostí s haluškami
Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na...
více o Fazolkový prívarok
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli. Vše podlijeme asi 1/2 lahve...
více o Kuřecí křidélka na pivě
Větší pláty alobalu pomažeme olejem. Na každý položíme osolenou porci ryby, kterou opepříme a posypeme drceným česnekem (stroužky rozmáčkneme plochou...
více o Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Na másle orestujeme cibuli, přidáme ostatní suroviny, chvíli podusíme a nalejeme je do pekáčku na kuře. Pečeme ve střední troubě doměkka....
více o Kuře Mexiko
Na kostičky nakrájíme rohlíky a salám. Nastrouháme sýr a vše dohromady nasucho smícháme a vsypeme do máslem hodně vymazané zapékací misky.
V mléce...
více o Sýrový nákyp s rohlíky
Mimo cibule a okurky vše našleháme ve šlehači. Pak cibuli a okurek nastrouháme a přidáme do tatarky. Necháme chvíli rozležet....
více o Lehká tatarská omáčka
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které trošku naklepeme, osolíme a opepříme. V talíři namícháme směs hladké mouky a papriky (já udělám vždycky směs...
více o Vepřové plátky v alobalu
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín a dáme...
více o Pařeznická bramboračka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na plátky nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, opepříme a necháme asi minutu restovat. Nalijeme horký...
více o Chlapské vepřové
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme...
více o Králík na zakysané smetaně
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme maso, orestujeme. Nalejeme kečup, přidáme koření, houby, masox a Moravanku. Vše...
více o Hodslavská řezanka
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran česnekem. Obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou a silně zamáčkneme. Pečeme...
více o Jiříkova pomsta
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí...
více o Polský bigos
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme...
více o Živánská
Do misky rozhnětu pomazánkové máslo s máslem, rozkrájím na drobno šunku a cibuli (na velmi drobno), přidám do misky, zasypu pepřem a trochou oregana a...
více o Pomazánka se šunkou
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Uvaříme je téměř doměkka v osolené vodě. Nasekáme a přidáme žemle (předem nakrájené a namočené v mléce), sůl,...
více o Květákové krokety II.
Zeleninu podusíme v osolené vodě doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a...
více o Zeleninové krokety
Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku a sýr. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi po...
více o Řízečky v košilce
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou)...
více o Chorvatský Ajvar
Rýži můžeme uvařit ve vodě klasickým způsobem nebo ji dáme do parního hrnce do spodní misky a budeme ji dělat společně se zeleninou dle návodu tzn. 25...
více o Rizoto s krevetami z parního hrnce
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes...
více o Skopový pilav
1 cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a za stáleho míchání je opečeme. Posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme 1/4...
více o Masová směs v bramboráku II.
Na 4 porce - každý párek jednotlivě podélně rozkrojíme, ale nedořízneme až do konce. Párek obrátíme do tvaru srdce a na rozřízlých koncích spojíme...
více o Párková srdíčka
Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená...
více o Tučnák na divoko
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš, podle druhu a kvality masa poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku, osolíme, popepříme,...
více o Zapékané masíčko se sýry
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní.
Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo....
více o Lilek plněný fazolí
Do misky dáme mleté škvarky, na hrubo nastrouhaný salám, vejce, okurky. Přidáme ostatní suroviny, majolku až nakonec a promícháme....
více o Škvarková pomazánka IV.
Syrové maso vložíme do pekáče spolu s na větší kostky nakrájenou zeleninou (včetně cibule). Vložíme koření a podlijeme vývarem, nebo vodou (chuť...
více o Dietní rychlá svíčková omáčka
Rajčata dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou, po 20 minutách slijeme, necháme okapat a najemno posekáme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a okořeníme...
více o Telecí závitky s citrónovou omáčkou
Na trochu olivového oleje dáme zpěnit cibulku a anglickou slaninu. Když je skoro opečená, přidáme na plátky nakrájený česnek. Jakmile zesklovatí...
více o Těstoviny s kapustou