Chřest oloupeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Do misky natrháme salát, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka, na kostičky nakrájený...
více o Zeleninový salát s chřestem
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli...
více o Kuřecí stehýnko - špíz
V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Zlehka opražíme. Přilijeme mléko, promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl,...
více o Bramborovo-kapustový koláč
Na celý pekáč položíme alobal a na jedne straně necháme tu samou velikost alobalu volnou, kterou se později pekáč zakryje. Alobal na pekáči potřeme...
více o Vepřové kotlety v alobalu
Předem nakrájíme papriky na drobné kostičky, nastrouháme sýr, nakrájíme cibuli. Na oleji smažím cibuli a když začíná zlátnout přidám rozdrobené droždí...
více o Smraďoch
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli...
více o Špenát jako samostatné jídlo
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou...
více o Zabijačkový guláš II.
Na oleji zpěníme med se sójovou omáčkou. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme kari a necháme zatáhnout.
Poté přidáme...
více o Banánové kuře po čínsku
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, přidáme zbývající suroviny, vše dobře zamícháme a v lívanečníku pečeme placičky.
Podáváme s bramborovou kaší...
více o Kuřecí placičky paní Alenky
Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes...
více o Moje kuřecí čína
Bílé zelí a ledový salát pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka a Lučinu na kostičky. Vše smícháme a přidáme černé olivy. Zálivku umícháme z bílého...
více o Zelný salát s černými olivami
Naklepeme maso naložené den předem do marinády z oleje, medu, sladké papriky, sojové omáčky, soli, pepře a utřeného česneku.
Jablka omyjeme a...
více o Kotlety s jablky
Kuřecí maso důkladně opláchneme a dobře očistíme. Potom ho opékáme na rozpáleném oleji ze všech stran, dokud nezezlátne. Stehna vyndáme na talíř.
Na...
více o Stehýnka s koprovou omáčkou
Brambory a olivy nakrájíme na plátky, rukolu natrháme na menší kousky, balkán na kostičky. Zakapeme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Je skvělý jak...
více o Bramborový salát s rukolou
Nejlépe na hluboký talíř, vrstvíme natrhaný ledový salát na menší kousky. Na salát nasypeme kukuřici, pak nakrájenou papriku a okurku, cibuli a půlená...
více o Vrstvený salát podle Karolíny
Kuřecí prsa naklepeme na nudličky, posypeme kořením gyros a promícháme. Pak si nakrájíme cibulku na měsíčky a osmahneme ji doměkka na pánvičce. Poté...
více o Kuřecí nudličky
Roštěnky rovnoměrně naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do oleje. Pak je nařízneme, aby se nám nezkroutily, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme...
více o Roštěnky na pivu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, jak kdo má rád, např. grilovací koření, česnek atd. Listové těsto...
více o Vepřové plátky v listovém těstě
Sojové maso uvaříme klasickým způsobem v masovém bujónu. Vaříme min. 20 minut na velmi mírném ohni. Vedle si připravíme 2-3 uvařené střední brambory....
více o Sojové maso na vodce se zeleninou
Připravíme brambory na kaši. Oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, přidáme horké mléko, máslo,...
více o Masový koláč II.
Na oleji s máslem zpěníme mouku a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme pokrájenou bramboru a povaříme. Rozmixujeme smetanu s česnekem a špetkou...
více o Krémová česnečka
Propláchnutou čočku 2 hod. máčíme, pak ve stejné vodě uvaříme s bobkovým listem do měkka. Scedíme.
Cibuli a rajčata nakrájet na plátky, česnek...
více o Čočka s cibulí a rajčaty
Špenát spaříme, rozsekáme, přidáme tvaroh, vejce, osolit, opepřit a přidáme polohrubou mouku tak, aby se hmota nelepila (nebo jen minimálně).
Mokrýma...
více o Špenátové noky s parmazánem
Brokolici uvaříme v osolené vodě, uvařenou, pokrájenou vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na brokolici dáme na kolečka nakrájená rajčata....
více o Brokolice alá brokolice
Ořez z vepřové krkovičky upečeme. Měkké maso dáme na prkénko přikryjeme mikrotenovou folií a paličkou na maso roztlučeme. Maso vložíme do mísy přidáme...
více o Francouské škvarečky
Troubu necháme vyhřát na 250 °C. Nakrájené maso zprudka opečeme na pánvi na másle a odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno dáme pokrájenou...
více o Kovářské maso
Hovězí srdce očistíme, zbavíme žilek, blan a opereme. Prošpikujeme 25 g slaniny. Osolíme, opepříme. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a potépřidáme...
více o Hovězí srdce na špeku
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku...
více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Ingredience rukama smícháme k sobě a uděláme těsto. Z těsta si uděláme malé placičky (můžeme rozválet těsto a skleničkou udělat kuličky nebo normálně...
více o Bramborové placičky
Nakrájené žampiony osolíme, opepříme a osmahneme. Salátovou okurku zbavíme jadérek a nakrájíme. Cibuli nasekáme, smícháme se zvlhčenou žemlí, masem,...
více o Sekaná se sýrovou okurkou
Ledový salát omyjeme, natrháme na větší kousky. Přidáme roketu. Rajčata rozmačkáme tak, aby vyteklo trochu štávy. Olivy scedíme a přidámeje do salátu....
více o Salát s roketou a olivami
Kuře naporcujeme na menší kousky bez kostí, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na tuku společně s uzeným a slaninou. Přidáme drcený česnek,...
více o Římské kuře na pánvi
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle a oleji. Okořeníme bazalkou a provensálským kořením. Na pánev nasypeme větší množství cibule,...
více o Kotlety podle Inez
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky masa, obalené škrobem. Maso shrnem stranou, přidáme kostičky cibule, trochu osmahneme, dále proužky...
více o Kuře Cacciatori
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme rozmáčknutý a drobně nakrájený česnek, sypkou papriku, po další chvíli drobně nakrájené...
více o Perkelt z kuřete s tvarohovými těstovinami
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe lžící kysaného zelí (zbytek si necháme do omáčky) a dáme dvě čtvrtky...
více o Závitky se zelím III.
Uvaříme fazole, které jsme nejdříve na 24 hod. namočili. Pokud zůstala část vody, scedíme. Osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a další...
více o Fazolový salát
V hrnci rozehřejeme olivový olej (dávám až pět lžic), na oleji osmahneme najemno nasekanou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a na větší...
více o Pochoutka z hrášku podle řeckého lékaře
Nakrájet zeleninu i šunku a sýr na proužky a vše smíchat. Poté přidat olej a promíchat. Nakonec opepřit, osolit a přidat bazalku.
Nechat uležet v...
více o Zeleninový salát ala Mirka
Maso nakrájíme na silnější nudle, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji.
Přidáme prolisovaný česnek, bob.list, Vegetu,...
více o Vepřové maso na paprice
Maso nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájíme brambory na plátky a do skleněné misky prokládáme maso, brambory, maso......
více o Kotletky na šlehačce
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do...
více o Lasagne pro Davida
Pomazánkové máslo smícháme se sýrem. Sterilovanou červenou řepu rozmixujeme nebo jen vidličkou lehce pomačkáme a přidáme k základu. Opepříme. Zajímavá...
více o Pomazánka z červené řepy jednoduchá
Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku,...
více o Čočka s rýží - ostrá
Maso nakrájíme na kostičky a vše dobře promícháme - nejlépe rukou. Naplníme do rukávu na tlačenku a vaříme v papiňáku 1 hodinu. Poté vyndáme, občas...
více o Vepřovo-vaječná tlačenka
Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku.
Mezitím utřeme...
více o Babiččino pečené kuře s nádivkou
Na másle zpěníme cibuli do zlatova, přidáme maso. Opečeme, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a podlijeme. Přidáme na drobno nakrájené zelí, na...
více o Pekingský hrnec
Houby v šálku zalijeme studenou vodou a necháme máčet min. 2 hodiny. Pak houby scedíme, vymačkáme. Scezenou vodou z hub zalijeme pokrájené rohlíky....
více o Sekaná se sušenými houbami
Maso nakrájíme přes vlákna na silnější plátky, pokrájíme veškerou zeleninu na kolečka (nebo plátky) a vše kromě mouky, sádla a hub dáme do papiňáku...
více o Kližka jinak
Fazole na cca 8 hodin namočíme. Máme-li za ušima, použijeme fazole z konzervy a nemusíme máčet nic. Syrovou bramboru oloupeme a nakrájíme do tvaru a...
více o Fazole s bramborem