Rajčata nakrájíme na osminky, cibuli na drobné kostičky, vejce, ementál, šunku a papriky také na kostičky. Vše smícháme v misce, přidáme majolku a...
více o Rajský salát
Najemno pokrájenou cibulku smícháme v míse s tuňákem (mírně vykapaným a rozmačkaným vidličkou). Přidáme slité a ve vlažné vodě propláchnuté fazole,...
více o Tuňáková pomazánka s fazolemi
Na oleji osmahneme cibulku s bazalkou, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev. Zalijeme vodou, přidáme koření a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme na...
více o Mrkvičková polévka
Na ravioly rozšleháme vejce a 3/4 nalijeme do mísy, přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme tuhé těsto, které zabalené v folii necháme v chladu...
více o Špenátová polévka s raviolami
Salátové listy očistíme a osušíme. Vejce uvaříme a nakrájíme na půlky. Šalotky očistíme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Salátové listy upravíme na...
více o Salát s křepelčím vejcem a klíčky
Na oleji osmahneme na světlo cibuli a přidáme nakrájenou slaninu, rychle dohromady osmažíme. Přidáme a osmahneme kuře. Přidame papriku a petržel,...
více o Kanadské kuře s fazolemi
Jemně nakrájený česnek a cibuli necháme zpěnit na oliv. oleji. Přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra, prudce osmahneme, okořeníme špetkou...
více o Kuřecí játra se smetanou
Veškerou zeleninu opláchneme, očistíme. Hlávkový salát natrháme, nekrájíme, aby neztratil vitamíny. Zbytek zeleniny krom mrkve nakrájíme na nudličky...
více o Zeleninový salát s tuňákem a šunkou
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky 4x2 cm, dáme do misky posypeme solamylem a promícháme. Zlehka zalejeme sojovou omáčkou a přidáme 3-5 stroužků...
více o Zeleninový salát s kuřecími kousky
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby...
více o Apulijský pstruh na grilu
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme...
více o Zapečený bulgur
Rajčátka nakrájíme na kolečka poklademe na dno skleněné mísy či jakékoliv. Taktéž mozzarelu, poklademe na rajčátka osolíme, opepříme, zakapeme...
více o Rajčátka po italsku
Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku,...
více o Drážďanský špaldový chleba
Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku smícháme...
více o Adrijská Ciabatta
Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou,...
více o Luxusní špízy
Na plátek zmrzlé ryby dáme rozmačkaný nebo rozetřený česnek (na jeden plátek jeden větší stroužek), okořeníme rukou podrceným tymiánem, troškou pepře...
více o Skvělá ryba se zeleninou
Nejdříve podusíme cukety cca 20 minut v tlakovém hrnci, po vyjmutí je rozřízneme na půl (podélně) a vydlabeme vnitřek, tak aby pořád slupka držela...
více o Tuňák s cuketou
Rozmixujeme v mixéru. Vypraný hlávkový salát (nebo směs salátů) natrhám na kousky. Přidám jakoukoliv další pokrájenou zeleninu (rajčata, papriky,...
více o Zálivka na saláty
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund...
více o Tatarák z uzeného lososa
Na talíř (pokud děláme přímo jednotlivé porce, nebo do mísy když děláme celé množství) dáme kukuřici, na ní opraný, osušený, natrhaný salát, poklademe...
více o Salát PAPAS
Květy třezalky tečkované dáme do zavařovací sklenice, zalejeme odměřeným olejem a dobře uzavřeme. Žlutý olej se rázem začne zbarvovat do ruda. Je to...
více o Třezalkový olej
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme...
více o Králík v leču
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm...
více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Nejprve připravíme marinádu. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Přidáme kečup, hořčici, vegetu, víno, olej a mraženou zeleninu. Porce...
více o Králík Co dům dal
Chřest opereme a odřízneme asi 2 cm dřevnaté konce, stonky nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky a rajčata na plátky...
více o Kuře s chřestem v alobalu
Dáme vařit těstoviny.
Mezitím na pánvičce rozpustíme trošku oleje s máslem, opražíme na něm cibulku (není třeba krájet nadrobno), přidáme nakrájené...
více o Krabí tyčinky ala kari
Do hrnce dáme na olivový olej dusit nadrobno nakrájenou větší cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a umícháme jíšku, do které přidáme brambory a ty...
více o Hnědá polévka
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky -...
více o Bedloražniči s dušeným mangoldem
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou žampiony celé...
více o Italské žampiony na gril
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a zprudka orestujeme na oleji (já používám olivový). Maso trochu podlijeme a podusíme...
více o Kuřecí medailonky na kari s pórkem
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30...
více o Balkánský sýr v lilku
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli...
více o Kuřecí stehýnko - špíz
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit do zeleninového bujonu. Vody dáme málo, jako když vaříme rýži. Vaříme 3 minuty a potom necháme pod...
více o Zelenina s pohankou
Špenát propereme, na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer a jemně orestujeme....
více o Lehká špenátová polévka
Z vody cukru a droždí uděláme kvásek, potom do něj dáme olej a hladkou mouku. Těsto musí být polotuhé. Nakonec necháme chvilku vykynout a tvoříme malé...
více o Malé pizzy
Cukety, brambory, rajčata a vejce nebo Šmakouna nakrájejte na stejnoměrné plátky, vložte do zapékací misky, jednotlivé vrstvy podle chuti okořeňte a...
více o I teplá zelenina se dá jíst
Brambory a olivy nakrájíme na plátky, rukolu natrháme na menší kousky, balkán na kostičky. Zakapeme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Je skvělý jak...
více o Bramborový salát s rukolou
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a necháme je marinovat minimálně 1...
více o Kuřecí řízek s hořčicí
Na olivovém oleji zpěníme najmeno nakrájenou cibulku a přidáme na malá asi 3 mm tenká kolečka nakrájeného chřestu (já krájím od špičky asi tak do...
více o Lasagne s chřestem a slaninou
Ořez z vepřové krkovičky upečeme. Měkké maso dáme na prkénko přikryjeme mikrotenovou folií a paličkou na maso roztlučeme. Maso vložíme do mísy přidáme...
více o Francouské škvarečky
Cibulku a papriku očistíme a pokrájíme na kolečka, rajčata na měsíčky a okurku na půlkolečka. Vše lehce osolíme a dostatečně zalijeme olivovým olejem...
více o Šopská klasika
Ledový salát omyjeme, natrháme na větší kousky. Přidáme roketu. Rajčata rozmačkáme tak, aby vyteklo trochu štávy. Olivy scedíme a přidámeje do salátu....
více o Salát s roketou a olivami
Uvaříme fazole, které jsme nejdříve na 24 hod. namočili. Pokud zůstala část vody, scedíme. Osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a další...
více o Fazolový salát
V hrnci rozehřejeme olivový olej (dávám až pět lžic), na oleji osmahneme najemno nasekanou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a na větší...
více o Pochoutka z hrášku podle řeckého lékaře
V pánvi Wok rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, česnek, hlívu ústřičnou. Smažíme, ne dusíme a hlavně nesolíme. Po osmažení vsypeme...
více o Thajské nudle - nejen pro vegetariány
Nejdříve osmahneme na tuku nakrájenou cibuli, pak postupně přidáváme pokrájenou klobásu (používám Dračí), mrkev na větší kousky, brambory na čtvrtky,...
více o Rychlovka z papiňáku
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do...
více o Lasagne pro Davida
Umyjeme kuře, nakrájíme kolečka citrónu, kterým okrájíme kůru. Do kuřete dáme kolečka citrónu a okořeníme solí a pepřem. Do pekáče (hrnce) nalijeme...
více o Kuře s mlékem
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a...
více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Nakrájené brambory předvarit, kousky Bacalhau smočit ve vodě a aspoň jednou vodu po hodině vyměnit (u tresky: nechat ji rozmrznout a nakrájet na...
více o Treska se smetanou (Bacalhau com nata)