• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olivový olej

Olivový olej

Podobné ingredience

  • Červený olej
  • Chilli olej
  • Extra panenský olivový olej
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

80 minut
Plněná perlička na kaštanech

Plněná perlička na kaštanech

Troubu předehřejte na 200 °C. Celer a šalotky oloupejte, celer nakrájejte na kostičky a cibulky rozpulte. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na malé... více o Plněná perlička na kaštanech

Smažené kalamáry

Smažené kalamáry

1. Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout. 2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Smícháme ho s lžící oleje, přidáme nasekanou... více o Smažené kalamáry

20 minut
Kuřecí kousky na medu a kari

Kuřecí kousky na medu a kari

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec vše zamícháme a dáme přes noc... více o Kuřecí kousky na medu a kari

90 minut
Kejpíkovy lasagne

Kejpíkovy lasagne

Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná... více o Kejpíkovy lasagne

60 minut
Cuketa plněná mletým masem

Cuketa plněná mletým masem

Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.... více o Cuketa plněná mletým masem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Kaštany rozpulte. V hrnci zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte, opepřete, stáhněte plamen a zlehka... více o Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

45 minut
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Venezuelské placičky s olivami

Venezuelské placičky s olivami

Do misky prosejte oba druhy mouky. Uprostřed vytvořte důlek, vložte do něj změklé máslo, špetku soli a přidejte 3 až 4 lžíce ledové vody. Zpracujte... více o Venezuelské placičky s olivami

60 minut
Hovězí špízy s bramborovým salátem

Hovězí špízy s bramborovým salátem

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek... více o Hovězí špízy s bramborovým salátem

90 minut
Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti... více o Srnčí hřbet na liškách

20 minut
Mrkev z Quercy

Mrkev z Quercy

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Cibulku nasekáme rovněž najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Přidáme sůl, pepř, ocet (lepší je vinný) a... více o Mrkev z Quercy

Dančí s těstovinami

Dančí s těstovinami

**Suroviny**: Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a... více o Dančí s těstovinami

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Citron nakrájejte na klínky, oloupaný česnek rozpulte a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Opláchnutá kuřecí prsíčka osušte. Troubu předehřejte... více o Zapečená kuřecí prsa

Olivové chuťovky

Olivové chuťovky

Na rybičkovou chuťovku střídavě napichujte na párátko feferonku, stočenou sardelku, cibulku, kousek nakládané rybičky a nakonec vypeckovanou zelenou... více o Olivové chuťovky

60 minut
Zaječí hřbet v listovém těstě

Zaječí hřbet v listovém těstě

Očištěné a odblaněné maso rozkrojte na osm asi 5cm kousků. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte. Vyjměte z pánve a nechte... více o Zaječí hřbet v listovém těstě

30 minut
Čerstvá rajčatová omáčka

Čerstvá rajčatová omáčka

1. Zapněte elektrickou troubu na 200°C. Rajčata omyjte, nařízněte na kříž a vložte na plech. Strožky česneku rozdrťte čepelí nože a vložte na plech k... více o Čerstvá rajčatová omáčka

20 minut
Salát z brambor s klobásou a bylinkami

Salát z brambor s klobásou a bylinkami

Brambory nakrájíme na silnější plátky, klobásu oloupeme a také rozkrájíme na tenčí kolečka. Ocet, cukr a vodu svaříme na sladkokyselý nálev, bylinky... více o Salát z brambor s klobásou a bylinkami

60 minut
Plněné baklažánové taštičky

Plněné baklažánové taštičky

Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy... více o Plněné baklažánové taštičky

20 minut
Telecí na zázvoru a olivách

Telecí na zázvoru a olivách

Maso nakrájejte na plátky a pak na proužky. Olivy rozpulte. Šalotky a zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a osmažte ve velké pánvi na... více o Telecí na zázvoru a olivách

120 minut
Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte... více o Hovězí na víně se zeleninou

30 minut
Jižanské řízky

Jižanské řízky

Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso... více o Jižanské řízky

70 minut
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete... více o Jehněčí na víně

60 minut
Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami

60 minut
Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči promíchejte kousky masa, nakrájené houby, cibuli a olej a rozložte do jedné vrstvy. Osolte a opepřete, pečte... více o Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

50 minut
Cukety plněné španělskými olivami

Cukety plněné španělskými olivami

Cukety omyjte, podélně rozpulte a krátce, asi 3 minuty, povařte ve vroucí osolené vodě. Pomocí lžíce vyškrabte ze středu měkkou dužninu se semínky.... více o Cukety plněné španělskými olivami

50 minut
Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na maso, osolte, opepřete a pod pokličkou poduste doměkka. Maso nakrájejte... více o Koláč s kuřecím masem a olivami

60 minut
Mrkvová polévka s fazolemi

Mrkvová polévka s fazolemi

Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte.... více o Mrkvová polévka s fazolemi

30 minut
Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli... více o Těstoviny s kozím sýrem

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ... více o Smažený sýr v těstíčku

Nadýchaný koláč s brokolicí

Nadýchaný koláč s brokolicí

Troubu zahřejeme na 220.Brokolici vaříme 2 minuty(aby byla hezky zelená přidáme do vroucí vody špetku jedlé sody).A necháme okapat. Do mixéru přidáme... více o Nadýchaný koláč s brokolicí

30 minut
Steak se smetanovo koprovou omáčkou

Steak se smetanovo koprovou omáčkou

Stek naklepeme a nařízneme okraje. Nakrájíme najemno kopr. Steak osolíme, opepřípe pokapeme olivovým olejem a drobet potřeme koprem. Necháme 20 min... více o Steak se smetanovo koprovou omáčkou

35 minut
Vepřová kýta na cottage sýru

Vepřová kýta na cottage sýru

Nejprve vymažte malý pekáček či zapákací misku olivovým olejem. Vložte plátky masa, osolte, nasypte hrst provensálského koření (nemusíte šetřit),... více o Vepřová kýta na cottage sýru

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci... více o Pečená ryba s karotkovým pyré

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

**Příprava masa** Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme... více o Pštrosí maso s rozmarýnem

120 minut
Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak... více o Boršč s jehněčím masem

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Kýtu odblaňte a nakrájejte na cca 1-1,5 cm široké plátky. Lehce plátky naklepejte klouby prstů (můžete maso naklepat i přes igelitový pytlík, aby se... více o Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Kuřecí soté s mrkvičkami

Kuřecí soté s mrkvičkami

Mrkve a cibulky opláchněte a očistěte, cibulku nakrájejte na kousky. Špenátové lístky propláchněte a nadrobno nasekejte. Maso omyjte, osušte a... více o Kuřecí soté s mrkvičkami

120 minut
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Pot-au-feu s králičím masem a…

Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem... více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Čočka s mletým masem a fenyklem

Čočka s mletým masem a fenyklem

Čočku propláchneme a uvaříme téměř do měkka, nesolíme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a jemně osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,... více o Čočka s mletým masem a fenyklem

Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem

Brambory s dýní, ančovičkami a…

V pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje, přidáme rozkouskované ančovičky, brambory nakrájené na kousky a očištěnou dužinu dýně nakrájenou na kostičky.... více o Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně... více o Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

70 minut
Uzená žebra s fazolkami

Uzená žebra s fazolkami

1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky, z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě. 2.... více o Uzená žebra s fazolkami

70 minut
Kuře z mozzarelou a smaženými brambory

Kuře z mozzarelou a smaženými brambory

Nejdříve rozehřejeme pánev z olivovým olejem tak na 10 minut. Mezi tím naklepete kuřecí prsa,a posypete je provencálském kořením,a solí. Když... více o Kuře z mozzarelou a smaženými brambory

30 minut
Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v pivním županu

Jablka nechte v misce macerovat v alkoholu s cukrem. Do prosáté mouky se solí přidejte droždí, pivo, šťávu a olej, umíchejte hladké těstíčko a nechte... více o Jablíčka v pivním županu

15 minut
Karotková pomazánka

Karotková pomazánka

Karotky, česnek a cibuli oloupejte. Karotku a cibuli nahrubo nastrouhejte, česnek najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut na něm... více o Karotková pomazánka

50 minut
Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a... více o Čočka s krevetami, pórkem a nočky

60 minut
Plněné lilky Imam bajaldi

Plněné lilky Imam bajaldi

Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli... více o Plněné lilky Imam bajaldi

90 minut
Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“

15 minut
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Redukovaný zvěřinový vývar

Redukovaný zvěřinový vývar

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C. Na vhodný pekáč dáme kosti a... více o Redukovaný zvěřinový vývar

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • ...
  • 55
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

215
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
139
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
53
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
51
Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Nedávno navštívené recepty:

Rychlá ryba v alobalu Linecké banánky Drobenkové muffiny s tvarohem
Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách Slaná bábovka s olivami Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Ořechové rohlíčky (Pařížské) Brambory zapečené se zeleninou "Řepáky" bramboráky z červené řepy
Chřest na másle Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Další doporučené ingredience:

Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky Okvětní lístky růží Olej
Olej arašídový Olej z naložených sušených rajčat Olihně Olivová tapenáda Olivový lák
Olivy Olivy s papričkou Olomoucké tvarůžky (syrečky) Oloupané buřty Omáčka
Omáčka Hoisin Omáčka na fondue Omáčka ze zelených rajčat Omega Oplatky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olivový olej
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact