Na rozpáleném oleji do měkka osmažíme maso nakrájené na kousíčky. Opepříme, přidáme nastrouhanou nivu a roztavíme. Přidáme šlehačku a kečup, povaříme....
více o Pikantní kuřecí s nivou
Očištěného králíka naporcujeme, osolíme a po jedné straně potřeme paprikou.
V kastrolu rozpustíme 100 g nakrájené slaniny a porce králíka na ní prudce...
více o Králík pro labužníky
Z bílků ušlehám tuhý sníh. Do toho vmíchám uvařený a rozmačkaný květák. Osolím, opepřím, přidám muškátový oříšek, nasekanou petrželku a žloutky, asi...
více o Květákové placičky III.
Na másle orestujeme na kostičky nakrájený celer, zaprášíme hlakou moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujónovou ksotku a vaříme, dokud...
více o Celerová polévka III.
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu...
více o Zadělávaná kapusta (Kél)
Na másle orestuji na kolečka nakrájený pórek, zaliju vodou a nechám povařit. Přidám na kostičky nakrájené brambory, bujón, ev. sůl. Když je vše měkké,...
více o Pórková polévka s kvasnicovými knedlíčky
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na...
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Vytvoříme si marinádu - med, sojovka, olej, koření, sůl, pepř... Křidélka vložíme do této marinády - NEJLÉPE PŘES NOC. Pečeme (jako obvykle), až jsou...
více o Kuřecí křidélka s medem
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču)...
více o Maso na hořčici
Vejce oloupat a nakrájet na kousky, přidat nakrájenou okurku,cibuli na proužky, dle chuti křen a majonézu, mírně osolit a trochu pepře. Promíchat,...
více o Vejce v křenové majonéze
Špek nadrobno nakrájený necháme restovat do sklovata, přidáme porce králíka, restujeme po obou stranách až má zlatavou barvu, ještě na pánvi porce...
více o Králík na houbách (žampionech)
Ředkvičky, kedlubnu, cibuli, vajíčka, šunku nakrájíme na menší kousky, můžeme i posekat v mixeru. Na drobné kroužky pokrájíme olivy - okapané z nálevu...
více o Ředkvičkovo-kedlubnový salát s olivami
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky dle libosti. Marinádu smícháme a namočíme do ní maso a šup s tím do lednice. Za 24 hodin si rozpálíme gril...
více o Gurmánské medajlonky
Maso osolíme, opepříme a dáme opékát na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme z obou stran, aby maso bylo téměř hotové, poté přímo na maso dáme plátky...
více o Sýrové kuřecí řízečky
Fazole na cca 8 hodin namočíme. Máme-li za ušima, použijeme fazole z konzervy a nemusíme máčet nic.
Syrovou bramboru oloupeme a nakrájíme do tvaru a...
více o Fazole s brambory
Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme vývarem z masa, z...
více o Velikonoční sekanina
V kastrole rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme je 2 lžícemi hladké mouky a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme ji 150 ml mléka, rozšleháme, osolíme,...
více o Kukuřičné krokety
Na oleji osmažíme najemmo nakrájenou cibuli, přidáme česnek, koření, kečup a mleté maso. Dusíme do měkka.
Mezitím oloupeme syrové brambory, nakrájíme...
více o Zapečené brambory s mletým masem a sýrem
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme oloupané a nakrájené ovoce, vše promícháme s majonézou, vložíme dílky nakládaných mandarinek (nálev nepoužíváme),...
více o Salát z krabích tyčinek V.
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme, opepříme, osolíme podle...
více o Salát z krabích tyčinek IV.
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla, zakapeme sojovou omáčkou. Okraje...
více o Kuře v alobalu
Naporcované file osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Připravené porce rozložíme do tukem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Poklademe...
více o Námořnické filé
Česnek prolisujeme a vše dobře smícháme šlehací metlou. Touto zálivkou lehce přeléváme zeleninovou oblohu na talíři, salát a nebo se dá použít jako...
více o Hořčicová zálivka
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a...
více o Výborné špízy
Jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.
řidáme na hranolky nakrájený celer a osmahneme dozlatova. Přisypeme plátky žampionů,...
více o Celerové hranolky s vůní majoránky
Brokolici nebo květák nastrouhat na hrubém struhadle. Přidat mouku, v mléce rozmíchat žloutky, sůl, pepř, zamíchat do brokolice. Z bílků vyšlehat tuhý...
více o Brokolicové placičky za syrova
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka (celý i s natí), může se přidat cibule, pokud je pórek malý. Hořčici,...
více o Pivní placičky
Máslo necháme rozehřát a přidáme nastrouhanou mrkev, kterou na másle řádně podusíme. Přidáme dva stroužky česneku a bujón. Krátce promícháme. A...
více o Celestýnská polévka
Kuskus připravíme dle návodu a necháme odležet. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, papriku, mrkev, cuketu, jemně...
více o Kuskus ke grilovanému kuřeti nebo jehněčímu
Vepřové řízky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou (nemusí se šetřit) a zprudka osmahneme na pánvi....
více o Provoněné vepřové
Hranolky osmažíme, přimícháme hrášek, osolíme a opepříme. Mezitím si rozmícháme vajíčka, přidáme sůl a hranolky s hráškem zalijeme. Necháme pár minut...
více o Hranolky trochu jinak
Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat,...
více o Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou...
více o Bramborový "sýr"
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme podravkou. Pánev vyložíme nakrájenámi měsíčky cibule asi centimetr vysoko, poklademe okořeněným masem a...
více o Vepřové maso se sýrem
Instantní kaši (můžou se použít i předem namočené ovesné vločky) vymícháme s mlékem, přidáme sůl, pepř, vejce, na kostičky nakrájený salám a...
více o Smažené ovesné krokety se sýrem
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kousky, papriku na nudličky, posolíme, připdáme sójovou omáčku a pepř, dáme do hrnce s olejem a...
více o Vepřové nudličky zase jinak
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na chvilku namočíme do mléka. Mléko vymačkáme a rohlíky zpracujeme s mletým masem, přidáme vejce (z jednoho...
více o Nejlepší sekaná dle mého dědy
Omytou a osolenou kachnu osolit vně i zevnitř, okořenit zázvorem a ml. pepřem. Vložit do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, kuličky jalovce, podlít...
více o Kachna po myslivecku
Do misky dáme tavený sýr, měkké máslo, okořeníme pepřem, citr. šťávou a solí a důkladně utřeme, aby hmota byla hladká. Na jemno nakrájíme cibuli,...
více o Sýrová pomazánka s kapary
Houby očistit, omýt v osolené vodě a nechat okapat.
Nakrájet na plátky, dát do hrnce, zalít vývarem aby byly zakryté, přivést k varu, snížit teplotu a...
více o Salát z hlívy ústřičné
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou...
více o Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Droždí rozpustíme s cukrem v polovině vody, necháme při pokojové teplotě stát cca 10-20 minut, než na povrchu budou výrazně viditelné bubliny. Mouku...
více o Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Lilky upečeme v troubě cca 45 min. na 180 °C, necháme vychladnout. Cibulku nakrájet najemno, osmahnout na oleji. Lilky oloupeme a rozdrtíme nejlépe...
více o Lilková pomazánka
Do koleček salámu vyřízněte kapsy, naplňte je nivou a přimačkněte k sobě. Vejce rozšlehejte s mlékem a moukou na zhoustlé těstíčko, podle chuti ho...
více o Gothajský salám s nivou
Pekáč vymažeme máslem a navrstvíme jemně nakrájenou cibuli. Na ni položíme porce osoleného, opepřeného a okmínovaného masa. Trochu podlejeme a...
více o Králík s uzeným sýrem
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou...
více o Kuře po myslivecku III.
Zvlášť uvaříme kysané zelí, den předem namočené fazole, uzené kosti. Smícháme zelí s fazolemi, dolijeme vývarem z kostí nebo vodou, přidáme uzené maso...
více o Fazolačka po Uhersku