Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším "slzičkovém" struhadle (nedrtit v robotu sekacími noži, výsledek není chutný), přidáme majolku, sýr,...
více o Pikantní mrkvová pomazánka II.
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájené rybí filé, přidáme papriku, orient. koření, sůl a pepř. Krátce podusíme. Směs před podáváním promícháme s tatarskou...
více o Salát z rybího filé
Mrkev nastrouháme na silnější nudličky a cuketu nakrájíme na kostky. Špagety dáme do horké vody vařit a před dovařením k nim vsypeme zeleninu a...
více o Špagetová hnízda II.
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme.
Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na kolečka,...
více o Zapekané brambory s pórkem
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažím na pánvi, přidám na kostičky nakrájené krabí tyčinky a orestuji. Osolím, opepřím, přidám kari a zaleji smetanou....
více o Krabí tyčinky na kari s rýží
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Osmažíme na nudličky pokrájené kuřecí maso, přidáme na větší kusy nakrájenou cibulku, grilovací klobásy a...
více o Kuskus II.
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek...
více o Zapékaná krkovice
Olejovky rozmačkejte v míse vidličkou, přidejte jemně nasekanou cibuli, petrželku, sůl, pepř, pokrájené houby (hřibky, žampiony). Vše promíchejte s...
více o Houbová pomazánka s olejovkami II.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, na drobno nakrájíme i cibuli. Všechny suroviny společně smícháme, necháme chviličku odstát. Tvoříme malé...
více o Karbanátky z konzervy
Surový květák nastrouháme na struhadle na jablka, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, mouku, mléko, strouhanku a žloutky, najemno nastrouháme i...
více o Květákové placky II.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách do zlatova osmažíme. Vyšší...
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Vepřové kotlety naklepané,osolené a napepřené orestujeme na pánvi a odložíme na talíř bokem. Do předem vymazaného pekáče vložíme vrstvu předem...
více o Zapečené vepřové kotlety na smetaně
Maso naložíme do koření a necháme přes noc v chladu. Houby, česnek a cibuli jemně nasekáme. Maso osmahneme a do zbylého oleje přidáme máslo, nasekané...
více o Kotlety z Anjou
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme větší kousky...
více o Zapékané medailonky s omáčkou Mornay
Olejovky rozmačkejte v míse vidličkou, přidejte jemně nasekanou cibuli, petrželku, sůl, pepř, pokrájené houby (hříbky nebo žampiony). Vše promíchejte...
více o Houbová pomazánka s olejovkami
Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové...
více o Výborný losos
Kvásek necháme vykvasit na teple, smícháme s ostatním. Necháme na teple vykynout. Utvoříme 8 bochánků, které tvarujeme do koláčku o tloušťce tak 8 mm....
více o Špaldový pizza koláč
Zelí nakrájíme, přidáme ostatní ingredience, množství dle chuti, promačkáme aby zelí pustilo šťávu a dochutíme. Můžeme přidat i dijonskou hořčici....
více o Jednoduchý salát z čínského zelí II.
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky nebo můžeme nastrouhat na hrubo a rozložíme ji v míse na maso i s kořením. Vodu svaříme s octem a po vychlazení...
více o Hovězí na divoko
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (poměr 1-2) a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme zálivku z oleje, octa, citronové šťávy, pepře, soli...
více o Rýžový salát s kuřecím
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a trošku pokapeme olejem...
více o Formanské brambůrky
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na...
více o Bochánky s nádivkou
Smícháme všechny ingredience na marinádu a do ní nejlépe na dva dny naložíme kuře, krůtu nebo králíka. Maso potom naskládáme buď do ohnivzdorné mísy s...
více o Kuře, krůta nebo králík v marinádě
Uvařené brambory ve slupce nakrájíme na kolečka. Cibuli nastrouháme nahrubo, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, orestujeme,...
více o Pstruh na rajčatech
Cibuli nakrájíme na měsíčky a jarní cibulku na válečky. Obě cibule krátce spaříme v osolené vodě a poté prudce ochladíme (nejlépe ve studené vodě s...
více o Cibulový salát
Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, vyklopíme tuňáka a přidáme majolku nebo tatarku....
více o Těstoviný salát s tuňákem
Salsa: rajčata a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s citrónovou šťávou, koriandrem a olivovým olejem a necháme odležet.
Na...
více o Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Prsíčka nakrájíme na malilinkaté nudličky, zprudka osmahneme na trošce oleje, opepříme a osolíme. Přidáme lečo a necháme podusit. Vyrobíme bramboráčky...
více o Kuřecí lečo s bramboráčky
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev. Na závěr ochutíme bylinkovou...
více o Skvělá šunková pomazánka
Uvařená kolínka dame prohřát na pánev (nejlépe na sucho) a po chvíli přidáme 2 rozšlehaná, osolená a opepřená vajíčka. Umícháme do ztuhnutí vajec....
více o Šopské těstoviny
V hrnku rozmícháme mléko s vejci a lžičkou soli. Pak přimícháme mouku a na jemno nastrouhaný tvrdý sýr. Všechno důkladně promícháme. Těsto naléváme...
více o Palačinkové měšce s houbami
Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk...
více o Bramborový bác zjednodušený
Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno...
více o Karbanátky z uzené makrely
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji...
více o Čevabčiči v těstíčku
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na malé kostky. Okořeníme, osolíme, podlijeme a dusíme do změknutí (nejlépe je tento pokrm připravovat v tlakovém...
více o Žarkoje II.
Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku a trochu mléka a na drobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a děláme placičky velké asi...
více o Sekaná jako roštěná
Brokolici uvaříme do poloměkka a nadrobno rozsekáme, košťály můžeme rozmixovat. Vývar necháme zchladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou ...
více o Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě necháme maso "zatáhnout", pak...
více o Kuře tří hořčic Livie Klausové
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut....
více o Burgundská
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Nejprve si připravíme kuřecí maso, které nakrájíme na menší kousky a osolené a opepřené je osmahneme na rozehřátém oleji. Dále nakrájíme na kostičky...
více o Ovocný salát s kuřecím masem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, osmahneme na oleji a uchováme stranou v teple. Cibuli nakrájíme na plátky a dáme dusit na pánev. Jablko...
více o Kuřecí kari II.
Kuřecí maso naklepu, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením jen zjemna. Brambory oloupu, nakrájím na kolečka a začnu klást do pekáčku nejdříve...
více o Brambory se šlehačkou a kuřecím masem
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a...
více o Pórkový nákyp
Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme (nebo dáme trochu...
více o Řízečky alá Pavlína
Pánev potřeme lehce olejem, vyložíme anglickou slaninou a opečeme, rozklepneme na ni vejce (jako volská oka), osolíme, opepříme, posypeme na kolečka...
více o Vejce se slaninou a sýrem
Salám nakrájím na kostičky (většinou si nechám na jemno nakrájet v obchodě a doma je překrojím na kostičky). Přidám najemno nakrájenou cibuli,...
více o Pomazánka na chlebíčky II.