• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olivový olej

Olivový olej

Podobné ingredience

  • Červený olej
  • Chilli olej
  • Extra panenský olivový olej
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Vepřové kostky s pórkem a paprikou

Vepřové kostky s pórkem a paprikou

Na 24 hodin naložíme maso do připravené marinády. Na oleji podusíme pórek a papriku asi 2 minuty, přidáme maso a restujeme.... více o Vepřové kostky s pórkem a paprikou

Pochoutka z kuřecího masa

Pochoutka z kuřecího masa

Do připravené marinády naložíme kousky kuřecího masa a necháme uležet 24 hodin. Poté orestujeme na oleji, přidáme hrášek a kukuřici.... více o Pochoutka z kuřecího masa

Rychlá španělská omeleta

Rychlá španělská omeleta

Brambory nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a vejce rozšleháme v misce. Pak nakrájíme špenát a šunku na tenké proužky. Cibuli... více o Rychlá španělská omeleta

90 minut
Pizza těsto z pizzerie

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje... více o Pizza těsto z pizzerie

Pečená sýrem plněná paprika

Pečená sýrem plněná paprika

Papriky omyjeme, překrojíme na dvě půlky a vydlabeme vnitřek. Pak poskládáme do zapékací misky mírně vymazané olivovým olejem jako lodičky. Do každé... více o Pečená sýrem plněná paprika

Mňamky brambory

Mňamky brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, dáme do mísy. Přidáme olej, koření (můžeme přidat petržel, pepř, chilli), rozdrcený česnek a na... více o Mňamky brambory

75 minut
Olivový chléb II.

Olivový chléb II.

Připravíme si kvásek - z droždí a cukru rozetřeme pastu, kterou zalijeme vlažnou vodou, přisypeme mouku a všechny ostatní ingredience olivový olej,... více o Olivový chléb II.

Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně... více o Cizrnová pomazánka

Bramborový salát s Nivou

Bramborový salát s Nivou

V slupce uvařené brambory nakrájíme na kostky. Přidáme na kostky nakrájenou Nivu, posekanou cibuli a promícháme. V jogurtu rozšleháme sůl, cukr, olej,... více o Bramborový salát s Nivou

15 minut
Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme. Podáváme s... více o Pomazánka z cizrny

30 minut
Zapečené fenykly

Zapečené fenykly

Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do... více o Zapečené fenykly

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata... více o Turecká pomazánka z lilku

Pyrenejský králík

Pyrenejský králík

Příprava: přední část králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a ze všech stran opražíme na lžíci oleje. V pekáčku zpěníme na 3 lžících olivového oleje... více o Pyrenejský králík

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

Králičí špíz s rozmarýnovými…

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek.... více o Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

Králik se šunkou a slaninou

Králik se šunkou a slaninou

Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek... více o Králik se šunkou a slaninou

Králík á la Malorca:

Králík á la Malorca:

Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně... více o Králík á la Malorca:

Zapečená brokolice s balkánem

Zapečená brokolice s balkánem

Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou. Na dno zapékací mísy kápneme... více o Zapečená brokolice s balkánem

Jogurtové špagety s pórkem

Jogurtové špagety s pórkem

Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec... více o Jogurtové špagety s pórkem

Olivová pasta (La Tapenade)

Olivová pasta (La Tapenade)

Olivy vypeckujeme a rozmixujeme společně s kapary, sardelkami a olejem. Opepříme. Mažeme na opečenou bagetu. Podáváme jako aperitiv nebo předkrm.... více o Olivová pasta (La Tapenade)

Špízový šalát

Špízový šalát

Drevenú špajdľu na jednom konci zahrotíme a navliekame na ňu striedavo paradajky, na kocky nakrájaný syr, listy bazalky a šunku. Naplnenú špajdľu... více o Špízový šalát

Cestovinový šalát

Cestovinový šalát

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a odložíme. Na olejo orestujeme cibuľku a papriku, pridáme paradajky a krátko podusíme. Posolíme a okoreníme,... více o Cestovinový šalát

Balkánská rajčata s bazalkou

Balkánská rajčata s bazalkou

Na misku nakrájíme na kolečka rajčata, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem, na to plátek balkánského sýra, malý skroječek cibule, malý... více o Balkánská rajčata s bazalkou

Natálčino kuře St. Tropez

Natálčino kuře St. Tropez

Na plechu rozložíme kuřecí stehna a na stejné kousky pokrájenou zeleninu. Stroužky česneku necháme celé, pouze mírně rozmáčkneme. Smícháme ingredience... více o Natálčino kuře St. Tropez

90 minut
Originální omáčka na špagety

Originální omáčka na špagety

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme... více o Originální omáčka na špagety

Pizza těsto III.

Pizza těsto III.

Droždí necháme nakynout ve vodě. Na desce si uděláme hromádku mouky, do ní nalijeme vykynuté kvasnice, přidáme sůl a olej. Těsto dobře vypracujeme,... více o Pizza těsto III.

40 minut
Rajská jablíčka plněná rýží

Rajská jablíčka plněná rýží

Dáme vařit rýži a mezitím rajským jablíčkům odkrojíme tenký plátek v místě, kde z nich vyrůstala stopka. Vydlabeme je a vnitřek z nich dáváme do misky... více o Rajská jablíčka plněná rýží

Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Nejdřív dáme dusit na olej na malé nudličky nakrájená kuřecí prsa, podlijeme trochou vody a přidáme sojovku a Solčanku. Dusíme pod pokličkou na... více o Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Domácí vícezrnný chléb

Domácí vícezrnný chléb

Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík ... více o Domácí vícezrnný chléb

20 minut
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené okurky... více o Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Zapečené ratatouille

Zapečené ratatouille

Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Cuketu, lilky, papriku omyjeme, očistíme a pokrájíme. Rajčata spaříme a oloupeme. Rozehřejeme olej a... více o Zapečené ratatouille

Kuře na Jeníkuv způsob

Kuře na Jeníkuv způsob

Kuře naporcujeme, ostatní přísady smícháme (můžeme naředit vodou) a směsí potřeme naporcované kuře. Pečeme při 200 °C asi 30-45 minut.... více o Kuře na Jeníkuv způsob

Kebab po Syrsku

Kebab po Syrsku

Petrželovou nať, které by mělo být alespoň polovina objemu množství masa, semeleme s masem dvakrát na jemno na masovém strojku, přidáme nasekané... více o Kebab po Syrsku

Lososový salát s citrónovým sorbetem

Lososový salát s citrónovým sorbetem

Ledový salát omyjeme a necháme okapat. Očištěnou šalotku nakrájíme na kolečka. Citron rozkrájíme na 6 kousků. Připravíme si zálivku – v olivovém oleji... více o Lososový salát s citrónovým sorbetem

Krabí zeleninový salátek

Krabí zeleninový salátek

Pokrájíme všechnu zeleninu (kromě pórku) na proužky (rajčata doporučuji zbavit semínek), sýry na kostičky a vše dáme do mísy. Na pánvičce na olivovém... více o Krabí zeleninový salátek

Rychlá lilkovo-papriková večeře

Rychlá lilkovo-papriková večeře

Cibuli nakrájíme a dáme osmahnout na olivovém oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený lilek (i se slupkou, není nutno nechávat... více o Rychlá lilkovo-papriková večeře

Rychlá večeře z cuket

Rychlá večeře z cuket

Na suchou pánev dáme osmahnout slaninu nakrájenou na kostičky. Když slanina pustí trochu tuku, tak přidáme nakrájenou cibulku (na slabé půlměsíčky),... více o Rychlá večeře z cuket

Kuřecí korma

Kuřecí korma

Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu. Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby... více o Kuřecí korma

Nakládaný balkánský sýr II.

Nakládaný balkánský sýr II.

Sýr nakrájíme na kostky, v míse promícháme s prolisovaným česnekem a oregánem. Přendáme do sklenice, zalijeme olejem tak, aby byl sýr potopený,... více o Nakládaný balkánský sýr II.

Česnekové brambory jinak

Česnekové brambory jinak

Syrové brambory (jsou-li pěkné, nemusíme ani loupat) nakrájíme na silnější plátky, rozložíme v jedné vrstvě na plech tence vymazaný obyčejným olejem... více o Česnekové brambory jinak

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Uvedené suroviny 20 minut šleháme do zhoustnutí.... více o Domácí majonéza

Prázdninové placičky

Prázdninové placičky

Do mletého masa rozklepneme vejce, prolisujeme 1 stroužek česneku, přidáme nadrobno nasekanou půlku cibule, koření, sůl a tolik strouhanky, abychom... více o Prázdninové placičky

50 minut
Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Těsto vyválíme a vyložíme jím suchý plech. Celé obložíme plátky mozzarelly (může to být i ta obyčejná česká, která není v nálevu), navrch položíme... více o Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Letní bulharské fazole

Letní bulharské fazole

Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience... více o Letní bulharské fazole

Špagety s olivovým olejem, bazalkou a slunečnicí

Špagety s olivovým olejem, bazalkou a…

Špagety uvaříme běžným způsobem. Na suché pánvičce opražíme slunečnici. Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do hotové cibule... více o Špagety s olivovým olejem, bazalkou a slunečnicí

Vegetariánské rizoto z rýže natural

Vegetariánské rizoto z rýže natural

Na lžíci oleje lehce osmahneme na jemno pokrájenou cibuli a rýži. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku, rajče, rajský protlak, koření (já dávám šafrán,... více o Vegetariánské rizoto z rýže natural

Perník Fitness

Perník Fitness

Sypké suroviny smícháme. Do vlažného mléka rozmícháme vejce, med a olej. Směs vlijeme do sypké směsi a promícháme. Vlijeme do vymazaného a vysypaného... více o Perník Fitness

Vepřové na olivách

Vepřové na olivách

Maso nakrájíme na proužky, mrkve oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a mrkev, osmahneme, na to prolisujeme... více o Vepřové na olivách

Závitky pro mlsouny

Závitky pro mlsouny

Listové těsto rozválíme na obdélníčky libovolně dlouhé, ale asi 20 cm široké. Potřeme na prostředku lučinou a klademe na sebe šunku, eidam, hermelín,... více o Závitky pro mlsouny

Kuřecí pohoda

Kuřecí pohoda

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji do zlatova. Mezitím rozmixujeme broskve a zakysanou smetanu na jemný krém. K masu... více o Kuřecí pohoda

Italské ossobuco

Italské ossobuco

Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve... více o Italské ossobuco

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • ...
  • 55
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

103
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
49
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
48
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Nedávno navštívené recepty:

Rychlá večeře Likér z máty peprné Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Celerový salát Svíčková Stroganov Rychlé langoše z kyšky
Těstoviny s lososem a špenátem Makové řezy s citronem Bramborové housky
Cuketové plátky v pivním těstíčku Jednoduché třešňové / višňové knedlíky Placičky ze zbylé bramborové kaše

Další doporučené ingredience:

Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky Okvětní lístky růží Olej
Olej arašídový Olej z naložených sušených rajčat Olihně Olivová tapenáda Olivový lák
Olivy Olivy s papričkou Olomoucké tvarůžky (syrečky) Oloupané buřty Omáčka
Omáčka Hoisin Omáčka na fondue Omáčka ze zelených rajčat Omega Oplatky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olivový olej
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact